Ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης στους αθλητές που συμμετείχαν στον ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON 2008

Submitted by admin1 on Τρί, 07/08/2008 - 22:03

Σας οφείλουμε καταρχήν ένα μεγάλο «ευχαριστώ», βγαλμένο από το συναίσθημα κι όχι από τη λογική. Είστε για μας ο ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο μοχθούμε όλο το χρόνο, προσπαθώντας για το καλύτερο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε Olympus Marathon. Χωρίς το δικό σας πάθος δεν θα υπήρχε ο δικός μας κόπος, χωρίς τη δική σας ανάταση δεν θα υπήρχε η δική μας αγωνία. Τα πράγματα είναι πιο απλά απ ότι ίσως μοιάζουν στα μάτια πολλών, που αγνοούν την πραγματικότητα: εσείς αγωνίζεστε για μια στιγμή προσωπικής δικαίωσης στη γραμμή του τερματισμού κι εμείς για ένα δικό σας χαμόγελο, για μια χειραψία, για ένα ευχαριστώ.

Είστε όλοι άξιοι συγχαρητηρίων! Οι περισσότεροι από εσάς δούλεψαν σκληρά όλο τον προηγούμενο καιρό. Βρεθήκατε να ξεπερνάτε τον εαυτό σας πολύ πριν τον αγώνα, όταν στις προπονήσεις δίνατε και τις τελευταίες σας δυνάμεις για να ακολουθήσετε το σκληρό σας πρόγραμμα. Πονέσατε, νυχτωθήκατε, κρυώσατε, μουσκευτήκατε, απογοητευτήκατε, βρεθήκατε αντιμέτωποι με διλλήματα και φτάσατε τελικά στην ημέρα του αγώνα με ένα στόχο: να το κάνετε γιατί απλά είναι εκεί και σας περιμένει!

Για πολλούς ο φετινός αγώνας ήταν ένας προσωπικός θρίαμβος, αφού κατάφεραν μια σπουδαία παρουσία –άσχετα από την τελική επίδοση. Υπήρξαν αθλητές που πέτυχαν σχεδόν απίστευτη βελτίωση –αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας και ένδειξη προσήλωσης στο στόχο. Αρκετοί πάλι βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη, αυτή της απογοήτευσης, αφού δεν τα κατάφεραν μέχρι το τέλος. Απευθυνόμαστε στους δεύτερους για να τους συγχαρούμε επίσης, γιατί έδωσαν τον προσωπικό τους αγώνα και προσπάθησαν για το καλύτερο.

Οι κριτές μας βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να διακόψουν την προσπάθεια των τελευταίων αθλητών σε κάποιες περιπτώσεις. Θα θέλαμε όλοι να έχουν φτάσει στο τέρμα αυτής της δύσκολης –για πολλούς υπεράνθρωπης- προσπάθειας, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί ποτέ στον αθλητισμό. Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα μείνουν με την πικρία της προσπάθειας που έμεινε ανολοκλήρωτη. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και τους ζητάμε να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν, αντλώντας δύναμη από τη φετινή εμπειρία τους. Αυτό εξάλλου είναι και το μεγαλείο του αθλητισμού, η έκβαση της μάχης δεν είναι γνωστή πριν αυτή φτάσει στο τέλος της. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε δεν μιλάμε για μάχη αλλά για οτιδήποτε άλλο. Στον Olympus Marathon όλοι είναι μαχητές, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Ούτε στους αθλητές, ούτε στον Όλυμπο, ούτε και στον αγώνα τον ίδιο πρέπουν συμβιβασμοί.

Προσπαθήσαμε για μια ακόμα χρονιά να κάνουμε το καλύτερο για τους αθλητές μας. Κοντά μας και κοντά σας βρέθηκαν εκατοντάδες εθελοντές (ανάμεσά τους ξεχώρισε η παρουσία των παιδιών, κάτι που δείχνει ότι ο ΟΜ έχει μέλλον), που απαρνήθηκαν την άνεσή τους και βρέθηκαν πάνω στο βουνό ή και αλλού, για να βοηθήσουν να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Δεν ξέρουμε πόσο καλά τα καταφέραμε σαν σύνολο, εσείς μπορείτε μόνο να το πείτε. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για τις παραλείψεις μας και να υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στο μέλλον. Η εμπειρία που αποκομίσθηκε ήταν και φέτος πολύτιμη για μας.

Ο Olympus Marathon είναι για μας ότι και για εσάς, ένα κομμάτι του εαυτού μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατανοείτε και τη δική μας προσπάθεια να σας προσφέρουμε ότι θα έπρεπε, ώστε να κρατήσετε στη μνήμη σας έντονες και όμορφες στιγμές από τον αγώνα. Η φετινή σας παρουσία ήταν συγκλονιστική και χάρισε μοναδικές στιγμές στους φίλους που βρέθηκαν σε πολλές γωνιές του βουνού για να σας χειροκροτήσουν.

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και παράξενοι. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα σοβαρά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στον πλανήτη μας. Το κίνημα που απαρτίζουν οι αθλητές του βουνού, εσείς, έχει την ευθύνη στο βαθμό που δύναται, να συμβάλλει στην αλλαγή της κατεστημένης νοοτροπίας της κοινωνίας μας, αυτής που μας οδήγησε μέχρις εδώ. Ας φροντίσουμε όλοι μαζί λοιπόν να δώσουμε ένα μήνυμα μέσα από την αγάπη μας για τον αθλητισμό. Η εποχή μας έχει ανάγκη τέτοια μηνύματα, απ όπου κι αν προέρχονται, όσο αδύναμα κι αν ακούγονται.

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του Olympus Marathon, νιώθουμε ότι αυτή η διοργάνωση κατάφερε να προσθέσει κάτι στην ελληνική πραγματικότητα του ανοιχτού αθλητισμού. Θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, γιατί νιώθουμε ότι κάτι σπουδαίο μας προσφέρει αυτή η επικοινωνία μαζί σας. Θέλουμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον να είμαστε μια μεγάλη παρέα φίλων που ξαναβρίσκονται φευγαλέα κάθε αρχή καλοκαιριού κι αναθυμούνται όμορφες στιγμές, μοιράζονται σκέψεις και προσφέρουν συναισθήματα ο ένας στον άλλο.

Σας ευχαριστούμε

Για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής Λάζαρος Ρήγος Τεχνικός Διευθυντής ΟΜ