Ο ΟΜ μέλος του νέου κύκλου αγώνων βουνού International Mountain Running Cup

Submitted by admin1 on Κυρ, 04/04/2010 - 22:46

Η νέα διοργάνωση-συνασπισμός, ακολουθεί καταρχήν το παράδειγμα της αντίστοιχης διοργάνωσης της ISF, εκλογικεύοντας όμως τη διαδικασία, με έναν αγώνα κάθε μήνα, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, σε χώρες της Μεσογείου όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Μαρόκο και φυσικά την Ελλάδα, κρατώντας χαμηλά το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, για να θεωρείται ένας αθλητής ότι ολοκλήρωσε τη σειρά πρέπει να έχει αγωνιστεί σε τρεις αγώνες το λιγότερο και σε τέσσερις το περισσότερο. Για τους βετεράνους αθλητές θα υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού πρόσθετων βαθμών σε τυχόν πέμπτη ή έκτη συμμετοχή. Η ελευθερία της επιλογής θα είναι ένα ακόμα δυνατό στοιχείο της Σειράς. Δεν υπάρχει υποχρεωτική συμμετοχή σε κάποιον από τους έξι αγώνες, απεναντίας ο καθένας μπορεί να επιλέξει σε ποιους αγώνες θα αγωνιστεί και ποια χώρα πρόκειται να εκπροσωπήσει (αναλυτικοί κανονισμοί για τους αθλητές θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΜ).

Όσο για τους αγώνες που συνθέτουν τη νέα διοργάνωση του MnRIC, ο καθένας διατηρεί την αυτοτέλειά του, έχοντας το δικό του πλαίσιο κανονισμών, τους δικούς του νικητές, τους δικούς του χορηγούς. Οι έξι αγώνες της διοργάνωσης του MnRIC μοιράζονται μεταξύ τους τις εμπειρίες, τη συνεργασία και το μεγαλείο της αθλητικής προσπάθειας.

Η Διοργάνωση του MnRIC θα μοιράσει €12,000 σε χρηματικά έπαθλα. Το αναλυτικό πρόγραμμα των έξι αγώνων έχει ως εξής:

Arratzu Urdaibai ( Euskadi [ Basque Country ]) 2 Μαΐου www . arratzu - urdaibai . com

Olympus Marathon (Greece) 27 Ιουνίου www.olympus-marathon.com

4th Olla de Núria (Catalonia) 18 Ιουλίου www.olladenuria.cat

Course des Perics (France) 22 Αυγούστου www.club.quomodo.com/coursedesperics

Becca di Nona (Italy) 5 Σεπτεμβρίου www.comune.charvensod.ao.it

Toubkal Marathon (Morocco) 7 Οκτωβρίου www.toubkaltrail.com

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www . mnric . com Επικοινωνία στη διεύθυνση info @ mnric . com

Λιτόχωρο, 3 Απριλίου 2010

Από τη Διοργάνωση του ΟΜ