Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον “ΣΚΑΪ Olympus Marathon 2009”

Submitted by admin1 on Πέμ, 11/27/2008 - 11:17

Η διοργάνωση σεβόμενη το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου, αποφάσισε να δεχτεί έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό αθλητών –αν και μεγαλύτερο από αυτόν του 2007- που θα φτάνει τους 600 στο σύνολό του, υπολογίζοντας κατά μέγιστο 450 Έλληνες και κατ ελάχιστο 150 ξένους. Προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα είναι φέτος η ελάχιστη προηγούμενη εμπειρία του από παρόμοιους αγώνες στο πρόσφατο παρελθόν.

Η διαδικασία εγγραφής στον αγώνα θα γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης και θα διαρκέσει όσο χρόνο απαιτηθεί μέχρι την οριστική συμπλήρωση των θέσεων των δύο κατηγοριών (κάτοικοι Ελλάδας/κάτοικοι εξωτερικού). Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα εγγραφής θα δοθεί ακριβώς στις 19:00 ώρα Ελλάδος του Σαββάτου 17/1, και δεδομένης της μεγάλης ζήτησης για συμμετοχή –των Ελλήνων αθλητών κυρίως- είναι πολύ πιθανόν η διαδικασία να ολοκληρωθεί και σε λιγότερο από μερικές ώρες.

Σημειώνεται ότι το 2009 θα είναι και η τελευταία χρονιά που οι εγγραφές γίνονται με τον συγκεκριμένο τρόπο. Η διοργάνωση θέλοντας να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο δίκαια το συνεχώς διευρυνόμενο αθλητικό κοινό που προσβλέπει σε μια συμμετοχή στον “ΣΚΑΪ Olympus Marathon” και λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, αποφάσισε να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα «επιλογής» αθλητών, που θα βασίζεται στην αγωνιστική δράση και την εμπειρία των ενδιαφερόμενων, επιβραβεύοντας έτσι τους πλέον ενεργούς δρομείς βουνού. Λεπτομέρειες του νέου σχεδίου θα παρουσιαστούν δημόσια από τη διοργάνωση στις 6 Δεκεμβρίου στο Λιτόχωρο.

Ο “ΣΚΑΪ Olympus Marathon” είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός αγώνας ορεινού τρεξίματος και διεξάγεται κάθε Ιούνιο από το 2004 μέχρι σήμερα, αναβιώνοντας την ετήσια ιερή πορεία των αρχαίων προσκυνητών στο «βουνό των θεών». Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται στο Αρχαίο Δίον και μετά από 44 χιλιόμετρα διαδρομής στον ορεινό όγκο του Ολύμπου, οι αθλητές τερματίζουν στο Λιτόχωρο. Οι συμμετοχές αθλητών στον αγώνα πολλαπλασιάστηκαν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια ζωής του και πολλοί πρωταθλητές τον έχουν τιμήσει μέχρι σήμερα. Και για το 2009 αναμένονται σπουδαίες συμμετοχές, που θα προσδώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα της 28ης Ιουνίου 2009.

Ο “Olympus Marathon” έχει την υποστήριξη του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», ο οποίος στηρίζει τις προσπάθειες που συνδέονται άμεσα με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε οικολογικά ζητήματα. Το μήνυμα που στέλνει ο “ΣΚΑΪ Olympus Marathon” πέρα από την καθαρά αθλητική του διάσταση, είναι η ανάγκη διαφύλαξης του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και της ιστορίας του Ολύμπου, ενός ιστορικού και γεωγραφικού συμβόλου για την ανθρωπότητα.

Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τις εγγραφές του 2009, θα δημοσιευτούν τον Δεκέμβριο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.olympus-marathon.com

Γραφείο Τύπου ΟΜ Λιτόχωρο, 27.11.2008