News

Αλλαγή Εκκίνησης Κόψης των Αετών 2024

Submitted by admin1 on Τρί, 06/11/2024 - 23:36

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Olympus Marathon ανακοινώνει τη διαφοροποίηση της εκκίνησης του πρώτου 1,5χλμ. του αγώνα της "Κόψη των Αετών", για λόγους ασφαλείας καθώς και αποσυμφόρησης των αθλητών στα πρώτα μέτρα του αγώνα. Η νέα εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το πάρκινγκ της παλαιάς μονής Αγ. Διονυσίου. Η διαδρομή θα ακολουθεί ανηφορικά την άσφαλτο και μετά από 1,5χλμ., με κατεύθυνση προς Πριόνια, θα στρίβουμε αριστερά στον χωματόδρομο (όπως ήταν η διαδρομή του αγώνα). Η απόσταση του αγώνα παραμένει ίδια, 12,5χλμ, με υψομετρική διαφορά +600μ

Αναλυτικά περιγραφή διαδρομής, χάρτης και προφίλ του αγώνα https://bit.ly/3xd7WHO

Δελτίο τύπου Olympus Marathon 2023

Submitted by admin1 on Τρί, 07/04/2023 - 15:47

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 19η διοργάνωση του Olympus Marathon, παρά το γεγονός ότι υποχρεωθήκαμε να συμπτύξουμε τις ημέρες των αγώνων, λόγω της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

Ο Olympus Marathon, ο μοναδικός διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 2023. Ένας απαιτητικός αγώνας απόστασης 43χλμ στο Βουνό των Θεών με 3350μ θετικής υψομετρικής. Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία.

Με αφετηρία το Δίον, οι ___ αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων φτάνοντας στα 2780 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα "Ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή στο Λιτόχωρο.

Οι νικητές του Olympus Marathon:

1. Δημήτρης Σελέτης  (Kasimis Training) 04:59:57

2. Βασίλης Μπαλαμώτης (Salomon Hellas) 05:11:17

3. Δημήτρης Ελευθερίου (Ισπανία)  05:21:33

Οι νικήτριες του Olympus Marathon:

1. Μαρία Παπαποστόλου (Metsovo Ursa Team) 06:27:33

2. Μαρία Ξανθή 06:31:36

3. Νίκη Ζιώγα (L-crew)  06:41:01.

Για 4η φορά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας υπεραπόστασης Olympus Ultra, μήκους 71χλμ με θετική υψομετρική διαφορά 5550μ. Ο αγώνας με μεγάλη δυσκολία αλλά και απίθανη ομορφιά, εφόσον κάνει πέρασμα από τη βόρεια πλευρά του Ολύμπου και τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του, Σχολιό στα 2911μ. Στην εκκίνηση στάθηκαν ___ αθλητές.

Οι νικητές του Olympus Ultra:

1. Στέλιος Πετρούτσος (Maurten GR) 10:56:05

2. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος (Kasimis Training) 11:02:37

3.  Ακάκιος Τζαβαχάτζε  11:12:26

Οι νικήτριες του Olympus Ultra:

1. Τζο Μαντά  (HOKA) 14:30:11

2. Μαρια Λαμποϋδη  17:50:22

3. Dragana Cejovic  18:17:24

Στον αγώνα «κάθετου χιλιόμετρου» Olympus Vertical απόστασης 4.25km με 1000m θετικής υψομετρικής διαφοράς, στο γνωστό και πανέμορφο μονοπάτι «Γομαροστάλι»  μεγάλος νικητής στέφθηκε ο Γιώργος Διαλεκτός της Salomon Hellas με χρόνο 00:48:13, δεύτερος τερμάτισε ο Μανώλης Ξηνταράκος της Brooks Hellas με χρόνο 00:48:42 και τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος με χρόνο 00:49:09.

Στην κατηγορία των γυναικών, νικήτρια ήταν η Φωτεινή Μειντανη με χρόνο 00:55:52, στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Φωτεινή Νταπκα της ομάδας Spirulina Nigritas με χρόνο 1:05:17 και τρίτη ήταν η Letitia Barbuc από τη Ρουμανία με χρόνο 1:11:17.

Στην «Κόψη των Αετών», έναν αγώνα απόστασης 12.5χλμ με θετική υψομετρική διαφορά +450μ, ο οποίος έχει γίνει πολύ δημοφιλής το τελευταίο καιρό, πήραν μέρος ___ αθλητές. Πρώτος νικητής Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος με χρόνο 01:09:04, δεύτερος ο  Ελευθέριος Ανδρονικίδης της Andronikidis Team με χρόνο 01:09:17 και τρίτος τερμάτισε ο Γεώργιος Νατσιόπουλος με χρόνο 01:11:20. Στις γυναίκες η πρώτη ήταν Φωτεινή Μειντανη με χρόνο 01:16:49, την ακολούθησε η Δήμητρα Μπίκα με χρόνο 01:17:43 και τρίτη ήταν Ιωάννα Μακρη της Microjim με χρόνο 01:33:34.

Στο μικρότερο αγώνα της διοργάνωσης Melindra Trail απόστασης 5χλμ και θετική υψομετρική διαφορά +180μ  πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Αγροδημος με χρόνο 00:27:22, δεύτερος ήταν ο Ρωμανός Πάρις-Νίκας της Olympus Marathon RT με χρόνο 00:29:59 και τρίτος ο Νικόλαος Κακουλιδης της Kourkourikis Training Group με χρόνο 00:30:07. Στις γυναίκες η νικήτρια ήταν η Αναστασία Παπά της Vmaxtraining με χρόνο 00:31:05, δεύτερη ήταν η Στρωματια Αντζυ με χρόνο 00:35:23 και τρίτη η Αγγελική-Άλκηστις Ζωγράφου με χρόνο 00:36:14.

Συνολικά στους αγώνες πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 27 χώρες.

 

Ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς που ήταν

Οι εταιρίες SALOMON & SUUNTO, οι εταιρίες RAVAGO & MONOTEZ του ομίλου RAVAGO GREECE, η εταιρία NOVONORDISK, η εταιρία KONSTANTOPOULOS A.S, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε, το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ, DIVINE FOREST, η εταιρία ΒΙΚΟΣ, η εταιρία CAMELBAK, η εταιρία POLO, το κατάστημα PERFORMANCE STORE, η εταιρία Σ&Α ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ, η εταιρία MELISSA

Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές :

- της εταιρία ΗΠΕΙΡΟΣ, την εταιρία ERA ENERGY, την εταιρία OLYMPIA ELECTONICS, το καταστημα RUNNER STORE, την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε – FIX HELLAS, το κατάστημα Olympus Wines, την εταιρία MontOlympe Natural Cosmetics, την εταιρία «Από Καρδιάς Μπαρδάκη», το εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», το εστιατόριο Sunday's pizza kouzina bar, την πιτσαρία «Το Τζάκι», το εστιατόριο «Ερατώ», την καφετέρια «Coffee Mountain», την εταιρεία Ostracon και το κέντρο φυσικοθεραπείας Motus, τη Dilos Οικονομική και τη Novalis Vita.

Ευχαριστούμε τους χοτηγους επικοινωνίας:

- την ΕΡΤ3, το 102FM, ADVENDURE, Runner Magazine, RunningNewsGr, Trail Girl

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος οι αγώνες της 19ης διοργάνωσης του Olympus Marathon πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η όλη διοργάνωση είχε την αμέριστη συμπαράσταση, βοήθεια και συνεργασία της Περιφερικής Ενότητας  Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

 

Τέλος,

Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες (ΕΕΣ) που έδωσαν το παρόν και φέτος στα μονοπάτια του Όλυμπου για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους αθλητές και τις αθλήτριες, που συμμετείχαν στους αγώνες.

Ένα ξεχωριστό και μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που με προθυμία , χαμόγελο και υπομονή δούλεψαν ακούραστα για να σχεδιαστεί, υλοποιηθεί  και να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία αυτό το δύσκολο αλλά τόσο όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι.

 

 

Κλέψιμο Αθλητή

Submitted by admin1 on Τρί, 07/04/2023 - 15:38

Σημαντική Ενημέρωση για Κλέψιμο Διαδρομής Απο Αθλητή

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι μετά τη λήξη της διοργάνωσης και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων διαπιστώθηκε ότι ένας αθλητής απέφυγε 4 check points (Σκούρτα, Οροπέδιο, Καταφύγιο Α και Πριόνια) ενώ τερμάτισε. Επίσης δεν βρέθηκε ούτε στις φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αθλητής αποκλείεται δια παντός απο ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις του Olympus Marathon και διαγράφεται απο όλους τους πίνακες αποτελεσμάτων των προηγούμενων ετών.

Ο έλεγχος στις λίστες συνεχίζεται. Η διοργάνωση του Olympus Marathon, σεβόμενη όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες της, εφαρμόζει πιστά τους Κανονισμούς που έχει θέσει.

Για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα και για να μην αδικηθούν όσοι αγωνίστηκαν έντιμα το Δ. Σ. πήρε ομόφωνα την παραπάνω απόφαση η οποία θα κοινοποιηθεί μόνο στον άμεσα εμπλεκόμενο.

 

#OlympusMarathon2023

 

Λιτόχωρο 4/7/2023

 

Τροποποίηση διαδρομής Χειμερινού Ενιπέα

Submitted by admin1 on Τετ, 08/17/2022 - 18:58

 

Όπως είναι γνωστό και μετά την ψήφιση του ΠΔ για τις προστατευόμενες ζώνες στον Όλυμπο, ένα κομμάτι της διαδρομής μας περνάει μέσα από τη Ζώνη Α του Εθνικού Δρυμού. Το κομμάτι αυτό ξεκινάει από τη γέφυρα της Καστάνας με φορά προς το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, μέσω του Ε4.

 

 

Με βάση τα παραπάνω, ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Έτσι η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε την τροποποίηση της παλιάς διαδρομής.

Περιληπτικά η νέα διαδρομή κινείται αρχικά σε κομμάτι του Melindra trail με φορά προς το γραφείο πληροφοριών του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και στη συνέχεια από τη θέση Κοκκινόγιες (κιόσκι) μπαίνει σε μονοπάτι στη ράχη για καταφύγιο Μπουντόλας, παράλληλα με το ρέμα Γκαλντριμά. Φτάνοντας στο καταφύγιο Μπουντόλας, παίρνουμε πορεία προς Χανδόλια και κατηφορίζουμε τη Ζηλνιά με φορά προς το εστιατόριο " Μύλοι", όπου θα είναι ο κεντρικός σταθμός και το σημείο αποκλεισμού.

Στη συνέχεια και για να μη χαθεί η έννοια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα, η διαδρομή μέσω του Ε4 ανηφορίζει για Καστάνα και όταν φτάσει εκεί συνεχίζει την ανηφόρα για Γκόλνα, ακολουθόντας ανάποδα την παλιά διαδρομή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Το επόμενο διάστημα και αφού γίνει ο τελικός έλεγχος με τις απαιτούμενες διορθώσεις, θα δημοσιευθεί και το αναλυτικό στίγμα με τα τελικά χιλιόμετρα, την υψομετρική διαφορά, καθώς και τα όρια αποκλεισμού.

 

Ενδεικτικά μιλάμε για μια διαδρομή:

  • Με πάνω από 22 κμ
  • Και περίπου 1700 μ υψομετρικής.
  • Μέγιστο υψόμετρο 1050μ.

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Χ. Ενιπέα

Λιτόχωρο 17 Αυγούστου 2022

Aνοιγμα εγγραφών για όλους τους αθλητές, εμβολιασμένους και μη.

Submitted by admin1 on Παρ, 05/06/2022 - 14:48

Συνεχίζονται οι εγγραφές των αγώνων Olympus Marathon 2022

Συνεχίζονται οι εγγαφές για τους καλοκαιρινούς αγώνες του Olympus Marathon που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.  Αυτοί είναι :

  • Olympus Marathon ® (Σάββατο 25 Ιουνίου)
  • Olympus Ultra (Σάββατο 25 Ιουνίου)
  • Olympus Vertical (Παρασκευή 24 Ιουνίου)
  • Κόψη των Αετών (Κυριακή 26 Ιουνίου)
  • Melindra Trail (Κυριακή 26 Ιουνίου)

Μετα τη θετική απάντηση από τη ΓΓΑ βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το άνοιγμα εγγραφών για τους μη εμβολιασμένους αθλητές.

Οι αγώνες της 18ης διοργάνωσης Olympus Marathon θα πραγματοποιηθούν χωρίς να υφίστανται περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας.

Οι εγγραφές για τους αγώνες Olympus Marathon και Olympus Ultra θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 31 Μαΐου 2022. Για τους αγώνες Olympus Vertical, Κόψη των Αετών, Melindra η ημερομηνία κλεισίματος των εγγραφών θα ανακοινωθεί αργότερα.

Παρακαλούμε όλους τους αθλητές πριν κάνουν εγγραφή να διαβάζουν προσεκτικά τους κανονισμούς των αγώνων. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται κριτήρια για τους αγώνες Olympus Marathon και Olympus Ultra, η αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

 

Λιτόχωρο 5/5/2022

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ OLYMPUS MARATHON, OLYMPUS ULTRA ΚΑΙ ΚΟΨΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

Submitted by admin1 on Πέμ, 05/05/2022 - 20:57

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ OLYMPUS MARATHON, OLYMPUS ULTRA ΚΑΙ ΚΟΨΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες  των αγώνων του Olympus Marathon, ότι βάση του ΦΕΚ 610Δ’/17-09-2021  που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ολύμπου (“Χαρακτηρισμός της χερσαίας και υδάτινης περιοχής του Όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων γης, όρων και επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων”), από φέτος αλλάζει μερικώς η διαδρομή των αγώνων Olympus Marathon, Olympus Ultra και Κόψη των Αετών.

Η αλλαγή αφορά τα τελευταία 9 χιλιόμετρα των διαδρομών και οφείλεται στην απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην ζώνη Α του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου (Περιοχή Προστασίας της Φύσης). Το κομμάτι που περνάει μέσα από την Ζώνη Α του Δρυμού είναι από την γέφυρα του Μοναστηριού έως και την Καστάνα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Φαράγγι του Ενιπέα, φτάνοντας στη θέση Μοναστήρι, η διαδρομή σταματάει την πορεία στο Ε4 (δεν θα περνάει από Άγιο Σπήλαιο και τη θέση Καστάνα) και θα ακολουθεί πλέον το μονοπάτι στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού προς Ζηλνιά και στη συνέχεια Λιτόχωρο. Για όσους γνωρίζουν, είναι το δεύτερο μισό διαδρομής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Τα χαρακτηριστικά των διαδρομών με βάση τα χιλιόμετρα, καθώς και της υψομετρικής διαφοράς αλλάζουν ελάχιστα.

Η αλλαγή αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η διοργάνωση να λάβει τις ανάλογες γνωμοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την διεξαγωγή των αγώνων. 

Περισσότερες πληροφορίες στην περιγραφή διαδρομής Olympus Marathon, Olympus Ultra, Κόψη των Αετών.

Νέα χαρακτηριστικά των αγώνων:
Olympus Marathon  43km, +3350m
Olympus Ultra  70km, +5550m
Κόψης των Αετών  12.5km, +450m

Όλο το προεδρικό διάταγμα μπορείτε να τα βρείτε εδώ

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Olympus Marathon
Λιτόχωρο 3/5/2022

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ OLYMPUS MARATHON, OLYMPUS ULTRA ΚΑΙ ΚΟΨΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

Submitted by admin1 on Πέμ, 05/05/2022 - 20:56

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ OLYMPUS MARATHON, OLYMPUS ULTRA ΚΑΙ ΚΟΨΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες  των αγώνων του Olympus Marathon, ότι βάση του ΦΕΚ 610Δ’/17-09-2021  που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ολύμπου (“Χαρακτηρισμός της χερσαίας και υδάτινης περιοχής του Όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων γης, όρων και επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων”), από φέτος αλλάζει μερικώς η διαδρομή των αγώνων Olympus Marathon, Olympus Ultra και Κόψη των Αετών.

Η αλλαγή αφορά τα τελευταία 9 χιλιόμετρα των διαδρομών και οφείλεται στην απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην ζώνη Α του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου (Περιοχή Προστασίας της Φύσης). Το κομμάτι που περνάει μέσα από την Ζώνη Α του Δρυμού είναι από την γέφυρα του Μοναστηριού έως και την Καστάνα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Φαράγγι του Ενιπέα, φτάνοντας στη θέση Μοναστήρι, η διαδρομή σταματάει την πορεία στο Ε4 (δεν θα περνάει από Άγιο Σπήλαιο και τη θέση Καστάνα) και θα ακολουθεί πλέον το μονοπάτι στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού προς Ζηλνιά και στη συνέχεια Λιτόχωρο. Για όσους γνωρίζουν, είναι το δεύτερο μισό διαδρομής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Τα χαρακτηριστικά των διαδρομών με βάση τα χιλιόμετρα, καθώς και της υψομετρικής διαφοράς αλλάζουν ελάχιστα.

Η αλλαγή αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η διοργάνωση να λάβει τις ανάλογες γνωμοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την διεξαγωγή των αγώνων. 

Περισσότερες πληροφορίες στην περιγραφή διαδρομής Olympus Marathon, Olympus Ultra, Κόψη των Αετών.

Νέα χαρακτηριστικά των αγώνων:
Olympus Marathon  43km, +3350m
Olympus Ultra  70km, +5550m
Κόψης των Αετών  12.5km, +450m

Όλο το προεδρικό διάταγμα μπορείτε να τα βρείτε εδώ

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Olympus Marathon
Λιτόχωρο 3/5/2022

Γενικές οδηγίες μετά την Έγκριση πρωτοκόλλου από την ΓΓΑ

Submitted by admin1 on Παρ, 06/04/2021 - 23:26

Μετά την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ σας παρουσιάζουμε τα βασικά σημεία της φετινής διοργάνωσης του ΟΜ.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 300 άτομα ανά αγώνα και όχι ανά διοργάνωση. Η διοργάνωση του Olympus Marathon έχει διάρκεια 3 ημέρες. 

Olympus Vertical

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 25.06.2021. Μέγιστο σύνολο αθλητών ορίζεται στους 60. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει την  1η Ιουνίου και συνεχίζονται αυτή τη στιγμή.

Olympus Marathon

Πραγματοποιείται το Σάββατο 26.06.2021. Θα υπάρχουν 2 αγώνες από 300 αθλητές, με διαφορετική ώρα εκκίνησης και τουλάχιστον με διαφορά μιας ώρας από την εκκίνηση του τελευταίου block του πρώτου αγώνα. Σε κάθε αγώνα θα γίνονταν τμηματικές εκκινήσεις με γκρουπ των 50 ατόμων (ανά 10 λεπτά) και μέσα στο κάθε γκρουπ των 50 θα γίνονται τμηματικές εκκινήσεις ανά 5 αθλητές. Ο κάθε αθλητής θα γνωρίζει από πριν σε ποιο γκρουπ θα αγωνιστεί.

Με δεδομένο ότι 400 αθλητές έχουν εξασφαλίσει την εγγραφή τους από πέρυσι, υπολείπονται άλλες 200 θέσεις ώστε να συμπληρωθεί το επιτρεπτό όριο των 600 συμμετοχών συνολικά. Η φόρμα εγγραφής θα ανοίξει Κυριακή 06.06.21 και ώρα 18:00 και αφορά στους αθλητές οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την προεγγραφή για τον Olympus Μarathon 2021 και έχουν πάρει την έγκριση. Θα συμμετέχουν στον αγώνα οι πρώτοι 200 που θα ολοκληρώσουν τις εγγραφές/πληρωμένες.

Προσοχή! Στους αθλητές που θα κάνουν αίτηση χωρίς κριτήρια είτε χωρίς προεγγραφή, δεν θα γίνει επιστροφή χρήματων. Η λίστα προεγγραφών του ΟΜ 2021 https://www.olympus-marathon.com/lista-pro-eggrafon-2021

Οδηγίες συμπλήρωσης στοιχείων και πληρωμής θα βρείτε εδώ : https://www.olympus-marathon.com/odigies-symplirosis-stoiheion-kai-pliromis

Επίσης, για τους αθλητές οποίοι έχουν κάνει μεταφορά συμμετοχής από τον ΟΜ 2020 και επιθυμούν να τη μεταφέρουν για ΟΜ 2022, μπορούν να το κάνουν μέχρι 15.06.21.

Στην Κόψη των Αετών

Πραγματοποιείται την Κυριακή 27.06.2021.  Μέγιστο σύνολο αθλητών 300. Εάν συμπληρωθεί το όριο, θα ανοίξουν επιπλέον 300 θέσεις και θα γίνει δεύτερος αγώνας με εκκίνηση μετά από μια ώρα. Θα γίνονται τμηματικές εκκινήσεις όπως και στον ΟΜ. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει την 1η Ιουνίου και συνεχίζονται αυτή τη στιγμή.

Το πρόγραμμα των αγώνων όπως και αναλυτικό σύστημα εκκινήσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Όλοι οι συμμετέχοντες, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν Rapid test (COVID-19 Ag Rapid test) εντός 24ωρου πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα, ή PCR test (RT-PCR) εντός 48ωρου πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα. Εφόσον το τεστ που θα κάνουν οι  αθλητές πριν την μετακίνησή τους προς το μέρος διεξαγωγής του αγώνα, είναι εντός των χρονικών ορίων της παραπάνω παραγράφου (48ωρου PCR, 24ωρου rapid) δεν απαιτείται να διενεργηθεί και 2ο τεστ με την άφιξή τους στην περιοχή.

Προς το παρόν δεν έχει παρθεί απόφαση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας για απαλλαγή των πλήρως εμβολιασμένων από το testing. Εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη επί του θέματος θα αναγραφεί στις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της διοργάνωσης του Olympus Marathon 2021

Διευκρινήσεις σχετικά με την μεταφορά συμμετοχής και επιστροφή αντιτίμου

Submitted by admin1 on Παρ, 09/11/2020 - 23:34

 

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του Κορονοιού, ειδικότερα στο νομό Πιερίας, δικαιώνει την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του Olympus Marathon να προβεί σε ακύρωση του αγώνα μετά από συστάσεις των τοπικών αρχών (Δήμος, Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία, Αστυνομία).

Η αβεβαιότητα της έξαρσης του Κορονοιού αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στο να καθυστερήσει η διοργάνωση πολλές από τις βασικές δαπάνες για τη διεξαγωγή του αγώνα. Βέβαια υπήρξαν και έξοδα που καταβλήθηκαν υποχρεωτικά (αγορά και εκτυπώσεις Tshirt αθλητών και εθελοντών, τσάντες, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, γάντια, μάσκες, υλικά σταθμών κτλ). Εξαιτίας αυτής της ορθολογικής διαχείρισης, η διοργάνωση αποφάσισε να επιστρέψει στους αθλητές της τελικής λίστας του Olympus Marathon, οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταφέρουν την συμμετοχή τους στην διοργάνωση του 2021 ή του 2022, ένα μεγάλο ποσό από την εγγραφή τους. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 35 ευρώ.

Αναλυτικά: Οι αθλητές του Olympus Marathon έχουν την δυνατότητα είτε να μεταφέρουν την συμμετοχή τους στη διοργάνωση του 2021 ή του 2022 (χωρίς κανένα απολύτως κόστος) είτε να γίνει επιστροφή του ποσού των 35 ευρώ στον λογαριασμό της κάρτας που έκαναν την πληρωμή. Η φόρμα για επιστροφή του ποσού των 35 ευρώ θα είναι διαθέσιμη έως την 25η Σεπτεμβρίου (πέρα από αυτή την ημερομηνία τα αιτήματα για επιστροφή δεν θα γίνονται δεκτά) ενώ η φόρμα για επιλογή μεταφοράς της συμμετοχής σε ένα από τα επόμενα δύο έτη, θα είναι ανοιχτή μέχρι το κλείσιμο των εγγραφών του Olympus Marathon 2021. Οι αθλητές που έχουν ήδη δηλώσει μεταφορά της συμμετοχής τους σε ένα από τα δύο έτη και τελικά επιθυμούν επιστροφή του ποσού των 35 ευρώ μπορούν να το δηλώσουν έως την 25η Σεπτεμβρίου μέσω της παρακάτω φόρμας. Οι υπόλοιποι που δήλωσαν μεταφορά συμμετοχής και παραμένουν στην αρχική τους επιλογή, δεν χρειάζεται να κάνουν άλλη ενέργεια.

Για τους αθλητές των αγώνων: Olympus Ultra, Olympus Vertical, Κόψη των Αετών και Melindra Trail τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής είτε να μεταφερθεί η συμμετοχή τους στη διοργάνωση του 2021 ή του 2022 είτε να γίνει επιστροφή ολόκληρου του ποσού συμμετοχής στον λογαριασμό της κάρτας με την οποία έκαναν την πληρωμή. Ο κάθε αθλητής θα μπορεί να δηλώσει την επιλογή του στην παρακάτω φόρμα η οποία θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι επιστροφές σε αυτούς που το δήλωσαν αλλά και σε αυτούς που δεν συμπλήρωσαν την φόρμα.

 

ΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων του Olympus Marathon

Λιτόχωρο 11/9/2020

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON 2020

Submitted by admin1 on Παρ, 08/28/2020 - 13:32

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON

Οι διοργανωτές του Olympus Marathon και οι συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, ανακοινώνουν την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μετά από αναβολή, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω έκτακτων συνθηκών της πανδημίας COVID-19.

 

Το τελευταίο διάστημα η οργανωτική επιτροπή ενήργησε με υπευθυνότητα, και με γνώμονα την οσο το δυνατόν πιο ασφαλή διοργάνωση. Διαμόρφωσε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή του αγώνα. Κανείς όμως δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη της πανδημίας. Έπειτα από έντονους προβληματισμούς και μακρότατες συζητήσεις με τις αρμόδιες τοπικές αρχές και δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων αποφασίστηκε ομόφωνα η ματαίωσή της. Δείχνοντας σεβασμό στους κανόνες της πολιτικής προστασίας για στην ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της πανδημίας, οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση, η οποία δεν είναι ευχάριστη για  κανέναν. Όμως κρίνεται αναγκαία.

Η διοργάνωση του Olympus Marathon όπως έχει αποδείξει διαχρονικά θέτει αδιαπραγμάτευτα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών και των εθελοντών. Συνεπώς, τις δύσκολες αυτές μέρες δεν μπορούσε να επιτρέψει και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ίδιων όσο και της τοπικής κοινότητας του Λιτοχώρου και της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας.

Σχετικά με τις εγγραφές των αθλητών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής στις 2 Ιουλίου, η επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνει μόνο σε όσους τη ζήτησαν μέχρι τις 24 Αυγούστου στο email της διοργάνωσης. Για τους αθλητές που βρίσκονται στη λίστα συμμετεχόντων η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε πως είναι δίκαιο να μεταφερθεί η συμμετοχή τους είτε στον αγώνα του 2021 είτε του 2022 έπειτα από δική τους επιλογή στην παρακάτω φόρμα η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το άνοιγμα των εγγραφών του 2021.

ΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δίνουμε το ραντεβού μας του χρόνου, το 2021 με την ελπίδα πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και πιο ασφαλείς για όλους, σε μια ξεχωριστή διοργάνωση η οποία θα αποτυπωθεί στην ιστορία του αγώνα που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.

 

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων του Olympus Marathon

Λιτόχωρο 28/8/2020