Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου 13ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα

Submitted by admin1 on Δευ, 12/17/2018 - 23:57

13ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2018, ένας επιτυχημένος αγώνας

υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων.

 

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 9 Δεκεμβρίου 2018, ο 13ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και τα 4α Ολύμπια Μονοπάτια, 11km. Σύμμαχος της επιτυχίας ήταν ο αίθριος καιρός, ο οποίος χάρισε σε αθλητές και επισκέπτες μοναδικές εικόνες του Ολύμπου  αναδεικνύοντας τις χιονισμένες κορυφές του.

 

13οs Χειμωνιάτικοs Ενιπέas

Ο X.E. έχει πλέον καθιερωθεί στο ετήσιο καλεντάρι των αθλητών του ορεινού τρεξίματος τον οποίο και κατατάσσουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για την άρτια και ποιοτική διοργάνωσή του. Για άλλη μια χρονιά οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τα μεγαλύτερα ονόματα του ορεινού τρεξίματος να παίρνουν εκκίνηση  στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Όλοι οι δρομείς έτρεξαν στον αγαπημένο τους Ενιπέα και κατάφεραν να τερματίσουν σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων και συναγωνισμού.

Η πανέμορφη διαδρομή σε συνδυασμό με τον ανέλπιστα λόγω εποχής ωραίο καιρό χάρισε στους αθλητές μοναδικές εικόνες του Ολύμπου στο μαγευτικό Φαράγγι του Ενιπέα, στην προσήλια πλευρά του βουνού με θέα προς τις κορυφές και τη θάλασσα του Θερμαϊκού αλλά και μέσα στα σηματοδοτημένα και καθαρά μονοπάτια της διαδρομής και τις ασφαλείς γέφυρες του Φαραγγιού.

Στην εκκίνηση του αγώνα βρέθηκαν περίπου 600 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας ανάμεσα στους οποίους και οι επιφανέστεροι της κοινότητας του  ορεινού τρεξίματος. Στους τερματισμούς του αγώνα σημειώθηκαν υψηλές επιδόσεις φέρνοντας ως πρώτο νικητή τον πρωταθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο της Salomon Hellas με χρόνο ρεκόρ 2.02.31, δεύτερο νικητή τον Δημήτρη Σελέτη της Kassimis Training με χρόνο 2.03.31 και τρίτο νικητή τον Φώτη Ζησιμόπουλο της Kasimis Training με χρόνο 2.04.19. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Τσαλοκώστα με χρόνο 2.33.33, δεύτερη η Κατερίνα Τσέκοσκα με χρόνο 2:43:12 και τρίτη η  Ανδριάννα Βασιλάτου της ομάδας ALL TERRAIN RUNNERS με χρόνο 2.54.35.

Για έκτη χρονιά στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα βραβεύτηκαν και οι ηλικιακές κατηγορίες σημειώνοντας και εδώ πολύ καλές επιδόσεις. Στην ηλικιακή κατηγορία Μ18 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Παπαποστόλου με ατομικό χρόνο ρεκόρ 2.16.33,  τη δεύτερη θέση ο Ανδρέας Τσιάρας της Baliotis Nature Trail και τη τρίτη θέση ο Ηλίας Καραλής της La Sportiva team Greece με ίδιο χρόνο τερματισμού 2.27.00. Στην ηλικιακή κατηγορία πρώτος ο Δημήτρης Σελέτης, δεύτερος ο Φώτης Ζησιμόπουλος και τρίτος ο Γιώργος Διαλεκτός της Salomon Hellas (2.07.25). Στην ηλικιακή κατηγορία M40 την πρώτη θέση κατέλαβε Δημήτρης Θεοδωρακάκος, την δεύτερη θέση ο Αρώνης Πλάτωνας (2.19.36) και την τρίτη θέση ο Ιωάννης Κουρκουρίκης της Salomon Hellas  (2:23:03). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ50 τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι αθλητές Sylvian Gobel της ομάδας Σ.Δ. Ιωαννίνων (2.37.31) Νίκος Κωστόπουλος της La Sportiva team Greece (2:41:49), και Κώστας Γκουτζιομήτρος του ΣΔΥ Κοζάνης (2:48:44). Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ βραβεύτηκε πρώτος ο Κωνσταντίνος Παρίζας της ομάδας ΝΑΟΥΣΑ ΒΕΡΜΙΟ TRAIL με ατομικό  ρεκόρ 3:00:33, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Νεστορόπουλος της ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ (3.19.02) και τρίτος της κατηγορίας ο Χρήστος Τσιαργαλής της Olympus Marathon Running Τeam (3.20.19).

Στις γυναίκες την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία W18 κατέκτησε η Φλορού Κωνσταντίνα (3:49:50). Στην ηλικιακή κατηγορία W πρώτη η Ανδριάννα Βασιλάτου, δεύτερη η  Tijana Panic (3.02.51) και τρίτη η Hemert Marcella Van  με χρόνο 3.03.40. Στην ηλικιακή κατηγορία W40 πρώτη η Δήμητρα Τσαλοκώστα, δεύτερη η Κατερίνα Τσέκοσκα και τρίτη η Βένη Διμπάρη με χρόνο 3.04.31. Ενώ στην ηλικιακή κατηγορία W50 βραβεύτηκε πρώτη νικήτρια η Αδαμαντία Βασιλάτου (3.48.29), δεύτερη νικήτρια η Βηθλεέμ Παπακοσμά (3.52.01) και τρίτη νικήτρια Άννα Μαρία Χαραλαμπίδου (4.05.07).

Ιδιαίτερα έντονος και υψηλού επιπέδου ήταν ο συναγωνισμός στην κατηγορία του ομαδικού. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Kassimis Training, την δεύτερη θέση η Salomon Hellas και την τρίτη η La Sportiva team Greece.

 

4ο Ολύμπια Μονοπάτια 11km-Potentilla Edition.

Μια όμορφη αγωνιστική νότα έδωσε και ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης, τα Ολύμπια Μονοπάτια αφιερωμένος στο ενδημικό φυτό Potentilla deorum. Διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος σε χειμωνιάτικο φόντο, ενώ είχε προηγηθεί η διεξαγωγή του άλλες τρεις φορές στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Olympus Marathon. Με 210 αθλητές και αθλούμενους δόθηκε η εκκίνησή του, λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Οι αθλητές απόλαυσαν τη διαδρομή παίρνοντας μια μικρή γεύση από την αίγλη του Ολύμπου.

Η διοργάνωση βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του αγώνα με αναμνηστικό έπαθλο. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος νικητής στα 4α Ολύμπια Μονοπάτια ήταν ο Ιωάννης Βασίλας (00.51.44), δεύτερος ο Κωνσταντίνος Τσουκανάς (00.55.13), και τρίτος ο Κωνσταντίνος Θυμιόπουλος (00.56.04). Ενώ στις γυναίκες, την πρώτη θέση του βάθρου κατέκτησε η Στεφανί Πίσση (00.59.46), τη δεύτερη η Σωτηρία Καπέλιου (01.04.28),  και τη τρίτη η Ειρήνη Κουτσιμανή. (01.04.50).

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 13ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα και τα 4α Ολύμπια Μονοπάτια καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την υψηλή εκτίμηση και αποδοχή που έχουν οι αγώνες της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους αθλητές η διοργάνωση προσπαθεί να εξελίξει το επίπεδο των αγώνων της.

Ευχαριστούμε, τέλος, τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα: το κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, καθώς και όλους λοιπούς χορηγούς, υποστηρικτές και τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν στην υλοποίηση του αγώνα, χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση των αγώνων θα ήταν δύσκολη.

 Το Δ.Σ. της Μαραθωνίου Ολύμπου κλείνοντας τη δρομική χρονιά με την υλοποίηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και τα Ολύμπια Μονοπάτια ως το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2018, εύχεται σε αθλητές-αθλήτριες, χορηγούς και εθελοντές Καλά Χριστούγεννα.

 

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2018

Λιτόχωρο, 17/12/2018.