Τεχνική Ενημέρωση

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Παρακάτω ακολουθούν σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζουν οι αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στον αγώνα. Μεγάλο μέρος της τεχνικής ενημέρωσης αναφέρεται σε σημαντικούς κανονισμούς του αγώνα ενώ αρκετές ακόμα πληροφορίες χρηστικού περιεχομένου περιέχονται στην Ενημέρωση. Η καταχώρηση των θεμάτων έγινε με αλφαβητική σειρά και η ανανέωσή του καταλόγου γίνεται σε τακτά διαστήματα με ενσωμάτωση χρήσιμων πληροφοριών.

1. ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ: Μπορεί να συμβεί μόνο σε κατάσταση εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών (ισχυρής καταιγίδας, νεροποντής) και θα διαρκέσει μέχρι τη βελτίωση των δυσμενών συνθηκών.

2. ΑΠΟΒΟΛΗ: Κάθε αθλητής που αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας παραπτώματος, με υπόδειξη εξουσιοδοτημένου κριτή της Διοργάνωσης, είναι υποχρεωμένος να διακόπτει την προσπάθειά του και να παραδίδει τον αριθμό του επιτόπου, στον κριτή που τον απέβαλε. Ανυπακοή ή απρεπής συμπεριφορά σε κριτή, μπορεί κατά περίπτωση να σημάνει και την μακροχρόνια αποβολή του από τον αγώνα.

3. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν το νωρίτερο σε 10 ημέρες από την ημέρα του αγώνα, προκειμένου να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Μέχρι τότε τα δημοσιευμένα αποτελέσματα θα θεωρούνται προσωρινά.

4. ΑΡΙΘΜΟΣ (ΒΙΒ): Όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν τον αριθμό αγώνα (bib) στο στήθος τους, διαφορετικά δεν πρόκειται να τύχουν καταγραφής (με ότι αυτό σημαίνει) και τροφοδοσίας στους σταθμούς και θα αντιμετωπιστούν ως ξένοι προς τον αγώνα. Μόνο σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά μπουφάν πάνω από τη μπλούζα του δικαιούται να αποκρύπτει τον αριθμό του, είναι όμως υποχρεωμένος να το επιδείξει σε όλα τα σημεία καταγραφής των αθλητών. Απαγορεύεται η αλλοίωση του αριθμού (κόψιμο, δίπλωμα, μουτζούρωμα κλπ) με την επιβολή αντίστοιχης ποινής.

5. ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ: Θα μπορούν να εκτυπωθούν από τους ίδιους τους αθλητές μέσα από την ιστοσελίδα, μόλις οριστικοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα (θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση). Η διοργάνωση δεν θα εκδώσει διπλώματα.

6. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ: Ο αθλητής που εγκαταλείπει για οποιοδήποτε λόγο τον αγώνα, ακόμη κι όταν αποκλείεται λόγω χρόνου, είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τον αριθμό και το τσιπ χρονομέτρησής του στο Σταθμό.

7. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Θα δοθεί στις 6:05 το πρωί. Η μεταφορά των αθλητών με λεωφορεία της διοργάνωσης από το Λιτόχωρο (Πάρκο) προς το Δίον, θα γίνεται από τις 4:20 μέχρι τις 5:30.

8. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ: Η Διοργάνωση θα καταγράψει σε δύο ή και περισσότερα σημεία της διαδρομής, τον εξοπλισμό που φέρουν πάνω τους οι αθλητές (μπατόν). Η καταγραφή θα γίνει προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση των σχετικών κανονισμών και θα συμβάλλει στην τελική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων. Επίσης, στο πρώτο τμήμα (Δίον-Κορομηλιά) θα υπάρξει απροειδοποίητος έλεγχος για χρήση μπατόν, η οποία και απαγορεύεται σε αυτό το τμήμα (οι παραβάτες του συγκεκριμένου κανονισμού θα αποβάλλονται επιτόπου).

9. ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ: Στους σταθμούς Οροπέδιο και Πριόνια, γιατρός θα αποφαίνεται για την ικανότητα αθλητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Σε περίπτωση που ο γιατρός γνωματεύσει αδυναμία του αθλητή να συνεχίσει, ο αθλητής είναι υποχρεωμένος να σταματήσει και να παραδώσει τον αριθμό του, θεωρείται δε ότι εγκατέλειψε τον αγώνα.

10. ΚΥΠΕΛΛΟ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ: Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει το δικό του κύπελλο για να μπορεί να σερβίρεται τη δικαιούμενη ποσότητα υγρών στους Σταθμούς. Η Διοργάνωση δεν προσφέρει τα υγρά σε πλαστικά κύπελλα μιας χρήσης.

11. ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Σε όλους τους αθλητές που τερματίζουν εμπρόθεσμα, απονέμεται μετάλλιο. Σε περίπτωση εκ των υστέρων ακύρωσης κάποιου αθλητή, θα του ζητηθεί να επιστρέψει το μετάλλιο στη Διοργάνωση. Άρνηση επιστροφής του μεταλλίου συνεπάγεται τον δια βίου αποκλεισμό του.

12. ΜΠΑΤΟΝ: Επιτρέπεται η χρήση τηλεσκοπικών μπατόν μόνο. Όσοι αθλητές χρησιμοποιήσουν μπατόν, είναι υποχρεωμένοι να τα μεταφέρουν από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό. Η χρήση μπατόν επιτρέπεται μόνο μετά το Σταθμό της Κορομηλιάς (Κ-10), για λόγους ασφάλειας (αποφυγή τραυματισμών των άλλων αθλητών). Μέχρι εκεί όσοι φέρουν μπατόν, υποχρεούνται να τα μεταφέρουν μαζεμένα. Θα γίνει καταγραφή όσων μεταφέρουν μπατόν, σε μη προσδιορισμένα σημεία της διαδρομής. Παράβαση των παραπάνω, τιμωρείται με αποκλεισμό.

13. ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (ΧΡΟΝΙΚΑ): Καθορίζονται τέσσερα (4) χρονικά όρια ως εξής: α) Κορομηλιά 2:20 ώρες, β) Πετρόστρουγκα 3:40 ώρες, γ) Πριόνια 7:30 ώρες, δ) Καστάνα 8:45 ώρες. Το όριο έγκυρου τερματισμού είναι στις 10:00 ώρες ακριβώς (καθαρός χρόνος) στη γραμμή του τερματισμού. Όσοι αθλητές περάσουν μετά τα καθορισμένα όρια τους συγκεκριμένους σταθμούς, θεωρούνται άκυροι και εκτός αγώνα

14. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ: Εφόσον κάποιος αθλητής ενημερωθεί ότι αποβάλλεται από τον αγώνα για κάποιο παράπτωμα, είναι υποχρεωμένος να παραδώσει επιτόπου τον αριθμό του και το τσιπ χρονομέτρησης. Σε περίπτωση απειθαρχίας κινδυνεύει να τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό.

15. ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ: 1) απόρριψη σκουπιδιών στη διαδρομή, 2) απρεπής συμπεριφορά κατά διοργανωτών ή συναγωνιζόμενων, 3) χρήση μπατόν μέχρι Κορομηλιά, 4) εγκατάλειψη μέρους εξοπλισμού στη διαδρομή (μπατόν), 5) συντόμευση διαδρομής, 6) συνοδεία στον αγώνα (pacers), 7) τροφοδοσία ή υποστήριξη σε σημεία εκτός Πριονιών & Μοναστηριού, 8) απώλεια σημείου ελέγχου, 9) απώλεια αριθμού αγώνα.

16. ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΥ: Όλοι οι αθλητές δικαιούνται να γευματίσουν στο «δείπνο υδατανθράκων» την παραμονή το βράδυ (18.00- 21.30). Για τη συμμετοχή τους είναι απαραίτητη η επίδοση του σχετικού κουπονιού που θα βρίσκεται στη σακούλα της εγγραφής τους.

17. ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται για παραπτώματα στον αγώνα, είναι αυτή της αποβολής (disqualification) και επιβάλλεται είτε επιτόπου, είτε και μετά το τέλος του αγώνα, με τη μορφή της απόρριψης από τα τελικά αποτελέσματα. Σοβαρό παράπτωμα επισύρει και δια βίου αποκλεισμό από τον ΟΜ (εξαπάτηση διοργανωτών, απρεπής και βίαιη συμπεριφορά κατά συναθλητών ή διοργανωτών, ανυπακοή σε υπόδειξη ή αποβολή).

18. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ: Κάθε αθλητής που ενημερώνεται ότι θα τύχει προσπέρασης, οφείλει να παραχωρήσει χώρο στον αθλητή που επιδιώκει να προσπεράσει.

19. ΣΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Περιέχει ρουχισμό και άλλα προσωπικά αντικείμενα του αθλητή και παραδίδεται στη διοργάνωση λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα. Με ευθύνη της διοργάνωσης μεταφέρεται από την εκκίνηση στον τερματισμό. Πρέπει να φέρει το μικρό πινακίδιο με τον αριθμό του, ώστε να μπορεί να του παραδοθεί στον τερματισμό.

20. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Η σηματοδότηση της διαδρομής θα είναι αραιή, καθώς το μονοπάτι είναι καλογραμμένο και χρησιμοποιείται από πολλούς πεζοπόρους. Έμφαση θα δοθεί σε διασταυρώσεις και στη χιλιομετρική σηματοδότηση.

21. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Απόρριψη σκουπιδιών κατά μήκος της διαδρομής, τιμωρείται με αποκλεισμό. Πρόνοια όλων πρέπει να είναι η προστασία της φύσης από τη ρύπανση.

22. ΣΥΝΟΔΕΙΑ: Στη διάρκεια του αγώνα δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Συνοδεία αθλητή θεωρείται εξωτερική υποστήριξη και τιμωρείται με αποκλεισμό. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

23. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Απαγορεύεται η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής από μέρη που επισημαίνονται από τη Διοργάνωση, με ποινή αποκλεισμού. Προμελετημένη εξαπάτηση με μεταφορά του αθλητή σε μεγάλες αποστάσεις, τιμωρείται με αποκλεισμό δια βίου.

24. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΡΟΗ): Οι αθλητές περνώντας τη γραμμή του τερματισμού ακολουθούν την εξής ροή: παραλαβή μεταλλίου, παραλαβή μπουκαλιού νερού ή αναψυκτικών. Το ιατρικό επιτελείο θα αντιμετωπίζει έκτακτα και τακτικά περιστατικά (αφυδάτωση, υπογλυκαιμία, μικροτραυματισμοί, διαστρέμματα κλπ). Οι αθλητές θα μπορούν να δροσιστούν καταρχήν με τρεχούμενο κρύο νερό στις υπαίθριες βρύσες του Πάρκου.

25. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Τζελ, σνακς, ηλεκτρολύτες και νερό στους κεντρικούς Σταθμούς (Κορομηλιά, Πετρόστρουγκα, Οροπέδιο, Πριόνια, Καστάνα). Στους υπόλοιπους Σταθμούς, μόνο νερό και ηλεκτρολύτες. Οι ηλεκτρολύτες προσφέρονται σε συγκεκριμένη ποσότητα (250ml) σε όλους τους Σταθμούς, το ίδιο και το νερό στους απομακρυσμένους Σταθμούς.

26. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Για λόγους ασφάλειας, ενδέχεται σε περίπτωση κακοκαιρίας να τροποποιηθεί η διαδρομή του αγώνα, ενώ ο αγώνας θα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορεί ακόμη η τροποποίηση να προσδιοριστεί και πριν από την εκκίνηση κι ενώ θα έχει δοθεί ήδη αναβολή της εκκίνησης του αγώνα για λόγους δυσμενών καιρικών συνθηκών.

27. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Η εξωτερική υποστήριξη από πρόσωπα ξένα προς τον αγώνα, επιτρέπεται στην Πετρόστρουγκα, το Οροπέδιο, το καταφύγια Α΄, στα Πριόνια και στο Μοναστήρι. Όλοι οι αθλητές ωστόσο, μπορούν να παραδώσουν στο χώρο της εκκίνησης μικρό σάκο ή δοχείο, που θα αναγράφεται ο αριθμός τους, προκειμένου να τους δοθεί στα Πριόνια, με ευθύνη της Διοργάνωσης.

28. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα χρονομέτρησης της Championchip.