Ο Sebastien Chaigneau νικητής στον 7ο Olympus Marathon, στο «βουνό των θεών»

Submitted by admin1 on Τρί, 07/06/2010 - 23:40

Η εξέλιξη της κούρσας ήταν αμφίρροπη μέχρι το τέλος, καθώς τρεις αθλητές διεκδίκησαν με ίδιες πιθανότητες τη νίκη. Από το 10ο ακόμα χιλιόμετρο, ο Sebastien Chaigneau, ο Καταλανός Michel Rabat και ο Έλληνας Αλέξης Γκούνκο, ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους αθλητές και έδωσαν τη μάχη μεταξύ τους, η οποία κράτησε μέχρι το τέλος, με τον ένα αθλητή να τερματίζει μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά τον άλλον. Στην τελική κατάταξη, μετά τον Chaigneau, ο δεύτερος νικητής Michel Rabat, πέτυχε επίδοση 4.48.21 και ο τρίτος Αλέξης Γκούνκο 4.48.58! Στις γυναίκες, η Dissler δεν απειλήθηκε καμία στιγμή από τις αντιπάλους της και τερμάτισε με άνεση πρώτη, καταλαμβάνοντας την 25η θέση της γενικής κατάταξης ενώ η δεύτερη αθλήτρια, η Ελληνίδα Ναταλία Παπουνίδου, πέτυχε χρόνο 6.20.25 και τρίτη τερμάτισε η Ρουμάνα Gianina Tanase με 6.27.13.

Ο Όλυμπος είναι το μοναδικό ελληνικό βουνό που διατηρεί χιόνι στις κορυφές του μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και οι αθλητές του αγώνα είχαν την ευκαιρία να περάσουν στο ψηλότερο τμήμα της διαδρομής, τα τελευταία χειμωνιάτικα χιόνια. Την προσπάθεια για μια αίσια έκβαση του αγώνα συνέδραμαν με την πολύτιμη βοήθειά τους, σχεδόν 300 εθελοντές. Από φέτος, εφαρμόστηκαν στον αγώνα, νέοι κανονισμοί, σχετικοί με την ασφάλεια των αθλητών και με το ευ αγωνίζεσθαι, ενώ καταβλήθηκε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για μείωση χρήσης μη ανακυκλώσιμων υλικών στην τροφοδοσία των αθλητών και στη σηματοδότηση της διαδρομής. Στα παράλληλα γεγονότα της φετινής διοργάνωσης, περιλαμβάνονται και οι δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για παιδιά και εφήβους και συγκέντρωσαν 150 συμμετοχές.

Ο Olympus Marathon ξεκίνησε το 2004, αναβιώνοντας την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι κάθε αρχή καλοκαιριού ανέβαιναν στον Όλυμπο για να προσφέρουν θυσίες και αφιερώματα στον θεό Δία. Αναλυτικά αποτελέσματα και πληροφορίες για τον Olympus Marathon, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.olympus-marathon.com

Η διοργάνωση ευχαριστεί αθλητές και εθελοντές για τη συμμετοχή τους στον 7ο Olympus Marathon και ανανεώνει το ραντεβού για τις 26 Ιουνίου 2011.