10ος Olympus Marathon

Submitted by admin1 on Σάβ, 05/25/2013 - 21:43

Ένας μήνας σχεδόν έχει απομείνει για την εκκίνηση του 10ου επετειακού Olympus Marathon στις 30 Ιουνίου. H προετοιμασία υποδοχής των 600 και πλέον αθλητών που θα λάβουν φέτος μέρος στον αγώνα είναι πυρετώδης. Οι 500 θέσεις των Ελλήνων συμμετεχόντων έχουν υπερκαλυφθεί, ενώ στις 123 έχουν φτάσει οι αιτήσεις των ξένων αθλητών. Η αφρόκρεμα του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος θα είναι παρούσα στην επετειακή διοργάνωση, ενώ στην 10η φετινή εκκίνηση θα σταθούν και 9 αθλητές (8 άνδρες και μια γυναίκα) οι οποίοι έχουν τερματίσει και στις εννέα προηγούμενες διοργανώσεις. Μεταξύ των ξένων συμμετεχόντων στην εκκίνηση φέτος θα σταθεί και ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Olympus Marathon Jessed Hernadez Gispert.

Η προσέλευση των φίλων του ορεινού τρεξίματος στο Λιτόχωρο, το Δίον και την ευρύτερη περιοχή αναμένεται μεγάλη, ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία 50 και πλέον αθλητών από την Ρουμανία ανάμεσα στους ξένους συμμετέχοντες από 18 χώρες που θα λάβουν φέτος στον αγώνα φέτος. Ήδη οι διαθεσιμότητες δωματίων στο επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι ελάχιστες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων αθλητών έχει συνδυάσει τη συμμετοχή στον αγώνα με τις διακοπές τους, παραμένοντας στην περιοχή για περισσότερο και από μια εβδομάδα σε πολλές περιπτώσεις. Καθημερινή είναι όμως η προσέλευση στα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, από φίλους του ορεινού τρεξίματος και συμμετέχοντες στον 10ο ΟΜ οι οποίοι πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους ενόψει του αγώνα.

Τον καθαρισμό των μονοπατιών του αγώνα θα αναλάβουν και φέτος μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων Βροντούς, Δίου, Καρίτσας και Λιτοχώρου, ενώ τις εργασίες καθαρισμού από χιόνια στις κορφές του Ολύμπου θα επιμεληθούν οι υπεύθυνοι των καταφυγίων «Σπήλιος Αγαπητός» Πουρλιώτης Διονύσης και «Χρήστος Κάκαλος» Στύλας Μιχάλης με τις ομάδες τους. Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ οι κανονισμοί του αγώνα βρίσκονται δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

O 10ος Olympus Marathon, συγκαταλέγεται φέτος στις 20 κορυφαίες διοργανώσεις SkyMarathon ® παγκοσμίως, σύμφωνα με την ISF ( International Skyrunning Federation ), συμμετέχει ενεργά στην International Trail running Association και εορτάζει, μαζί με τα 10 χρόνια υλοποίησής του, τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Η οργανωτική επιτροπή του ΟΜ 2013 καλεί όλους τους φίλους του Olympus Marathon, τους φίλους του ορεινού τρεξίματος και τους φίλους του αθλητισμού γενικότερα να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του επετειακού 10ου Olympus Marathon .

Από την οργανωτική επιτροπή του 10ου ΟΜ,

Λιτόχωρο, 26/05/2013