Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου 14ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα

Submitted by admin1 on Δευ, 12/09/2019 - 20:56

14ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2019, ένας επιτυχημένος αγώνας

υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων.

 

 

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 8 Δεκεμβρίου 2019, ο 14ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και τα 5α Ολύμπια Μονοπάτια-Veronica Edition 2019, 11km. Σύμμαχος της επιτυχίας ήταν ο αίθριος καιρός, ο οποίος χάρισε σε αθλητές και επισκέπτες μοναδικές εικόνες του Ολύμπου  αναδεικνύοντας τις χιονισμένες κορυφές του.

 

14οs Χειμωνιάτικοs Ενιπέas

 

Ο X.E. έχει πλέον καθιερωθεί στο ετήσιο καλεντάρι των αθλητών του ορεινού τρεξίματος τον οποίο και κατατάσσουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για την άρτια και ποιοτική διοργάνωσή του. Για άλλη μια χρονιά οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τα μεγαλύτερα ονόματα του ορεινού τρεξίματος να παίρνουν εκκίνηση  στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Όλοι οι δρομείς έτρεξαν στον αγαπημένο τους Ενιπέα και κατάφεραν να τερματίσουν σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων και συναγωνισμού.

Η πανέμορφη διαδρομή σε συνδυασμό με τον ανέλπιστα λόγω εποχής ωραίο καιρό χάρισε στους αθλητές μοναδικές εικόνες του Ολύμπου στο μαγευτικό Φαράγγι του Ενιπέα, στην προσήλια πλευρά του βουνού με θέα προς τις κορυφές και τη θάλασσα του Θερμαϊκού αλλά και μέσα στα σηματοδοτημένα και καθαρά μονοπάτια της διαδρομής και τις ασφαλείς γέφυρες του Φαραγγιού.

Στην εκκίνηση του αγώνα βρέθηκαν περίπου 630 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας ανάμεσα στους οποίους και οι επιφανέστεροι της κοινότητας του  ορεινού τρεξίματος. Στους τερματισμούς του αγώνα σημειώθηκαν υψηλές επιδόσεις φέρνοντας ως πρώτο νικητή τον Δημήτρη Σελέτη της Kassimis Training  με ρεκόρ διαδρομής 2.00.16, δεύτερο νικητή τον  Φώτη Ζησιμόπουλο της Kasimis Training  με χρόνο 2.01.22 και τρίτο νικητή τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο της Salomon Hellas  με χρόνο 2.01.51. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Τσαλοκώστα με χρόνο 2.30.48, δεύτερη η Μαρία Μαλάι της La Sportiva Team Greece με χρόνο 2:32:28 και τρίτη η  Άννα Μαργαρίτη της ομάδας VASKOSTEAM με χρόνο 2.46.07.

 

Για έβδομη χρονιά στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα βραβεύτηκαν και οι ηλικιακές κατηγορίες σημειώνοντας και εδώ πολύ καλές επιδόσεις. Στην ηλικιακή κατηγορία Μ18 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος της Dynafit/Kasimis Training με χρόνο 2.11.18,  τη δεύτερη θέση ο Αντώνιος Βούτσινος της Tsiaras Training Team με χρόνο 2.19.52 και τη τρίτη θέση ο Δημήτριος Σαραγάς της Lesvosrunners με χρόνο 2.42.14.

 

Στην ηλικιακή κατηγορία πρώτος ο Δημήτρης Σελέτης, δεύτερος ο Φώτης Ζησιμόπουλος και τρίτος ο Αθανάσιος Παγουνάδης της Salomon Hellas (2.02.42). Στην ηλικιακή κατηγορία M40 την πρώτη θέση κατέλαβε Δημήτρης Θεοδωρακάκος, την δεύτερη θέση ο Βασίλειος Αζέλης της Ursa Team (2.25.04) και την τρίτη θέση ο Ιωάννης Κουρκουρίκης της Salomon Hellas  (2:28:23). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ50 τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι αθλητές Χαράλαμπος Σαργέδος της The Runners Project (2.31.33), Sylvian Gobel της ομάδας Σ.Δ. Ιωαννίνων (2:45:30), και Λάζαρος Μποτέλης της Giosos Apostolidis Refuge (2:48:36). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ60 βραβεύτηκε πρώτος ο Κωνσταντίνος Παρίζας της ομάδας ΝΑΟΥΣΑ ΒΕΡΜΙΟ TRAIL με ατομικό  ρεκόρ 3:04:24, δεύτερος ο Αριστοτέλης Διλιντάς της B&R Outsourcing (3.09.54) και τρίτος της κατηγορίας ο Χρήστος Τσιαργαλής της Olympus Marathon Running Τeam (3.12.55). Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία Μ70+ βραβεύτηκε πρώτος νικητής ο Νικόλαος Τάμης της SCSW ATTENDOR με χρόνο 4.00.52.

 

Στις γυναίκες την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία W18 κατέκτησε η Παναγιώτα Ράπτη της my athlete-chozen team (3:15:21). Στην ηλικιακή κατηγορία W πρώτη η Μαρία Μαλάι, δεύτερη η  Άννα Μαργαρίτη και τρίτη η Ανδριάννα Βασιλάτου. Στην ηλικιακή κατηγορία W40 πρώτη η Δήμητρα Τσαλοκώστα, δεύτερη η Σουλτάνα Τόκα της All Terrain Runners (3.07.28) και τρίτη η Βούλα Κατσαβού της Kasimis Training με χρόνο 3.14.38. Ενώ στην ηλικιακή κατηγορία W50 βραβεύτηκε πρώτη νικήτρια η Βασιλική Καρπούζα (3.06.15), δεύτερη νικήτρια η Κέλλυ Καραβίτη (3.33.38) και τρίτη νικήτρια Dragana Cejovic (3.38.51).

 

Ιδιαίτερα έντονος και υψηλού επιπέδου ήταν ο συναγωνισμός στην κατηγορία του ομαδικού. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Salomon Hellas, την δεύτερη θέση η Kasimis Training και την τρίτη η Baliotis Team.

 


 

5α Ολύμπια Μονοπάτια 11km-Veronica Edition.

 

Μια όμορφη αγωνιστική νότα έδωσε και ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης, τα Ολύμπια Μονοπάτια αφιερωμένος στο σπάνιο φυτό του Ολύμπου Veronica thessalica. Διεξήχθη για δεύτερη φορά φέτος σε χειμωνιάτικο φόντο, ενώ είχε προηγηθεί η διεξαγωγή του άλλες τρεις φορές στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Olympus Marathon. Με 230 αθλητές και αθλούμενους δόθηκε η εκκίνησή του, λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Οι αθλητές απόλαυσαν τη διαδρομή παίρνοντας μια μικρή γεύση από την αίγλη του Ολύμπου.

Η διοργάνωση βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του αγώνα με αναμνηστικό έπαθλο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος νικητής στα 5α Ολύμπια Μονοπάτια ήταν ο Ευάγγελος Παπάς (00.56.09), δεύτερος ο Χρήστος Κυριαζάκος (00.58.26), και τρίτος ο Αθανάσιος Κότσανης (00.58.35). Ενώ στις γυναίκες, την πρώτη θέση του βάθρου κατέκτησε η Νικολέτα Τζαβάρα (01.07.02), τη δεύτερη η Ειρήνη Κουτσιμάνη (01.09.40),  και τη τρίτη η Νατάσα Σπανού. (01.09.58).

 

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 14ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα και τα 5α Ολύμπια Μονοπάτια καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την υψηλή εκτίμηση και αποδοχή που έχουν οι αγώνες της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους αθλητές η διοργάνωση προσπαθεί να εξελίξει το επίπεδο των αγώνων της.

Ευχαριστούμε, τέλος, τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα: το κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store, την εταιρία ΒΙΚΟΣ, καθώς και όλους λοιπούς χορηγούς, υποστηρικτές και τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν στην υλοποίηση του αγώνα, χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση των αγώνων θα ήταν δύσκολη.

 Το Δ.Σ. της Μαραθωνίου Ολύμπου κλείνοντας τη δρομική χρονιά με την υλοποίηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και τα Ολύμπια Μονοπάτια ως το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2019, εύχεται σε αθλητές-αθλήτριες, χορηγούς και εθελοντές Καλές Γιορτές.

 

 

 

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2019

 

Λιτόχωρο, 9/12/2019