Προκήρυξη αγώνα Μέλιντρα Trail

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Melindra Trail 2019, θα πραγματοποιείται πλέον την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου (28/6), μια μέρα μετά τον Olympus Marathon. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και 180 μέτρων υψομετρικής διαφοράς. Αφορά μια εύκολη διαδρομή με ήπιες κλίσεις.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου).Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 279 μέτρα και το μέγιστο 429. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους (Γεννημένοι έως το έτος 2003). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν 23 Ιανουαρίου 2020 - ωρα 20.00 και θα διαρκέσουν μέχρι Δευτέρα 15 Ιουνίου 2019 - ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

Για εγγραφή πατήστε εδώ

 

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 27/6) και τις ώρες 18:00-21:00, καθώς και την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 28/06) και ώρες 07:30-08:30 (μισή ώρα πριν την εκκίνηση) από το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής (νερό και διάφορα σνακς).

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5€ ευρώ. Ο κάθε αθλητής δικαιούται: υδροδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν χρονικά όρια.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα).

 

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα. Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Ανανέωση: Ιανουάριος 2020