News

Χειμωνιάτικος Ενιπέας - Τελευταία Νέα

Submitted by admin1 on Παρ, 12/07/2018 - 00:14

Χειμωνιάτικος Ενιπέας – Τελευταία Νέα

 

Μονοπάτια

Το μονοπάτι από την εκκίνηση ως την Γκόλνα και στη συνέχεια ως την γέφυρα της Καστάνας δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Εκτός από ένα πεσμένο δέντρο μετά την Γκόλνα στην κατηφόρα για Καστάνα, όπου οι αθλητές θα πρέπει να το περάσουν από πάνω. Εκεί έχει τοποθετηθεί επιπρόσθετη σήμανση.

Από την ξύλινη γέφυρα στο ύψος της Καστάνας ως το παλαιό μοναστήρι υπάρχουν αρκετά φύλλα. Ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος, καθώς από κάτω δεν κρύβονται πέτρες και οι αθλητές θα διασχίσουν το τμήμα αυτό ανηφορικά. 

Σε γενικές γραμμές, λόγω υγρασίας και χαμηλών θερμοκρασιών, το τερέν είναι γλιστερό. Λόγω της ολισθηρότητας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε υγρές πέτρες και ξύλινα σκαλοπάτια.

Νέες λινάτσες τοποθετήθηκαν στις 6 ξύλινες γέφυρες.

Προσοχή μετά το 17ο χιλιόμετρο, όπου υπάρχει μια συνεχόμενη έντονη κατηφόρα για τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα.

 

Σημεία τρεχούμενου νερού

Γκόλνα – Καστάνα: οι αθλητές περνάνε μια φορά νερό, με το τελευταίο τρεχούμενο περίπου 400-500 μέτρα πριν την διασταύρωση της Καστάνας.

Καστάνα – Άγιος Διονύσιος: οι αθλητές περνάνε τρεις φορές νερό.  

Άγιος Διονύσιος – Ζηλνιά : μια φορά μικρό ρέμα, με το τελευταίο τρεχούμενο νερό περίπου 400-500 μέτρα πριν την διασταύρωση της Καστάνας.

Σταθμοί

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε δυο σημεία, το ένα περίπου στη μέση της διαδρομής, στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου (gel που θα δίνεται ανοιγμένο και θα καταναλώνεται επί τόπου, ηλεκτρολύτης, σνακς) και στην θέση Ζηλνιά στο 18ο χιλιόμετρο (νερο, ηλεκτρολύτης, σνακς). Επιπλέον, προσφέρεται κοτόσουπα, φρούτο και γλυκό στον τερματισμό για όλους τους αθλητές.

Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει μαζί του, παγούρι ή κύπελο. Δεν θα υπάρχουν ποτήρια στους σταθμούς.

Σήμανση

Η διαδρομή έχει σχετικά πυκνή σήμανση. Θα υπάρχουν ταμπελάκια με το Logo της διοργάνωσης, ταμπελάκια με δείκτες για να δείχνουν την κατεύθυνση, χιλιομετρικές αποστάσεις ανά 5 χιλιόμετρα και τέλος ταινία σήμανσης.

Αθλητής που δεν θα δει κάποια από τα παραπάνω για τουλάχιστον 500 μέτρα, θα πει ότι έχει χαθεί και καλό είναι να γυρίσει πίσω στο τελευταίο σημάδι.

Καιρός

Ο καιρός την ημέρα του αγώνα θα είναι σχετικά νεφελώδης. Την ώρα που θα περνάει ο αγώνας στο ψηλότερο σημείο (11.00 με 13.00) θα υπάρχει συννεφιά με θερμοκρασία από 0 έως 3 βαθμούς.  

 

Εξοπλισμός

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, συστήνεται όμως να μεταφέρουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο - αντιανεμικό μπουφάν, αιμοστατικό, τροφή ανάγκης, κύπελλο (δεν θα προσφέρονται κύπελλα στο Σταθμό Υποστήριξης) και υδροδοχείο. Η αλουμινοκουβέρτα, καθώς και αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφος, συστήνονται σε όσους αθλητές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Οι καιρικές συνθήκες το Δεκέμβριο ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Για αυτό το λόγο σκόπιμο είναι να λάβουν οι αθλητές ειδική μέριμνα για την ένδυση τους. Η χρήση μπατόν πεζοπορίας απαγορεύεται, για λόγους ασφάλειας των αθλητών από ακούσιους τραυματισμούς.

 

Χρονομέτρηση

Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει δεμένο στο παπούτσι του το chip της χρονομέτρησης. Σε άλλο σημείο εκτός του παπουτσιού (Π.χ. Τσέπη, σακίδιο κτλ) το chip δεν λειτουργεί. Αθλητής που δεν θα εμφανιστεί ο χρόνος του λόγω κακής τοποθέτησης του chip, θα θεωρείτε άκυρη η συμμετοχή του στον αγώνα.

Παράταση εγγραφών για τον 13ο Χειμωνιάτικου Ενιπέα

Submitted by admin1 on Παρ, 11/23/2018 - 20:02

Μετά από αιτήματα πολλών αθλητών, η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα αποφάσισε να δώσει παράταση για το κλείσιμο των εγγραφών μια επιπλέον εβδομάδα. Οπότε η τελική ημερομηνία για τον κλείσιμο των εγγράφων του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα είναι η Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 18.00.

Λιτόχωρο 23/11/2018

Σάββατο 29 Ιουνίου ο 16ος Olympus Marathon

Submitted by admin1 on Παρ, 10/26/2018 - 23:42

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Olympus Marathon στο καλεντάρι του Migu Run Skyrunner® World Series. Ο μοναδικός ελληνικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στο σύνολο των 15 αγώνων απο 11 χώρες!

Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου - Olympus Marathon 2018

Submitted by admin1 on Τρί, 06/26/2018 - 23:16
Πρώτος ο Θεοδωρακάκος στον κορυφαίο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος, Olympus Marathon!
 

VIDEO: Olympus Marathon 2018 Highlights

Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος έλαβε χώρα χτες Σάββατο 23 Ιουνίου στο μυθικό βουνό του Ολύμπου για 15η συνεχή χρονιά!

Ένας απαιτητικός αγώνας 44 χιλιομέτρων με 3.300 μέτρα θετικής υψομετρικής που φέτος υποδέχτηκε περισσότερους από 800 αθλητές στις 3 διαδρομές, τον Olympus Vertical, Olympus Ultra και Olympus Marathon.

Από πέρυσι, ο Olympus Marathon άλλαξε σελίδα στην χρυσή ιστορία του αφού συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο επίσημο καλεντάρι της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς, και είναι ο πρώτος ελληνικός μαραθώνιος που συμμετέχει φέτος για δεύτερη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος Migu Run Skyrunner World Series 2018

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία.

Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα "Ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.

Μεγάλος Νικητής στέφθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Hellas, με χρόνο 4:37:44! 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο Casal Mil Marc από την Ανδόρρα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Σελέτης της Kasimis Training, σε χρόνο 4:40:15.

Στην κατηγορία των γυναικών, αφού χθες έκαναν το 1-2 στο Olympus Vertical, σήμερα οι αδερφές από τη Σουηδία El Kott Helander Lina και Sanna τερμάτισαν πάλι πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα με χρόνο 5:21:44 και 5:23:13, ενώ η πρώην κάτοχος του ρεκόρ Stevie Kremer τερμάτισε 6 λεπτά αργότερα με χρόνο 5:29:01 και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Χορηγοί
Μεγάλος χορηγός του αγώνα το Φυσικό Μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, η εταιρεία Salomon, η εταιρεία Polo, η εταιρεία Suunto, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Avis, η εταιρεία Eθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία Melissa, η εταιρεία Aegean, η εταιρεία Squeezy Sports Nutrition, η εταιρεία Ravago Hellas, η εταιρεία Ravatherm Hellas και η εταιρεία Novo Nordisk

Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store μαζί με την Olympus Marathon, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.olympus-marathon.com

Text Credits: Μαρίνα Βερώνη
Photo Credits: GOexperience

aaaaaaaaa.jpg

Olympus Ultra - Ενημέρωσης μικρής αλλαγής στην διαδρομή

Submitted by admin1 on Κυρ, 06/17/2018 - 23:16

Οι νέοι αγώνες Olympus Ultra και Olympus Vertical ήρθαν για να συμπληρώσουν τον δημοφιλή Olympus Marathon και να δημιουργήσουν μια αγωνιστική τριπλέτα όμοια με μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού. Ως γνωστόν ο Olympus Marathon συμμετέχει από πέρυσι στο παγκόσμιο καλεντάρι του Skyrunner. Το ίδιο επετεύχθη και για τον αγώνα Olympus Vertical που από την πρώτη κιόλας χρονιά ανήκει στην οικογένεια του παγκοσμίου circuit των vertical.

Οι διαδρομές των αγώνων αυτών τελούν υπό τις προϋποθέσεις της διεθνούς ομοσπονδίας Skyrunner και είναι εγκεκριμένες από αυτήν. Έπειτα από συνεννόηση με τα στελέχη της ομοσπονδίας και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, η οργανωτική επιτροπή ανακοινώνει μια μικρή αλλά ουσιαστική αλλαγή στη διαδρομή του Olympus Ultra. Οι αθλητές δεν θα ανέβουν στην κορυφή Σκολιό από τη «Ράχη του Σκολιού» αλλά μέσω του Καταφυγίου Χριστάκη. Η διαδρομή μέσα από τη ρεματιά που οδηγεί στο καταφύγιο είναι πολύ βατή και ασφαλής, χωρίς να αυξάνει τη συνολική υψομετρική που παραμένει στα 5200μ. Τα χιλιόμετρα αυξάνονται από 66 σε 70, ώστε η γενική κλίση της διαδρομής να είναι πιο μικρή. 


Όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία της διαδρομής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.olympus-marathon.com.
 

Υποχρεωτικός εξοπλισμός Olympus Ultra

 1. Ασκός ή παγούρια για υγρά 1 λίτρου
 2. Κινητό τηλέφωνο (τηλέφωνα ανάγκης : 6982382156 – Διονύσης, 6932271106 – Λουκάς, 112 – Ευρωπαϊκός Αριθμός έκτακτης ανάγκης)
 3. Αντιανεμικό
 4. Φακός κεφαλής
 5. Έξτρα μπαταρίες
 6. Αλουμινοκουβέρτα

Προαιρετικός εξοπλισμός Olympus Ultra

 1. Γάντια (σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών)
 2. Σκούφος (σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών)
 3. Δεύτερος φακός κεφαλής

 
Drop Bag θα υπάρχει στον Σταθμό Χωματόδρομος (K-36,8). Θα πρέπει να παραδοθεί μια μέρα πριν στην γραμματεία του αγώνα, με την παραλαβή του αριθμού bib. Ο έλεγχος του drop bag θα γίνει σε ενδιάμεσο σταθμό. Αθλητής που δεν έχει πάνω του τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, τιμωρείτε με αποκλεισμό από τον αγώνα.
 

Σταθμοί και σημεία αποκλεισμού
 

 

ΣΤΑΘΜΟΣ

ΥΨΟΜΕΤΡΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ

ΟΡΙΟ

1

Κορομηλιά

980

10,4

10,4

2:40

2

Πετρόστρουγκα

1940

5,4

15,8

4:00

3

Μαστορούλι

1150

6,1

21,9

 

4

Κρεβάτια

1005

7,2

29,1

6:45

5

Χωματόδρομος

1220

7,7

36,8

 

6

Κατ. Χριστάκη

2430

9,3

46,1

 

7

Σκολιό

2911

2,2

48,3

11:00

8

Καταφύγιο Α

2060

3,3

51,6

 

9

Πριόνια

1130

6

57,6

13:15

10

Καστάνα

705

6

63,6

 

Τερ

Λιτόχωρο

320

6,6

70,2

16:00

 

 
Διαδρομή Olympus Ultra με δυνατότητα download του αρχείου gps
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=avxhkcugzljndcpe&language=en&client=summit

 

Απο την Οργανωτική Επιτροπή

Κλήρωση 50 επιπλέον θέσεων για τον Olympus Marathon 2018

Submitted by admin1 on Τετ, 05/16/2018 - 00:08

Η οργανωτική επιτροπή του Olympus Marathon 2018 σε συνεργασία με το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store, δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε αθλητές, κληρώνοντας 50 επιπλέον θέσεις για τον Olympus Marathon 2018.

Πιο συγκεκριμένα, οι φίλοι του αγώνα που θέλουν να λάβουν μέρος στην κλήρωση, θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του OM, από τις 16 Μαΐου και ώρα 20:00 έως τις 22 Μαΐου και ώρα 20:00, αγνοώντας (σε πρώτη φάση) το βήμα της πληρωμής.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Runner Store (Golden Hall-Λεωφόρος Κηφισίας 37Α), την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της επίσημης συνέντευξης τύπου για τον 15ο Olympus Marathon, όπως έχει ανακοινωθεί σε ανοιχτή πρόσκληση.

Θα κληρωθούν 50 θέσεις, καθώς και 10 επιλαχόντες. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά (μέσω e-mail) και τα ονόματά τους θα δημοσιευτούν τόσο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης του ΟΜ, στα Social Media του καταστήματος Runner Store και του Olympus Marathon, καθώς και σε δελτία τύπου.

Οι 50 τυχεροί θα ανακοινωθούν στο facebook και στην ιστοσελίδα σε ονομαστική λίστα. Έπειτα καλούνται να ολοκληρώσουν με πληρωμή την εγγραφή τους εντός τριών ημερών. Η πληρωμή του αντίτιμου γίνεται μόνο με χρήση κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης). Το ποσό συμμετοχής παραμένει στα 55 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην κλήρωση, είναι οι αθλητές να πληρούν τα κριτήρια εγγραφής, όπως ακριβώς αναφέρεται στην προκήρυξη του Olympus Marathon. Δίνεται όμως η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και αγώνες που πραγματοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου έως 22 Μαΐου 2018.

Αιτήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής ή αναφέρουν ψευδή κριτήρια θα απορρίπτονται και το αντίτιμο δεν θα επιστρέφεται.

Στην περίπτωση που κάποιος τυχερός της κλήρωσης δεν έχει κριτήριο συμμετοχής ή δεν πραγματοποιήσει εγγραφή στο σύστημα, εντός τριών ημερών μετά την ενημέρωση του, η θέση του θα ακυρωθεί και θα δοθεί με σειρά προτεραιότητας σε επιλαχόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail : info@olympus-marathon.com

Φόρμα εγγραφής : https://www.olympus-marathon.com/index.php/aitese-symmetoches-ston-olympus-marathon

Αγώνες κριτήρια : http://www.olympus-marathon.com/index.php/o-agonas-symmetoche/agones-kriteria-symmetoches

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του ΟΜ 2018

Λιτόχωρο 16 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ 15Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON

Submitted by admin1 on Τετ, 04/25/2018 - 22:28

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων θα ήθελε να ενημερώσει τους φίλους αθλητές και τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος και γρήγορου βάδην πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 14km με την ονομασία «Κόψη των Αετών». Ο αγώνας που λατρεύτηκε από την πρώτη κιόλας διεξαγωγή του για την όμορφη διαδρομή, τα αξιοθέατα της και χάρισε στους αθλητές μοναδικές εικόνες και αρώματα του Ολύμπου και του Φαραγγιού του Ενιπέα. Η κόψη των Αετών είναι μια διαδρομή που δίνει την δυνατότητα στον καθένα να αγαπήσει και να αναγνωρίσει το λόγο για το οποίο ο Όλυμπος επιλέχθηκε να είναι το μυθικό βουνό των Θεών.

Προκήρυξη «Κόψη των Αετών»

http://www.olympus-marathon.com/index.php/agones-kopse-ton-aeton/prokeryxe-agona-kopse-ton-aeton

Επίσης, ο δεύτερος και μικρότερος αγώνας που θα πραγματοποιηθεί θα είναι ο Melindra Trail, αγώνας 5Km και γνωστός για όσους τον έτρεξαν τις δύο προηγούμενες χρονιές στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Φέτος η ΟΕ αποφάσισε ο Melindra Trail να διεξαχθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Olympus Marathon και τα Ολύμπια Μονοπάτια που ήταν τις τρεις προηγούμενες χρονιές, να μεταφερθούν τον χειμώνα, στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα.

Προκήρυξη «Melindra Trail»

 http://www.olympus-marathon.com/agones-melindra-trail-5k/prokeryxe-agona-melintra-trail

 

Λιτόχωρο 25/4/2018

Έρευνα του PhD Σταύρου Τριανταφυλλίδη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα για τον Olympus Marathon

Submitted by admin1 on Κυρ, 03/18/2018 - 23:35

Olympus Marathon

Επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντας (University of Florida) έλαβε χώρα στο «Βουνό των Θεών», τον Όλυμπο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στους δρομείς βουνού, του αθλητικού γεγονότος, "The Olympus Marathon", την διεθνή διοργάνωση, που οργανώνεται τα τελευταία 15 χρόνια. Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι η ψυχολογική και σωματική δύναμη που έχουν οι αθλητές, με το να τρέξουν μέχρι τα 3200 μέτρα υψόμετρο και ψηλότερα, την απόσταση των 44 χιλιομέτρων. Η πορεία του αγώνα εξαρτάται απόλυτα από το φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου, τα χαρακτηριστικά του και την καταβλητική του μοναδικότητα.

Οι ερευνητές Σταύρος Τριανταφυλλίδης και Δρ. Κυριακή (Κική) Καπλανίδου, δύο επιστήμονες της αθλητικής συμπεριφοράς και αντιλήψεων, επιχείρησαν να διερευνήσουν το πώς οι δρομείς του μαραθωνίου του Ολύμπου αντιλαμβάνονται τον περιβαλλοντισμό. Αλλά επίσης, και το πώς ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα αποτελεσματικό εργαλείο που θα μπορεί να διαμορφώσει την την περιβαλλοντική συνείδηση και περιβαλλοντική συμπεριφορά των ανθρώπων γενικότερα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το βουνό του Ολύμπου, σε συνδυασμό με τα αθλητικά γεγονότα είναι από τα μοναδικά μέρη που έχουν το περιθώριο να ‘χρησιμοποιηθούν’ σαν μέσο για την ανάπτυξη τεχνολογιών απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα κατα βάση, και των υπολοίπων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Βάση του διεθνούς προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, η χρήση των προαναφερώμενων τεχνολογιών αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέτρο για την καταπολέμηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως αυτό της Κλιματικής Αλλαγής.

Η έρευνα θα ήταν πολύ δύσκολο να λάβει χώρα χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Διονύση Στρογγύλη και του Δρ. Θωμά Μπίσμπα.

 

29356192_10155038068781612_2669141579679137792_n.jpg

 

29339760_10155038068746612_1440163780582440960_o.jpg

5 μέρες έμειναν για την ολοκλήρωση των εγγραφών του 15ου Olympus Marathon

Submitted by admin1 on Σάβ, 03/10/2018 - 21:37

5 μέρες έμειναν για την ολοκλήρωση των εγγραφών του 15ου Olympus Marathon για αθλητές κάτοικους Ελλάδας

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 600 με έγκυρες εγγραφές έως και αυτή τη στιγμή τις 400 από σύνολο 19 χώρες.

Όσοι αθλητές έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν ολοκληρώσει με πληρωμή, δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση. Στο mail επιβεβαίωσης εγγραφής υπάρχει link ανασκόπησης και πληροφορίες πληρωμής. Αυτό έχει την μορφή :

Για ανασκόπηση της εγγραφής σας ή για πληροφορίες πληρωμής πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.olympus-marathon.com/node/
xxxxxxx (όπου xxxxx ο κωδικός της αίτησή σας)

 

Οι αγώνες κριτήρια που δεν υπάρχουν στην λίστα αλλά πληρούν τις απαιτήσεις (20κμ με 1000μ υψομετρική ή 35κμ με 2200μ υψομετρική), να γράφονται χειροκίνητα στο κενό πεδίο του βιογραφικού κατά την συμπλήρωση της αίτησης.

Όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την εγγραφή τους ή έχουν κάνει την αίτηση και ακόμα δεν είναι στην λίστα συμμετεχόντων, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση στο info@olympus-marathon.com.

 

Απο την Οργανωτική Επιτροπή του Olympus Marathon

Λιτόχωρο 10/3/2018

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 ανοίγουν οι εγγραφές για τον Olympus Ultra και Olympus Vertical

Submitted by admin1 on Σάβ, 02/24/2018 - 00:07

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αύριο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00, για την παρουσίαση του Skyrunner Greece Series 2018, μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Olympus Marathon θα παρουσιάσουν τους δύο νέους αγώνες της διοργάνωσης. Τον Olympus Ultra και τον Olympus Vertical. Μεγάλη βάση θα δοθεί στην περιγραφή των διαδρομών καθώς και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε αγώνα.

ultra.pngvertical.png

Λόγω της παρουσίασης αυτής οι εγγραφές για τους νέους αγώνες θα ανοίξουν αύριο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00.

Να τονίσουμε πως τα κριτήρια συμμετοχής για κάθε δρομέα στον OLYMPUS ULTRA είναι:

 • δύο αγώνες με χαρακτηριστικά τουλάχιστον 40km και 2400 θετικής υψομετρικής
 • ή ένας αγώνας 60km με 4000 θετικής υψομετρικής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη των αγώνων που είναι αναρτημένη στο νέο site του Olympus Marathon (www.olympus-marathon.com) και για περαιτέρω διευκρινήσεις επικοινωνήστε στο email: info@olympus-marathon.com

Απο την οργανωτική επιτροπή

Λιτόχωρο 23/2/218