Ο Olympus Marathon παρών στο μεγαλύτερο γεγονός ορεινών υπεραποστάσεων

Submitted by admin1 on Τετ, 09/13/2006 - 02:42

Φέτος, ο ΟΜ είχε μια ξεχωριστή παρουσία στο μεγάλο αυτό γεγονός, προσπαθώντας να κάνει γνωστή την παρουσία του στο ξένο και ενθουσιώδες κοινό των αγώνων βουνού. Η μικρή ελληνική ομάδα που ταξίδεψε μέχρι εκεί είχε να πετύχει δύο στόχους: τη συμμετοχή δύο αθλητών στον αγώνα αλλά και την προώθηση της πληροφορίας για τον ΟΜ του 2007. Περισσότερα από 1000 έντυπα μοιράστηκαν χέρι-χέρι στους αθλητές την παραμονή του αγώνα. Το λογότυπο του ΟΜ πέρασε από εκατοντάδες χέρια και το είδαν χιλιάδες μάτια, όχι μόνο πάνω στα έντυπα αλλά και στη ζωντανή διαφήμισή του, τους ίδιους τους Έλληνες αθλητές, που αγωνίστηκαν με τα χρώματά του πάνω τους.

Η διοργάνωση του ΟΜ θέλει να ευχαριστήσει τους αθλητές Δημήτρη Βενετικίδη και Χρήστο Βουλγαρίδη, αλλά και τους συνοδούς τους Βαγγέλη Βαλτάκη και Κώστα Δαμπασίνα, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουν γνωστό τον αγώνα στο ξένο κοινό, που κατά γενική ομολογία των μελών της ομάδας έδειξε απρόσμενα μεγάλο ενδιαφέρον. Η διοργάνωση του ΟΜ πιστεύει στη διάδοση του αγώνα στο εξωτερικό και επενδύει σ’ αυτήν. Ένας αγώνας στο «βουνό των θεών» δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος από κανέναν λάτρη του αθλητισμού. Πόσο μάλιστα από τους αθλητές εκείνους που διδάχτηκαν στα θρανία την ελληνική μυθολογία, πηγή έμπνευσης για το δυτικό πολιτισμό.

Ο ΟΜ θα συνεχίσει την παρουσία του στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, για να κάνει γνωστή την Ελλάδα και τον Όλυμπο και να συγκεντρώσει το πλήθος εκείνο των ξένων αθλητών που του αξίζει. Και κυρίως να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ο Όλυμπος ζει και σήμερα, που η αχλύς του αρχαίου μύθου διαλύθηκε και ο αθλητισμός είναι ο νέος πρεσβευτής του παντοτινού «βουνού των θεών».