Νέοι Κανονισμοί, για μπατόν, σακίδια και συντομεύσεις διαδρομής

Submitted by admin1 on Τρί, 06/01/2010 - 00:01

Μπατόν πεζοπορίας: Η χρήση «μπατόν πεζοπορίας» στον ΟΜ από το 2010 και πέρα, δεν θα είναι απεριόριστη! Οι αθλητές που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μπατόν πεζοπορίας, θα πρέπει να τα μεταφέρουν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, από την εκκίνηση στο Δίον και μέχρι τον τερματισμό, στο Λιτόχωρο. Κατά μήκος της διαδρομής και στη γραμμή του τερματισμού, όλοι οι αθλητές θα καταγραφούν για το εάν φέρουν μπατόν ή όχι. Η εγκατάλειψη μπατόν από τον αθλητή σε κάποιο σημείο της διαδρομής, τιμωρείται πλέον με αποκλεισμό! Μόνο η χρήση τηλεσκοπικών μπατόν επιτρέπεται. Στο πρώτο τμήμα της διαδρομής, το οποίο είναι και το πλέον πολυσύχναστο (Εκκίνηση έως Κορομηλιά ΚΜ-10) η χρήση μπατόν απαγορεύεται αυστηρά, για λόγους ασφάλειας, γι’ αυτό κάθε αθλητής θα πρέπει να μεταφέρει τα μπατόν του μαζεμένα (διπλωμένα). Η χρήση μπατόν στο πρώτο τμήμα, τιμωρείται με αποκλεισμό.

Σακίδια υδροδότησης: Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης (μπανάνα) γενικότερα, επιτρέπεται, αλλά θα καταγράφεται επίσης κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής θα τιμωρείται με αποκλεισμό. Αυτός ο κανονισμός έχει εφαρμογή και για σακίδια μέσης (μπανάνες).

Συντομεύσεις διαδρομής: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και θα τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή. Στο αλπικό τμήμα της διαδρομής επιτρέπεται η χρήση εναλλακτικών στροφών του μονοπατιού, εκεί που είναι προφανής ο κατακερματισμός του μονοπατιού από τη χρήση του.

Η Διοργάνωση του ΟΜ έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή αυτών των νέων κανονισμών.