Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια

Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια 2021

6α Ολύμπια Μονοπάτια

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώνας Ολύμπια Μονοπάτια 2021 "Viola striis-notata" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, την ίδια ημέρα με τον Χ. Ενιπέα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου  και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 3 (τρεις) ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου). Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 250μ και το μέγιστο 650μ. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για φέτος το όριο συμμετοχών θα είναι οι 300 αθλητές.

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

Με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτούς χώρους σχετικά με τον COVID-19, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν:   

  1. ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  2. ή Πιστοποιητικό Νόσησης (τελευταίων 6 μηνών)
  3. ή Μοριακό (PCR) τεστ (72ώρου)
  4. ή Rapid τεστ (48ώρου)

Βεβαιώσεις των τέστ θα είναι δεκτές μόνο εκτυπωμένες από το gov.gr στο link : Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 20:00 την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, και θα ολοκληρωθούν στις 20:00 την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 ή με την συμπλήρωση των 300 θέσεων, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής των 10€ γίνεται μόνο με τη χρέωση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

Για εγγραφή πατήστε εδώ

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 11.12.21) και τις ώρες 18:00-21:00, καθώς και την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 12.12.21) και ώρες 07:30-09:00 από το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€ ευρώ.

Ο κάθε αθλητής δικαιούται αναμνηστικό, τροφοδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 3 ωρών), ηλεκτρονική χρονομέτρηση  και υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή «κοπάνες» (νερό και διάφορα σνακς).

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Τμηματικές εκκινήσεις με γκρουπ των 50 ατόμων (ανά 10 λεπτά). Η εκκίνηση του 1ου γκρουπ του 6ου αγώνα "Ολύμπια Μονοπατια" θα δοθεί στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021 απο το χώρο του Δημοτικού θεάτρου στο πάρκο Λιτοχώρου (χώρος τερματισμού του Olympus Marathon).

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 3 (τρεις) ώρες. Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, συστήνεται όμως να μεταφέρουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, αιμοστατικό, τροφή ανάγκης, κύπελλο (δεν θα προσφέρονται κύπελλα στο Σταθμό Υποστήριξης) και υδροδοχείο. Η αλουμινοκουβέρτα, καθώς και αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφος, συστήνονται σε όσους αθλητές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Οι καιρικές συνθήκες το Δεκέμβριο ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Για αυτό το λόγο σκόπιμο είναι να λάβουν οι αθλητές ειδική μέριμνα για την ένδυση τους.

 

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο email: info@olympus-marathon.com

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Λιτόχωρο, 04 Οκτωβρίου 2021