Αλλάζει λογική και ημερομηνία από φέτος ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας». Στις 12 Δεκεμβρίου η διεξαγωγή του

Submitted by admin1 on Σάβ, 10/23/2010 - 10:33

Ο αγώνας θα δεχτεί φέτος 300 αθλητές, με κριτήριο συμμετοχής έναν οποιονδήποτε αγώνα βουνού με βαθμολογία πάνω από 20 βαθμούς, που να έχει καταγραφεί τα δύο τελευταία χρόνια (2009, 2010), αλλά σε χρονικά όρια που θα καθορίζονται από τη διοργάνωση του Χ.Ε (σχετικός πίνακας θα δημοσιευτεί μαζί με την προκήρυξη). Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 24 Νοεμβρίου και θα γίνουν online, μέσω της ιστοσελίδας του Olympus Marathon, η δε πληρωμή θα γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική κάρτα. Το κόστος συμμετοχής παραμένει στα 20 ευρώ.

Η βασική διαδρομή του αγώνα παραμένει η ίδια με εκείνη των δύο τελευταίων ετών, η οποία και παγιώθηκε από το 2008, με εκκίνηση και τερματισμό το δημοτικό στάδιο του Λιτοχώρου. Η διαδρομή προσφέρει μεγάλο βαθμό τεχνικής δυσκολίας και εξασφαλίζει -με μικρή φετινή τροποποίηση- ένα ποσοστό 98% πραγματικών μονοπατιών, το μεγαλύτερο σε αγώνα βουνού στην Ελλάδα! Το μήκος της διαδρομής είναι 23 χιλιόμετρα και η ανάβαση φτάνει τα 1700 μέτρα. Το χρονικό όριο εγκυρότητας καθορίστηκε στις 5:00 ώρες για όλες τις κατηγορίες αγωνιζόμενων, ασχέτως φύλου και θα υπάρχει ένα μόνο ενδιάμεσο σημείο αποκλεισμού, όπως και ένας μόνο σταθμός τροφοδοσίας.

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί κάθε μέτρο απ την πλευρά τους, ώστε να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή τους, καθώς ο αγώνας επιδιώκεται πλέον να πραγματοποιηθεί σε «ακραίες» συνθήκες και ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ακυρωθεί σε περίπτωση που επικρατούν χιονοπτώσεις ή το πεδίο παρουσιάζει χιονόστρωση, οποιουδήποτε πάχους.

Η αλλαγή της φιλοσοφίας της διοργάνωσης του Χ.Ε. προς το ακραίο, αντικατοπτρίζει την προσαρμογή των διοργανωτών στη νέα πραγματικότητα των αγώνων βουνού και στην ευρύτητα των ικανοτήτων που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αθλητές. Με αυτό τον τρόπο, η Διοργάνωση θεωρεί ότι θα δώσει στο αθλητικό κοινό το έναυσμα για αγωνιστικά γεγονότα που θα χτίσουν μια άλλη νοοτροπία ανάμεσα στους αθλητές ορεινού τρεξίματος, νοοτροπία που θα ισχυροποιήσει τους δεσμούς τους με τη φύση κυρίως, παρά με τις επιδόσεις.

Η προκήρυξη του φετινού αγώνα θα δημοσιευτεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Λιτόχωρο, 22.10.2010