Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2019 - Τελευταία Νέα

Submitted by admin1 on Τετ, 12/04/2019 - 16:51
Χειμωνιάτικος Ενιπέας – Τελευταία Νέα
 
 
Μονοπάτια
Το μονοπάτι από την εκκίνηση ως την Γκόλνα και στη συνέχεια ως την γέφυρα της Καστάνας δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

Σε όλη την διαδρομή υπήρχαν αρκετά φύλλα, τα οποία έχουν καθαριστεί, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.
 
Η διοργάνωση έκρινε ακατάλληλη την γέφυρα η οποία καταστράφηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Για την ασφάλεια των αθλητών δεν θα χρησιμοποιηθεί ούτε η μισή η οποία απέμεινε, λόγω μη στατικότητας. Οπότε αποφάσισε να κατασκευάσει μια μικρότερη, αυτοσχέδια, εντελώς ασφαλής δίπλα από την κατεστραμμένη.

Σε γενικές γραμμές, λόγω υγρασίας, ελαφριάς χιονόπτωσης και χαμηλών θερμοκρασιών, το τερέν είναι γλιστερό. Λόγω της ολισθηρότητας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε υγρές πέτρες και ξύλινα σκαλοπάτια.

Νέες λινάτσες τοποθετήθηκαν στις 5 ξύλινες καλές γέφυρες και την μια αυτοσχέδια.

Προσοχή μετά το 17ο χιλιόμετρο, όπου υπάρχει μια συνεχόμενη έντονη κατηφόρα για τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα.

Σημεία τρεχούμενου νερού
Γκόλνα – Καστάνα: Τρεχούμενο νερό ρεματιάς περίπου 2κμ μετά την κορυφή της Γκόλνας.
Καστάνα (1η Γέφυρα) – Σταθμός Μοναστήρι : οι αθλητές περνάνε 4 φορές νερό (τρεχούμενο νερό ποταμιού και ρεματιών).
Σταθμός Μοναστήρι  - Σταθμός Ζηλνιά : Περίπου 3κμ μετά τον κεντρικό σταθμό υπάρχει αυτοσχέδια βρύση με τρεχούμενο νερό.

Σταθμοί
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε δυο σημεία, το ένα περίπου στη μέση της διαδρομής, στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου (gel που θα δίνεται ανοιγμένο και θα καταναλώνεται επί τόπου, ηλεκτρολύτης, σνακς) και στην θέση Ζηλνιά στο 18ο χιλιόμετρο (νερο, ηλεκτρολύτης, σνακς). Επιπλέον, προσφέρεται κοτόσουπα ή χορτόσουπα (για τους χορτοφάγους), φέτα Ήπειρος, φρούτο και γλυκό στον τερματισμό για όλους τους αθλητές του Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει μαζί του, παγούρι ή κύπελο. Δεν θα υπάρχουν ποτήρια στους σταθμούς.

Σήμανση
Η διαδρομή έχει σχετικά πυκνή σήμανση (περίπου ανά 100 με 150 μέτρα ακόμα και σε καλογραμμένα μονοπάτια). Θα υπάρχουν ταμπελάκια με το Logo της διοργάνωσης, ταμπελάκια με δείκτες για να δείχνουν την κατεύθυνση, και τέλος ταινία σήμανσης.

Αθλητής που δεν θα δει κάποια από τα παραπάνω για τουλάχιστον 500 μέτρα, σημαίνει ότι έχει χαθεί και καλό είναι να γυρίσει πίσω στο τελευταίο σημάδι.

Καιρός
Ο καιρός την ημέρα του αγώνα θα είναι νεφελώδης με αρκετή υγρασία μέσα στο φαράγγι και στα ανήλια μέρη του αγώνα. Την ώρα που θα περνάει ο αγώνας στο ψηλότερο σημείο (11.00 με 13.00) θα υπάρχει συννεφιά με θερμοκρασία από 3 έως 6 βαθμούς.  
 
Εξοπλισμός
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, συστήνεται όμως να μεταφέρουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο - αντιανεμικό μπουφάν, αιμοστατικό επίδεσμο, τροφή ανάγκης, κύπελλο (δεν θα προσφέρονται κύπελλα στο Σταθμό Υποστήριξης) και υδροδοχείο. Η αλουμινοκουβέρτα, καθώς και αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφος, συστήνονται σε όσους αθλητές που εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Οι καιρικές συνθήκες το Δεκέμβριο ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Για αυτό το λόγο σκόπιμο είναι να λάβουν οι αθλητές ειδική μέριμνα για την ένδυση τους. Η χρήση μπατόν πεζοπορίας απαγορεύεται, για λόγους ασφάλειας των αθλητών από ακούσιους τραυματισμούς.
Αριθμός Συμμετοχής
Οι αριθμοί συμμετοχής παραλαμβάνονται μόνον με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτότητας. Τρίτο άτομο μπορεί να παραλάβει τον αριθμό κάποιου συμμετέχοντα μόνο με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης υπογεγραμμένης από τον συμμετέχοντα.
Φάκελος Συμμετοχής
Στον φάκελο συμμετοχής που θα παραλάβετε από την γραμματεία του αγώνα, θα περιέχει :

  • Αριθμό bib
  • χρονομέτρησης (αυστηρά τοποθετείτε στο παπούτσι)
  • Παραμάνες
  • Αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής για να το τοποθετήσει ο αθλητής στην τσάντα του, ώστε να μπορεί να αφήσει τα πράγματά του σε μέρος που θα υποδείξει η διοργάνωση.
Χρονομέτρηση – Αριθμός Bib
Ο αριθμός Bib θα πρέπει να είναι σε εμφανή σημείο. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει δεμένο στο παπούτσι του το chip της χρονομέτρησης. Σε άλλο σημείο εκτός του παπουτσιού (π.χ.,τσέπη, σακίδιο κτλ) το chip δεν λειτουργεί. Αθλητής που δεν θα έχει μαζί του τον αριθμό bib και δεν θα εμφανιστεί ο χρόνος του λόγω κακής τοποθέτησης του chip, θα θεωρείτε άκυρη η συμμετοχή του στον αγώνα.