Μήνυμα της διοργάνωσης προς τους αθλητές, για τις εγγραφές του ΟΜ-2009

Submitted by admin1 on Τετ, 01/21/2009 - 01:22

Για όλους εμάς που δουλεύουμε στη διοργάνωση του αγώνα, ήταν μια μέρα γιορτής και έτσι την υποδεχτήκαμε, κάνοντας μια ανοιχτή πανηγυρική συνάντηση συνεργατών, αθλητών και φίλων, στο Λιτόχωρο. Από όσο πληροφορηθήκαμε αργότερα, το ίδιο πανηγυρικό κλίμα υπήρχε ανάμεσα στους αθλητές μας σε όλη την επικράτεια, καθώς φτιάχτηκαν παρέες σε σπίτια, γραφεία, λέσχες, για να γιορτάσουν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου της νέας χρονιάς με την εγγραφή τους στον ΟΜ.

Εκείνο ωστόσο που φοβόμασταν καιρό πιο μπροστά ήταν αυτό που τελικά συνέβη και μας επιβεβαίωσε πικρά, μια χιονοστιβάδα –για τα ελληνικά δεδομένα- αθλητών που προσπάθησε να πάρει μια από τις 450 θέσεις του αγώνα. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να ικανοποιηθούν όλοι, με αποτέλεσμα σε τρεισήμισι ώρες από το ξεκίνημα της διαδικασίας στις 7 το απόγευμα, οι θέσεις να συμπληρωθούν και οι εγγραφές να διακοπούν. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα το σύστημα πληρωμής της συνεργαζόμενης Τράπεζας, οι εγγραφές θα είχαν κλείσει στα πρώτα 11 λεπτά!

Για τους περισσότερους αυτό θεωρείται επιτυχία της διοργάνωσης, όπως και των αθλητών που κατάφεραν να εγγραφούν –έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια αλλά τα δεχτήκαμε με αμηχανία και θλίψη, αναρωτώμενοι «τι είναι επιτυχία» τελικά. Είμαστε όμως χαρούμενοι που θα έχουμε και φέτος τον Ιούνιο πολλούς παλιούς καλούς φίλους, όπως και αρκετούς νέους που τους συγκίνησε η ιδέα ενός αγώνα στο «βουνό των θεών».

Μετά από τα γεγονότα της 17ης Ιανουαρίου νιώθουμε σίγουρα μια ανακούφιση, αφού αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι συμμετοχές στον αγώνα κλείνονται με αυτόν τον άδικο ισοπεδωτικό τρόπο. Οι εξελίξεις στο δημοφιλές άθλημα του ορεινού τρεξίματος που υπηρετούμε, ήταν τόσο καταιγιστικές τα τελευταία 2-3 χρόνια, ώστε για μια ακόμα φορά να μας ξεπεράσουν πριν προλάβουμε να αντιδράσουμε! Έχοντας δεσμευτεί ότι και το 2009 θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία των προηγούμενων χρόνων, δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κρίνοντας από τους 6 μήνες εγγραφών το 2007 και τις 16 μέρες του 2008, θεωρήσαμε ότι μπορεί να καταρρίπταμε το 24ωρο φέτος αλλά διαψευσθήκαμε από ένα εκρηκτικό τρίωρο!

Εδώ και καιρό πάντως εργαστήκαμε πάνω σε ένα σχέδιο που θα αλλάξει προς το δικαιότερο τον τρόπο συμμετοχής των αθλητών στον ΟΜ και ελπίζουμε να συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου αντίληψης περί δικαίου. Η διοργάνωση είναι έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη νέα διαδικασία θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις από πολύ μικρότερη τουλάχιστον απόσταση από ότι σήμερα.

Οι εγγραφές του 2009 πέρασαν από το προηγούμενο Σάββατο στην ιστορία. Μπροστά μας ανοίγεται ο 6ος ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON και η 28η Ιουνίου είναι ο επόμενος σταθμός όλων μας. Εκατοντάδες φίλοι θα βρεθούμε για μια ακόμα φορά στο «βουνό των θεών» και θα γίνουμε κοινωνοί της μεγάλης γιορτής. Θα χαρούμε να δούμε όλους τους φίλους μας σ αυτή τη γιορτή, ακόμα κι εκείνους που είναι σήμερα λυπημένοι. Να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την υπέρβαση των αθλητών πάνω στις ανθρώπινες φυσικές δυνάμεις. Να επευφημήσουμε μαζί τον κάθε ένα που θα φτάνει στον τερματισμό και να μοιραστούμε μαζί τους εκείνες τις μοναδικές στιγμές.

Καλή αντάμωση στις 28 Ιουνίου 2009, στον 6ο ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON

Από τη διοργάνωση

Λιτόχωρο, 20.01.2009