Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2006: Πετυχημένη η πρώτη συνάντηση

Submitted by admin1 on Δευ, 12/11/2006 - 04:21

Μεγάλος και αδιαφιλονίκητος νικητής της συνάντησης, ήταν ο Ζαχαρίας Θεοδώρου, που με τις 2 ώρες 15 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα. ήταν όχι μόνο μακριά από τους αντιπάλους του αλλά και πέτυχε μια κορυφαία επίδοση. Ο Θεοδώρου που πρόσφατα αναδείχτηκε στο χώρο του ορεινού τρεξίματος, έδειξε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στο χώρο αυτό.

Δεύτερος, με μεγάλη διαφορά, ήταν ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος (2.30.03), ο οποίος πάλεψε στο πρώτο μισό στήθος με στήθος αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος την μάχη με τον νικητή και στο δεύτερο μισό του αγώνα έχασε τα 15 λεπτά που τον χωρίζουν από τον πρώτο. Τρίτος ήταν ο Κώστας Τσαντός (2.32.02), ο οποίος παρότι νέος στο χώρο δείχνει σημάδια σταθερής ανοδικής πορείας. Στις γυναίκες, η πολύ καλή Μαρία Πουλοπάτη κέρδισε άνετα με 2.45.07, καταλαμβάνοντας της 11η θέση της γενικής κατάταξης. Η Πουλοπάτη δεν έχει εμπειρία από ορεινό τρέξιμο αλλά η απόδοσή της ήταν εξαιρετική. Συνολικά τερμάτισαν οι 82 από τους 95 αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα.

Ο μεγάλος νικητής της συνάντησης Ζαχαρίας Θεοδώρου έκανε μια δήλωση με αφορμή την πρώτη θέση του στον «Χειμωνιάτικο Ενιπέα». Ο Θεοδώρου που ζει στη Θεσσαλονίκη, προπονείται με την καθοδήγηση του παλιού πρωταθλητή ορεινού τρεξίματος στη δεκαετία του ’90 Κυριάκου Στοΐτση. Από νεαρός ασχολείται με τους δρόμους αντοχής στίβου. Στα 16 του ανέβηκε στο Mont Blanc «…με ένα κοτλέ παντελόνι», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μέχρι τα 18 του είχε ανέβει σε Κιλιμάντζαρο και Καύκασο. Με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος ασχολείται τα τελευταία χρόνια.

"Η απόδοσή μου ήταν η αναμενόμενη για μένα. Το πρώτο 15λεπτο ο ρυθμός μου φάνηκε γρήγορος. Ο Παπαθανασόπουλος ήταν συνεχώς μπροστά μου αλλά τον έβλεπα. Μετά την Καστάνα έχασα την οπτική επαφή μαζί του αλλά κράτησα τον ίδιο ρυθμό, εντείνοντας πριν το μοναστήρι. Πιο πέρα τον ξαναείδα μπροστά μου, τον έφτασα ανοίγοντας κι άλλο το ρυθμό και μέχρι τα Πριόνια τον είχα προσπεράσει. Στο δεύτερο μισό (επιστροφή), δούλεψα στο 100% έχοντας μεγάλα αποθέματα δυνάμεων μέχρι και τον τερματισμό. Η οργάνωση ήταν καλή και η τροφοδοσία επίσης. Η σήμανση ήταν σωστή και βοηθούσε το πορτοκαλί χρώμα στους βράχους, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μεγάλης έντασης. Ευχαριστώ όλους τους αθλητές, που στο δεύτερο μισό μου παραμέριζαν στο μονοπάτι για να περάσω. Αυτό δείχνει ανθρώπους με ήθος και αθλητές με συνείδηση. Όσο για την επίδοσή μου, πιστεύω ότι ένας αθλητής της κλάσης του Καλοφύρη, θα μπορούσε να την κατεβάσει στις 2 ώρες. Τα σχέδιά μου για το 2007 περιλαμβάνουν τον Υμηττό, τον Άεθλο, το 100άρι στη Ροδόπη και φυσικά τον Olympus Marathon τον Ιούνιο. Θα ήθελα τέλος να ευχηθώ στο φίλο και συναθλητή μου Κωνσταντίνο Μενελάου ταχεία ανάρρωση από τον τραυματισμό του. Είχε την ατυχία να πέσει στην επιστροφή και να του γίνουν μερικά ράμματα στο πόδι."

Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα του "Χειμωνιάτικου Ενιπέα"