Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου - Αποτελέσματα ΧΕ 2016 & Melindra Trail

Submitted by admin1 on Σάβ, 12/17/2016 - 12:51

Για τέταρτη χρονιά στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα βραβεύτηκαν και οι ηλικιακές κατηγορίες σημειώνοντας και εδώ πολύ καλές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία Μ18 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Παπαποστόλου με χρόνο 2.20.54,τη δεύτερη θέση ο Αλέξανδρος Πασχάλης της ομάδας Olympus TRT με χρόνο 2.31.40 και τη τρίτη θέση ο Γιώργος Παπαϊωάννου της Wake up street με χρόνο 2:33:11. Στην ηλικιακή κατηγορία M 40 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος της ομάδας Odlo - La sportiva (2:05:38), την δεύτερη θέση ο Bogkots Giatsek της Kasimis Training (2:06:39) και την τρίτη θέση ο Πλάτωνας Αρώνης της Kasimis Training (2:14:00). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ50 τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι αθλητές Νίκος Κωστόπουλος της Salomon Hellas (2:25:35), Ιωάννης Θεοχαρόπουλος της T . A . C . Odlo - La sportiva (2:34:23) και Ηλίας Νάτσιας του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων (2:35:06). Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ βραβεύτηκε πρώτος ο Παρίζας Κωνσταντίνος της ομάδας ΝΑΟΥΣΑ με χρόνο 3:01:04, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Νεστορόπουλος της ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ (3.13.02) και τρίτος της κατηγορίας ο Ιωάννης Βλάχος της ΣΕΒΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (3.24.54).

Στις γυναίκες την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία W 40 κατέκτησε η Κατερίνα Τσέκοσκα της Kasimis Training, τη δεύτερη η Ματίνα Πρασάκη (3:35:45) και την τρίτη η Ιωάννα Σιδέρη της Krommidas coaching (3.47.57). Ενώ στην ηλικιακή κατηγορία W 50 βραβεύτηκε πρώτη νικήτρια η Ιρένα Μαλιμπόρκα (3.35.06).

Ιδιαίτερα έντονος και υψηλού επιπέδου ήταν ο συναγωνισμός στην κατηγορία του ομαδικού. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Kasimis Training, την δεύτερη θέση η Salomon Hellas, ενώ την τρίτη η Odlo - La sportiva .

Σχετικά με τον 1ο Melindra Trail 5 km .

Μια όμορφη αγωνιστική νότα έδωσε και ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης, ο Melindra Trail, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη χρονιά φέτος. Με 150 αθλητές δρομείς, μικρούς και μεγάλους, δόθηκε η εκκίνησή του, λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Οι αθλητές απόλαυσαν την διαδρομή παίρνοντας μια μικρή γεύση από την αίγλη του Ολύμπου διασχίζοντας μονοπάτια φημισμένα για την μελισσοκομική τους παραγωγή και για την ύπαρξη ανθοφόρων δέντρων με την ονομασία Μελιά.

Η διοργάνωση βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του αγώνα με αναμνηστικό έπαθλο. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος νικητής του Melindra Trail ήταν ο Κώστας Σασάκαρος, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος και τρίτος ο Πολυμέρης Κουλιάνος. Ενώ στις γυναίκες, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μικρή αθλήτρια Μάρθα Γιδουλίδου, η οποία έτρεξε με τη συνοδεία του πατέρα της και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του βάθρου. Ενώ τη δεύτερη και τη τρίτη, η Χριστίνα Σύρου και Βασιλική Κουκουβίτου αντίστοιχα.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 11οΧειμωνιάτικο Ενιπέα και τον 1ο Melindra Trail καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την υψηλή εκτίμηση και αποδοχή που έχουν οι αγώνες της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης η διοργάνωση δεσμεύεται να διατηρήσει και να εξελίξει το επίπεδο των αγώνων της.

Ευχαριστούμε, τέλος, τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, ήτοι το κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store, η αθλητική εταιρία Under Armour, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Wind και η εταιρία με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ καθώς και όλους λοιπούς χορηγούς, υποστηρικτές και τις εθελοντικές ομάδες πουσυνέδραμαν στην υλοποίηση του αγώνα (θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου), χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση των αγώνων θα ήταν δύσκολη. Καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιτοχώρου που στελέχωσε πολιτιστικά το αγωνιστικό κλίμα στους τερματισμούς των αθλητών με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Το Δ.Σ. της Μαραθωνίου Ολύμπου, κλείνοντας την χρονιά με την υλοποίηση της διεξαγωγής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2016 και του Melindra Trail 2016, ως το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2016, εύχεται σε αθλητές, χορηγούς και εθελοντές Καλά Χριστούγεννα.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2016

Λιτόχωρο, 17/12/2016.