«ΣΚΑΪ Olympus Marathon» : Νέα εποχή για το δημοφιλέστερο ελληνικό αθλητικό γεγονός περιπέτειας

Submitted by admin1 on Κυρ, 06/17/2007 - 22:31

Ο «ΣΚΑΪ Olympus Marathon» έρχεται στην 4η διοργάνωσή του να χαρίσει και πάλι τη συγκίνηση στους λάτρεις του αθλητισμού και της περιπέτειας, με το ξαναζωντάνεμα της ιστορίας στα μονοπάτια του θρύλου, στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο. Η συντονισμένη προσπάθεια εκατοντάδων εθελοντών θα συνδράμει και θα ανακουφίσει την υπεράνθρωπη προσπάθεια των τετρακοσίων πενήντα αθλητών από δεκαέξι χώρες, που θα δοκιμάσουν και φέτος την υπέρβαση των προσωπικών τους ορίων. Δίπλα τους όμως φέτος βρίσκεται και ο ΣΚΑΪ, για να προβάλλει σε μοναδικές εικόνες το ανθρώπινο έπος, το ξεπέρασμα των ανθρώπινων δυνάμεων και το μύθο, που ξεπροβάλει μέσα από την ομίχλη του χρόνου στο απαράλλαχτο φυσικό κάλλος του Ολύμπου.

Η συνεργασία του Olympus Marathon με τον ΣΚΑΪ, σηματοδοτούν ένα άλλο πνεύμα αντίληψης στην ελληνική πραγματικότητα. Σε μια εποχή έξαρσης των προβλημάτων του πλανήτη και μεταστροφής της κοινής γνώμης διεθνώς, ο ΣΚΑΪ διάλεξε να συστρατευθεί με το πλήθος των ευαίσθητων φωνών που ζητούν δράση τώρα. Ο Όλυμπος, ένα μνημείο-σύμβολο παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ζητά τη στήριξη σε εθνικό επίπεδο και ο ΣΚΑΪ ξεκινά την εκστρατεία προς την ελληνική -και όχι μόνο- κοινή γνώμη. Ο Olympus Marathon, είναι η αφορμή: ένας αγώνας με ανθρώπινα και υπερβατικά μηνύματα αφυπνίζει τη συνείδηση της κοινής γνώμης για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Το σύνθημα «ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ» δείχνει το δρόμο, τον μακρύ, δύσκολο αλλά και αναγκαίο, τώρα που ο συναγερμός σημαίνει και η παγκόσμια κοινότητα καλείται να πάρει αποφάσεις.

Ο «ΣΚΑΪ Olympus Marathon» θα προσπαθήσει να πρωτοπορήσει και στο μέλλον και κάθε Ιούνιο να στέλνει έμπρακτα ένα δυνατό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα. Ένα μήνυμα ανθρώπινων και οικολογικών αξιών, προσθέτοντας ένα ακόμα λιθαράκι στη διαδικασία συνειδητοποίησης των προβλημάτων του καιρού μας και αλλαγής πορείας του σύγχρονου ανθρώπου, ζητώντας του να έρθει πιο κοντά στη εύθραυστη φύση και να κατανοήσει τη σημασία της. Παράλληλα, θα συνεχίσει να ενισχύει τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών για ισόρροπη ανάπτυξη, μέσα από διαδικασίες που δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά προς το φυσικό τους κεφάλαιο, όπως ο εναλλακτικός τουρισμός. Κι ο «ΣΚΑΪ Olympus Marathon» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας ενέργειας, που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «ΣΚΑΪ Olympus Marathon» θέλει να διαβεβαιώσει το μεγάλο κοινό του αγώνα, ότι οι άνθρωποι της διοργάνωσης δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για έναν πετυχημένο αγώνα στις 24 Ιουνίου φέτος και ότι, με πολύτιμο βοηθό τον ΣΚΑΪ θα εργαστούν συστηματικά τα επόμενα χρόνια για να αναδείξουν την αθλητική διάσταση του γεγονότος, με κινήσεις που θα κάνουν ακόμα πιο σπουδαίο τον αγώνα διεθνώς. Παράλληλα, χάρη στη μεγάλη δημοσιότητα που προσφέρει ο ΣΚΑΪ, το ορεινό τρέξιμο θα γίνει πλατιά γνωστό στην ελληνική κοινή γνώμη, φέρνοντας στους ορεινούς στίβους πολλούς νέους φίλους, που έτσι θα αγαπήσουν τόσο τον αθλητισμό όσο και τη φύση των ελληνικών βουνών, που τόσες συγκινήσεις μπορεί να προσφέρει.

Οι άνθρωποι του Olympus Marathon και οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ, προχωρούμε μαζί και υλοποιούμε ένα τολμηρό σχέδιο, την εξάπλωση του «ΣΚΑΪ Olympus Marathon» στο πλατύ κοινό. Σας καλούμε να πάρετε μέρος σ αυτή την πορεία με όποιο τρόπο μπορείτε. Είναι βέβαιο ότι η επίπονη αυτή προσπάθεια θα σας αποζημιώσει, είτε συμμετέχετε ως αθλητές είτε ως ένθερμοι θεατές. Το μονοπάτι είναι ανηφορικό και δύσκολο, όμως η θέα από την κορυφή αξίζει όσο ένας θησαυρός.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη σας, θα την ανταποδώσουμε με πράξεις.

Οργανωτική Επιτροπή «ΣΚΑΪ Olympus Marathon»

Λιτόχωρο, Ιούνιος 2007