Ευχαριστήρια Επιστολή της διοργάνωσης του Χειμωνιάτικου Ενιπέα στους αθλητές και τους εθελοντές του αγώνα (Δελτίο Τύπου)

Submitted by admin1 on Πέμ, 12/17/2009 - 23:04

Εκεί που όλοι θα μιλούσαν για «επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα», εμείς αντιπαραθέτουμε την ευτυχία να βρεθούμε στον Όλυμπο, χαρούμενοι, με διάθεση να μοιραστούμε κουβέντες και αναμνήσεις από τις εξορμήσεις της χρονιάς που φεύγει, στα βουνά της Ελλάδας και του κόσμου. Έτσι θέλουμε να γίνει και τον επόμενο Δεκέμβρη, να βρεθούμε πάλι εδώ γελαστοί και να έχουμε μια ζεστή κουβέντα κοντά στη φωτιά. Και την ώρα του αγώνα, να μοιραστούμε όλοι ξανά την καλή διάθεση της συνεργασίας και της άμιλλας του αθλητισμού.

Για να γίνει αυτός ο αγώνας που τόσο αγαπήσαμε όλοι, ο μικρός και όμορφος, χρειάστηκε να δουλέψουν κάποιοι άνθρωποι. Όχι ίσως τόσοι πολλοί αλλά χρειάστηκε να δουλέψουν περισσότερο αυτή τη φορά. Κι αυτό γιατί θελήσαμε να προσφέρουμε μια διαδρομή που να μη δυσκολέψει κανέναν επειδή θα ήταν παραμελημένη. Αυτοί οι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά για μέρες, μετατρέποντας το ασήμαντο ίχνος σε πραγματικό μονοπάτι, ολοκληρώνοντας έτσι σε ένα βαθμό τη σπουδαία δουλειά που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, όταν απ το τίποτα φτιάχτηκε το ίχνος. Είμαστε περήφανοι που χάρη στους προσωπικούς κόπους ξαναβάλαμε την καλώς νοούμενη ανθρώπινη παρουσία σ ένα πανέμορφο τοπίο.

Έχουμε πιστέψει στην αισθητική και την τεχνική αξία αυτής της νέας διαδρομής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και προσπαθούμε να μεταδώσουμε με κάθε τρόπο στο κοινό των αγώνων βουνού αυτό τον ενθουσιασμό μας. Κι εκείνο που εισπράξαμε μετά τον αγώνα από τους αθλητές μας, είναι ότι δεν είχαμε άδικο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας από φέτος καθιερώνεται στη συνείδηση των αθλητών σαν ένας από τους ομορφότερους αγώνες βουνού στην Ελλάδα.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε στοιχεία και στατιστικές για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα του 2009 αλλά θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανά τα συναισθήματα που ταιριάζουν περισσότερο σ αυτό τον αγώνα. Θα αναφερθούμε επιγραμματικά και μόνο στους δύο νικητές του αγώνα τιμώντας τους, τον Γιάτσεκ Μπόγκοτς και την Ιρένα Μαλιμπόρσκα. Εκείνο που θέλουμε όμως να θυμόμαστε περισσότερο, είναι οι 250 αθλητές που τίμησαν την πρόσκληση και τη δουλειά μας και έδωσαν το παρών, αλλά και οι 30 εθελοντές που πάνω τους βασιστήκαμε για να μπορέσει να βγει το αποτέλεσμα που όλοι χαρήκαμε.

Φίλοι μας,

Δεν έχει σημασία ποιοι πρόσφεραν περισσότερο σαν εθελοντές και ποιοι τα κατάφεραν καλύτερα σαν αθλητές, στον φετινό Χειμωνιάτικο Ενιπέα. Έτσι κι αλλιώς η λογική αυτού του αγώνα βασίζεται στην ξενοιασιά μιας απλής αθλητικής συνάντησης. Εκείνο που θέλουμε να κρατήσουμε μέχρι του χρόνου το Δεκέμβρη είναι η χαρά και τα χαμόγελα των φίλων. Είναι αυτό που κάνει όλους εμάς να παραμένουμε εδώ και να προσπαθούμε κάθε επόμενη φορά να σας προσφέρουμε κάτι παραπάνω απ την καρδιά μας. Ευχόμαστε υγεία για τον ερχόμενο καινούργιο χρόνο και όμορφες συναντήσεις στον Ενιπέα τους επόμενους πολλούς Δεκέμβρηδες…

Σας ευχαριστούμε

Άπό την Οργανωτική Επιτροπή

Λιτόχωρο, 16.12.09