Στις 23 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον Olympus Marathon 2012

Submitted by admin1 on Παρ, 01/20/2012 - 15:34

Το σύστημα επιλογής των αθλητών που θα συμμετάσχουν στον ΟΜ παραμένει αυτό που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2010 και βασίζεται στη βαθμολόγηση των αγώνων αλλά και της προσπάθειας των αθλητών. Συνολικά, το σύστημα του ΟΜ, εξετάζει μια σειρά παραμέτρων που αναφέρονται στους αγώνες και στους αθλητές, προκειμένου να δώσει μια αντικειμενική βαθμολογία. Συνοπτικά, οι βασικές αρχές του συστήματος επιλογής αθλητών του ΟΜ είναι οι εξής:

•Δηλώνονται από ένας μέχρι έξι αγώνες, ορεινού τρεξίματος μόνον, από τον κάθε αθλητή, οι οποίοι έχουν πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών (για φέτος ισχύει το διάστημα από 01.01.2009 έως 31.12.2011). Τα χρονικά όρια εγκυρότητας των αγώνων-κριτηρίων, ορίζονται από τον ΟΜ σε ειδικό πίνακα.

•Οι βαθμοί που δίνει ο κάθε αγώνας, υπολογίζονται από το μήκος και την ανάβασή του και προσαυξάνονται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του και με την παλαιότητά του. Οι βαθμοί αυτοί προσαυξάνονται επιπλέον, από την επίδοση του αθλητή, την ηλικία και το φύλο του, προκειμένου να προσμετρώνται όλες οι μεταβλητές της αγωνιστικής δράσης των αθλητών.

•Τίθεται ελάχιστο όριο (πλαφόν) πενήντα βαθμών ανά αίτηση. Αιτήσεις με μικρότερο άθροισμα δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.olympus-marathon.com με απλουστευμένο τρόπο ενώ είναι διαθέσιμο πρόγραμμα υπολογισμού των βαθμών για τους αγώνες-κριτήρια, ώστε να διευκολυνθούν οι αθλητές στη φάση των εγγραφών.

Τέλος, με την ευκαιρία του νέου χρόνου η Διοργάνωση του ΟΜ εύχεται σε όλους τους αθλητές και φίλους του αγώνα, υγεία και ευτυχία.

Από τη Διοργάνωση

Λιτόχωρο, 20 Ιανουαρίου 2012