Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του 16ου Olympus Marathon 2019

Submitted by admin1 on Παρ, 06/07/2019 - 00:22

Η συμβολική “εκκίνηση” του 16ου Olympus Marathon δόθηκε… με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Runner Store!

Ο Olympus Marathon ξεκίνησε ανεπίσημα χθες Τετάρτη 5 Ιουνίου στη συνέντευξη τύπου των διοργανωτών, που δόθηκε στο κατάστημα Runner Store, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αριστείδης Νίκας, Πρόεδρος του Olympus Marathon,  ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κος Κώστας Δημόπουλος, ο Δημήτρης Γεωργούλης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ο δημοσιογράφος και δρομέας Παντελής Καψής και ο Γιώργος Διαλεκτός, Πρωταθλητής Ορεινού τρεξίματος, αθλητής της Salomon Hellas. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πάνος Παναγιωτίδης (Runner Store).

Στη συνέντευξη τύπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η ιστορική διαδρομή του Olympus Marathon, η φιλοσοφία του αγώνα και η συντονισμένη προσπάθεια βελτίωσης του αγώνα με αποκορύφωμα την συμμετοχή του για τρίτη συνεχή χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Migu Run Skyrunner World Series 2019 αποτελώντας τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ Ελληνικό αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της κατηγορίας SKY CLASSIC

Έτσι και φέτος την αγωνιστική αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή 28/6 ο Olympus Vertical (4,3 χλμ με +1000μ θετική υψομετρική), θα ακολουθήσει το Σάββατο 29/6 ο Olympus Ultra (71 χλμ με +5500μ θετική υψομετρική), ο Olympus Marathon (44 χλμ με +3200μ θετική υψομετρική) και οι παιδικοί αγώνες, ενώ την Κυριακή 30/6 θα διεξαχθεί ο αγώνας 14 χλμ Κόψη των Αετών καθώς και ο αγώνας 5 χλμ Melindra Trail

Για πρώτη  χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος και αγώνας ΑΜΕΑ.

Συνολικά πάνω από 2500 αθλητές θα συμμετέχουν στους 7 αγώνες του αγωνιστικού τριήμερου στο Βουνό των Θεών. Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι η φετινή χρονιά κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών ξένων χωρών αφού θα συμμετέχουν πάνω από 120 αθλητές από 38 χώρες

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του ορεινού τρεξίματος  καθώς ο Olympus Marathon θα ανακηρύξει τον / την Πρωταθλητή / τρια  SKY για το 2019 SKYRUNNER SERIES GREECE. Ενδεικτικά θα αγωνιστούν οι  Θεοδωρακάκος Δημήτρης, Σελέτης Δημήτρης, Ζησιμόπουλος Φώτης, Παγουνάδης Αθανάσιος, Γιαννόπουλος Κώστας, Μπίκα Δήμητρα, Cekoska Katarzina, Τσαλοκώστα Δήμητρα και Βασιλάτου Ανδριάννα.

Παράλληλα με τους Έλληνες δρομείς όμως, αναμένονται και μεγάλα ονόματα ξένων αθλητών του ορεινού τρεξίματος παγκοσμίου φήμης που θα συμμετάσχουν στον φετινό Olympus Marathon 2019, όπως o Zaid Ait Malek, Pere Aurell, Thibaut Garrivier, Andre Jonsson, Marc Pinsach Rubirola, Kiril Nikolov, Benat Marmissolle, Ricky Lightfoot, Danilo BrambillaSebastian Ljungdahl, Camille Caparros καθώς και πολλές γυναικείες συμμετοχές μεταξύ αυτών και  της Emily Hawgood, και Υuri Yoshizumi.

Μεγάλοι χορηγοί  του αγώνα για τον 16ο Olympus Marathon 2019 είναι η Εθνική Πανγαία, η εταιρεία Teleperformance, η εταιρεία Salomon που στηρίζει διαχρονικά τον αγώνα, η εταιρεία Suunto,το δρομικό κατάστημα Runner Store, η εταιρεία Polo, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, η Avis, η εταιρεία Stoiximan, η εταιρεια Ravago Hellas, η Aegean, η Novo Νordisk, η Squeezy Sports Nutrition, η Ravatherm Hellas S.A, και η εταιρεία Melissa.
 
Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store μαζί με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου», την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Text Credits: Olympus Marathon
Photo Credits: ICARUS Sports