Οδηγίες σε θέματα διαδρομής - κοψιμάτων

Submitted by admin1 on Τρί, 06/25/2013 - 17:08

Η οργανωτική επιτροπή του ΟΜ 2013 θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή των συμμετεχόντων στα παρακάτω θέματα που αφορούν την κίνησή τους στη διαδρομή του αγώνα:

1. Κοψίματα

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Olympus Marathon οι οποίοι δημοσιεύονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης

http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=regulations

Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή. Στο αλπικό τμήμα της διαδρομής που είναι προφανής ο κατακερματισμός του μονοπατιού από τη χρήση του, ακολουθούνται τα σχηματισμένα μονοπάτια.

2. Η ανάβαση στη Σκούρτα θα πραγματοποιείται από την κατά μέτωπο ανάβαση, όπως θα υποδεικνύεται και από την σηματοδότηση.

3. Δεν θα πραγματοποιηθεί ανάβαση χρησιμοποιώντας το συρματόσχοινο στο πέρασμα του Γιόσου. Εθελοντές της διοργάνωσης θα βρίσκονται στο σημείο.

4. Η κατάβαση στο Χονδρομεσοράχι θα ακολουθεί την πορεία των χαραγμένων μονοπατιών.

5. Σε γνωστό κόψιμο που υπάρχει πριν τα Πριόνια θα υπάρχει απαγορευτική σήμανση εισόδου. Αθλητές που θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το κόψιμο θα καταγράφονται και θα αποκλείονται.

5. Τιμωρείται αυστηρά με αποκλεισμό η ρίψη απορριμμάτων εκτός των ορίων των σταθμών.

Από την οργανωτική επιτροπή, Λιτόχωρο 25/06/2013