ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON 2020

Submitted by admin1 on Παρ, 08/28/2020 - 13:32

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON

Οι διοργανωτές του Olympus Marathon και οι συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, ανακοινώνουν την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μετά από αναβολή, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω έκτακτων συνθηκών της πανδημίας COVID-19.

 

Το τελευταίο διάστημα η οργανωτική επιτροπή ενήργησε με υπευθυνότητα, και με γνώμονα την οσο το δυνατόν πιο ασφαλή διοργάνωση. Διαμόρφωσε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή του αγώνα. Κανείς όμως δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη της πανδημίας. Έπειτα από έντονους προβληματισμούς και μακρότατες συζητήσεις με τις αρμόδιες τοπικές αρχές και δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων αποφασίστηκε ομόφωνα η ματαίωσή της. Δείχνοντας σεβασμό στους κανόνες της πολιτικής προστασίας για στην ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της πανδημίας, οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση, η οποία δεν είναι ευχάριστη για  κανέναν. Όμως κρίνεται αναγκαία.

Η διοργάνωση του Olympus Marathon όπως έχει αποδείξει διαχρονικά θέτει αδιαπραγμάτευτα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών και των εθελοντών. Συνεπώς, τις δύσκολες αυτές μέρες δεν μπορούσε να επιτρέψει και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ίδιων όσο και της τοπικής κοινότητας του Λιτοχώρου και της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας.

Σχετικά με τις εγγραφές των αθλητών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής στις 2 Ιουλίου, η επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνει μόνο σε όσους τη ζήτησαν μέχρι τις 24 Αυγούστου στο email της διοργάνωσης. Για τους αθλητές που βρίσκονται στη λίστα συμμετεχόντων η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε πως είναι δίκαιο να μεταφερθεί η συμμετοχή τους είτε στον αγώνα του 2021 είτε του 2022 έπειτα από δική τους επιλογή στην παρακάτω φόρμα η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το άνοιγμα των εγγραφών του 2021.

ΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δίνουμε το ραντεβού μας του χρόνου, το 2021 με την ελπίδα πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και πιο ασφαλείς για όλους, σε μια ξεχωριστή διοργάνωση η οποία θα αποτυπωθεί στην ιστορία του αγώνα που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.

 

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων του Olympus Marathon

Λιτόχωρο 28/8/2020