Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2010: Διευκρινήσεις για τη συμμετοχή στον αγώνα

Submitted by admin1 on Πέμ, 11/18/2010 - 19:04

1.Η διαδικασία εγγραφών ξεκινά την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 9:00 το βράδυ ακριβώς και θα διαρκέσει μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 300 αθλητών. Δεν θα υπάρξει ποσόστωση για κανένα από τα δύο φύλα. Οι εγγραφές θα κλείσουν αμέσως μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 300 αθλητών, ακόμα κι αν αυτό συμβεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Εφόσον οι 300 εγγραφές δεν συμπληρωθούν μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και στον αγώνα θα συμμετάσχουν μόνο όσοι θα έχουν εγγραφεί μέχρι τότε. Δεν θα γίνουν νέες εγγραφές την παραμονή ή την ημέρα του αγώνα, έστω κι αν οι μέχρι εκείνη τη στιγμή εγγραφές δεν αγγίζουν τις 300.

2.Εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Olympus Marathon και πληρωμή μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας. Απαραίτητη είναι η ύπαρξη μιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email). Ένα email μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μία εγγραφές.

3.Κριτήριο συμμετοχής στον φετινό αγώνα, αποτελεί η προηγούμενη συμμετοχή σε έναν τουλάχιστον αγώνα βουνού, με βαθμολογία 20 βαθμών το ελάχιστο, στα ημερολογιακά έτη 2008, 2009 & 2010. Αυτό σημαίνει ότι αθλητής με έναν μόνο αγώνα τα τρία τελευταία χρόνια, έχει το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής με κάποιον που έχει πολλούς αγώνες. Ο Πίνακας αγώνων κριτηρίων του Χειμωνιάτικου Ενιπέα ταυτίζεται με εκείνον του Olympus Marathon και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Αγώνας που δεν βρίσκεται στον συγκεκριμένο πίνακα, αποτελεί κριτήριο, μόνο εφόσον πληροί τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει η διοργάνωση του ΟΜ.

4.Κριτήριο συμμετοχής είναι οποιοσδήποτε αγώνας βουνού, αρκεί να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την ημέρα της εγγραφής του αθλητή. Αγώνες με βαθμολογία μικρότερη των 20 βαθμών δεν μπορούν να θεωρηθούν κριτήριο συμμετοχής, όπως επίσης και αγώνες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από την 1.1.2008.

5.Δεν θα σχηματιστεί βαθμολογικός πίνακας για τους αθλητές, προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής! Ο κάθε ενδιαφερόμενος που πληροί το κριτήριο συμμετοχής, υποβάλλει «Δήλωση Συμμετοχής» και καταλαμβάνει μία από τις 300 θέσεις την ίδια στιγμή. Το σύστημα εγγραφών του «Χειμωνιάτικου Ενιπέα» δεν είναι το ίδιο με εκείνο του “Olympus Marathon”, όπου ως γνωστόν σχηματίζεται βαθμολογικός πίνακας.

6.Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων αναφορικά με το κριτήριο, η εγγραφή θα ακυρώνεται και θα επιστρέφεται πίσω το 50% των χρημάτων που καταβλήθηκαν.

7.Είναι απαραίτητη η προσκόμιση επίσημου στοιχείου για την ταυτοποίηση των αθλητών, κατά την παραλαβή των αριθμών τους. Δεν παραδίδεται αριθμός σε άλλο πρόσωπο, εκτός από τον ίδιο τον αθλητή.

8.Ο αγώνας δεν πρόκειται να ακυρωθεί σε καμία περίπτωση. Μόνο σε περίπτωση κινδύνου κατολισθήσεων, θα χρησιμοποιηθεί εναλλακτική διαδρομή για λόγους ασφάλειας των αθλητών. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10 το πρωί, της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου από το γήπεδο Λιτοχώρου.

9.Απαγορεύεται η χρήση μπατόν, ένας σταθμός τροφοδοσίας, στις πέντε ώρες το όριο, πιθανή επιμήκυνση ορίου σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών. Η διοργάνωση προτρέπει για χειμερινό εξοπλισμό τους αθλητές.