Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές του 2011. Ρύθμιση για τιμώμενους αθλητές

Submitted by admin1 on Δευ, 02/14/2011 - 23:39

Από μεθαύριο 16/2 ξεκινά η διαδικασία των πληρωμών για τους 500 πρώτους αθλητές του Πίνακα Προεγγραφέντων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28/2. Στη συνέχεια, όσα κενά προκύψουν, θα καλυφθούν από επιλαχόντες του Πίνακα, με απόλυτη βαθμολογική σειρά.

Επίσης, η διοργάνωση του ΟΜ, αποφάσισε να θεσμοθετήσει την τιμητική χωρίς χρηματικό κόστος συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της (ΟΜ & ΧΕ) προσφέροντας την «τιμής ένεκεν» συμμετοχή τους στον αγώνα. Με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜ θεσμοθετείται και θα έχει πάγιο χαρακτήρα στο εξής, η «τιμής ένεκεν» συμμετοχή στον ΟΜ διακριθέντων αθλητών ως εξής:

•οι τρεις πρώτοι Έλληνες άνδρες του προηγούμενου Olympus Marathon •οι τρεις πρώτοι άνδρες του προηγούμενου Χειμωνιάτικου Ενιπέα •η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα του προηγούμενου Olympus Marathon •η πρώτη γυναίκα του Χειμωνιάτικου Ενιπέα

Σε περίπτωση διπλής παρουσίας στον κατάλογο αυτό, η σειρά θα παραχωρείται στον επόμενο ή επόμενη της κατάταξης, ώστε κάθε χρόνο να υπάρχει ένα σύνολο 8 αθλητών που να περιλαμβάνονται στον κατάλογο των τιμώμενων αθλητών. Η κατανομή έχει αναλογικό χαρακτήρα, με βάση τη σημερινή κατανομή των δύο φύλων στον αγώνα και ενδέχεται στο μέλλον να τροποποιηθεί, εφόσον μεταβληθεί σε κάποιο βαθμό η κατανομή αυτή. Ο κατάλογος των τιμώμενων αθλητών, θα ανακοινώνεται κάθε χρόνο, με την ανακοίνωση της έναρξης των εγγραφών. Με βάση τον νέο αυτό κανονισμό, ο κατάλογος τιμώμενων αθλητών για τη φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τους εξής αθλητές (με σειρά τερματισμού τους):

Άνδρες: Αλέξης Γκούνκο (ΟΜ), Νίκος Καλοφύρης (ΟΜ), Γιάτσεκ Μπόκοτς (ΧΕ), Θεοφάνης Αρκουμάνης (ΟΜ), Δημοσθένης Ευαγγελίδης (ΟΜ), Δημήτρης Θεοδωρακάκος (ΧΕ)

Γυναίκες: Ναταλία Παπουνίδου (ΟΜ), Βιργινία Παπαποστόλου (ΧΕ)

Τέλος, θεσμοθετείται η τιμής ένεκεν συμμετοχή και του πρώτου σε βαθμούς αθλητή του βαθμολογικού Πίνακα Προεγγραφέντων, ως επιβράβευση των προσπαθειών μιας τριετίας, που τον έφεραν σ αυτή την τιμητική θέση. Για το 2011, τιμώμενος αθλητής είναι ο Νίκος Πετρόπουλος, που συγκέντρωσε 2116 βαθμούς.

Από τη Διοργάνωση

Λιτόχωρο, 14.02.2011