O Ελβετός πρωταθλητής Christophe Jaquerod αγωνίζεται στον OM

Submitted by admin1 on Κυρ, 05/28/2006 - 22:21

Η συμμετοχή του Jaquerod αναμένεται να μεγαλώσει τη φήμη του ΟΜ στην δυτική Ευρώπη, καθώς το όνομά του είναι ένα από τα σημαντικότερα στην κοινότητα των αθλητών του mountain/trail running, η οποία αριθμεί χιλιάδες σε Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία αλλά και σε άλλες, ορεινές και μη χώρες, με μακρά παράδοση στο άθλημα.

Ο Christophe ζει στο Aigle της Ελβετίας, στις υπώρειες του Mont Blanc, όπου και προπονείται. Αθλητής του ορειβατικού σκι αρχικά και του ορεινού τρεξίματος μετέπειτα, έχει διακριθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλούς μεγάλους αγώνες ορεινού τρεξίματος στη χώρα του και στο εξωτερικό. Τον Αύγουστο του 2005, μετά από προσπάθειες τριών ετών κατάφερε να κερδίσει το UTMB στη Γαλλία, έναν αγώνα 158Κ με 2000 συμμετοχές απ όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας την καταξίωση στο χώρο. Νωρίτερα, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, πήρε την 3η θέση ανάμεσα σε 1000 αθλητές στον διάσημο Swiss Alpine Marathon (78K) στο Davos της Ελβετίας. Λίγες μέρες πριν είχε καταλάβει τη 2η θέση στο Fila Sky Race (48K) στο Serre Chevalier και το ίδιο καλοκαίρι ήταν και πάλι 2ος στο Mercantour Raid αυτή τη φορά. Τον Ιανουάριο του 2005 είχε πάρει τη 2η θέση στο Trail Blanc στις γαλλικές Άλπεις ενώ τον Οκτώβριο κέρδισε το Trail Tempiers (111K) στη Γαλλία, αγώνα που είχε κερδίσει και το 2004. Με μια σπουδαία εμφάνιση το Νοέμβριο στα Ιμαλάια, κέρδισε τον πολυήμερο αγώνα Annapurna Mandala Trail (340Κ) κι έγινε ο πρώτος μη Νεπαλέζος αθλητής που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην πλούσια ιστορία των πολυήμερων αγώνων αντοχής στα Ιμαλάια. Από το 2005 αποτελεί και μέλος της ομάδας Lafuma.

Είναι βέβαιο ότι χάρη στη συμμετοχή και του Christophe Jaquerod η 3η διοργάνωση του ΟΜ θα είναι και η συναρπαστικότερη μέχρι σήμερα, καθώς αναμένεται να καταρριφθεί και το ρεκόρ του αγώνα που κατέχει με 5.08.54 ο Μετσοβίτης πρωταθλητής του σκι αντοχής Νίκος Καλοφύρης, ο οποίος προετοιμάζεται ήδη με στόχο την κατάρριψη του φράγματος των 5 ωρών.

Στο μεταξύ οι συμμετοχές στον αγώνα αυξάνουν με έντονους ρυθμούς, πέρα από τα αναμενόμενο. Ήδη, ενώ τελειώνει ο Απρίλιος, οι συμμετοχές έφτασαν τις 115, από 12 χώρες. Από αυτούς οι 109 είναι άνδρες και 6 γυναίκες, οι 97 Έλληνες και οι 18 ξένοι, ενώ οι 67 από τους αθλητές παίρνουν μέρος για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο για το 2006 είναι οι τριακόσιες συμμετοχές. Παρακαλούνται οι αθλητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να ενημερώνονται τακτικά για την εξέλιξη των εγγραφών από την ιστοσελίδα του αγώνα, στη διεύθυνση www.olympus-marathon.com καθώς το όριο αυτό δεν πρόκειται να τροποποιηθεί. Σημειώνεται τέλος ότι κάθε άλλη ιστοσελίδα με παρόμοια διεύθυνση και περιεχόμενο δεν είναι εξουσιοδοτημένη από τη διοργάνωση και το περιεχόμενό της δεν αναγνωρίζεται ως επίσημο.