Ευχαριστήριο Μήνυμα στους αθλητές του Olympus Marathon 2006

Submitted by admin1 on Σάβ, 07/01/2006 - 14:43

Όλοι εμείς που εκπροσωπούμε τη διοργάνωση, προσπαθήσαμε για το καλύτερο, μήνες πριν φτάσουμε στη μέρα του αγώνα. Στο διάστημα του ενός χρόνου που μεσολάβησε μέχρι την 3η διοργάνωσή μας, είχαμε να υπερπηδήσουμε σοβαρά εμπόδια που ξεπερνούσαν την προετοιμασία μιας ακόμα διοργάνωσης. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νομικά προβλήματα, που έφεραν τον αγώνα στα όρια της αναστολής. Κάποιοι είχαν σκεφτεί ότι είναι εύκολο να καπηλευτούν μια ιδέα και έναν θεσμό για προσωπικό όφελος, καθοδηγούμενοι από οικονομικά κίνητρα. Ευτυχώς, οι νομικές εξελίξεις μας δικαίωσαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε, παρά το γεγονός ότι πολύτιμος χρόνος κυλούσε σε βάρος της διοργάνωσης.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν φορέα διοργάνωσης που να στέλνει σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα των αγνών και ξεκάθαρων προθέσεών μας. Μια «μη κερδοσκοπική εταιρεία» είναι το όχημα πάνω στο οποίο κινείται ο Olympus Marathon. Όλοι εμείς εκπροσωπούμε έναν τόπο, τον Όλυμπο, και μια αθλητική φιλοσοφία, το τρέξιμο στο βουνό. Πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει με τον ΟΜ δεν είναι απλά ένας ακόμα αγώνας. Θεωρούμε ότι όλοι εσείς που αγαπήσατε και πιστέψατε σ’ αυτόν, είστε μέλη ενός αθλητικού και εν μέρει ενός κοινωνικού κινήματος. Δεν μπορεί να μην αποτελεί κίνημα ένας αγώνας που ενώ κατά τεκμήριο είναι ο σκληρότερος αγώνας αντοχής στην Ελλάδα, συγκεντρώνει τόσο μεγάλο αλλά και ποικίλο πλήθος αθλητών. Οι σχεδόν 300 αθλητές που βρέθηκαν φέτος στην εκκίνηση του ΟΜ, προέρχονται όχι μόνο από το χώρο των δρόμων αντοχής αλλά και από πολλούς ακόμα, γεγονός που καταδεικνύει την απήχηση του αγώνα σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής αθλητικής κοινωνίας.

Γνωρίζουμε καλά ότι είχαμε αρκετές ελλείψεις σε οργανωτικό επίπεδο και δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος να κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες. Όμως θα πρέπει όλοι εσείς που πήρατε μέρος στον αγώνα, να γνωρίζετε ότι φέτος είχαμε στη διάθεσή μας πενιχρά οικονομικά μέσα, κάτι που δεν μπορούσε να μην επηρεάσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και τη συνολικότερη εικόνα της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η ζεστή υποδοχή των αθλητών από τους εθελοντές πάνω στη διαδρομή του αγώνα, ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι με το χρήμα δεν αγοράζονται όλα. Η πίστη σε αυτό που κάνουμε αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την συνέχιση και την καταξίωση του ΟΜ στη συνείδηση των αθλητών. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον φετινό αγώνα. Οι περισσότεροι απ αυτούς είναι άνθρωποι που ζουν κάτω απ τη μεγαλόπρεπη σκιά του Ολύμπου, καθημερινοί άνθρωποι απ το Λιτόχωρο και το Δίον, που άφησαν τις δουλειές τους και έτρεξαν να βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια. Κάποιοι άλλοι έτρεξαν από άλλες γωνιές της Ελλάδας γιατί κι αυτοί πίστεψαν στο όραμα. Τους ευχαριστούμε όλους και σαν ένδειξη τιμής, το προσεχές διάστημα θα δημοσιεύσουμε τα ονόματά τους.

Ίσως οι από καρδιάς ευχαριστίες προς όλους εσάς που μας στηρίξατε συμμετέχοντας στον αγώνα μας να είναι λίγες. Ένα δάκρυ ευγνωμοσύνης ίσως να μην ταιριάζει με το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αγώνα. Αν και τα λόγια είναι φτωχά σε αυτές τις περιπτώσεις –τι να πεις σε έναν άνθρωπο που μέσα σε 12 ώρες ξεπέρασε τον εαυτό του περισσότερες φορές απ ότι κι ο ίδιος θα πίστευε- οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να σας πούμε ότι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! Η αγάπη σας για τον ΟΜ είναι η δύναμη που φουντώνει τη φλόγα μέσα μας και μας γεμίζει ευθύνη για το μέλλον. Φέτος αντιληφθήκαμε πόσο δυνατά πιστεύετε όλοι εσείς σ αυτή την ιδέα. Τολμώ να προσθέσω προσωπικά ότι για κάποιους από τους αθλητές του ΟΜ, η πίστη τους σ αυτόν είναι μεγαλύτερη ίσως απ ότι η δική μας!

Μαζί θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Τα δικά μας οράματα και οι δικές σας προσδοκίες έχουν κοινό προορισμό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μας στηρίξετε και στην επόμενη διοργάνωση. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τα θετικά βήματα που έγιναν στην φετινή διοργάνωση είναι ενδεικτικά για τις προθέσεις μας. Στην κορυφή των προσπαθειών