Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας εγγυάται την ασφάλεια των αθλητών.

Submitted by admin1 on Πέμ, 12/03/2015 - 11:30

Η διοργάνωση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2015 έχοντας ως βασική αρχή το υψηλό αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να διακατέχει τους αθλητές όταν αγωνίζονται, συνεχίζει πυρετωδώς τις προετοιμασίες, ώστε να υποδεχτεί τους 570 αθλητές και αθλήτριες την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και συγκεκριμένα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης θα σταθεί και πάλι αρωγός στην αγωνιστική προσπάθεια των αθλητών παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες με το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό του. A ναλαμβάνει επίσης την οργάνωση και διεκπεραίωση των επικοινωνιών, ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά κάθε περιστατικό και κάθε αντιξοότητα που πιθανόν παρουσιαστεί.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 45 εθελοντές -Σαμαρείτες οι οποίοι θα βρίσκονται διάσπαρτοι σε 15 σημεία της διαδρομής με επαρκές για τον αγώνα υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα και με ταχύτητα προς βοήθεια ή διευκόλυνση.

Το έργο των Σαμαρειτών θα συνεπικουρείται από τους εθελοντές -ιατρούς Παγούρα Ανδρέα, Λέικο Χρήστο, Πέτσα Αθηνά και Ματίλντα Φλορεντίν υπό την εποπτεία του επικεφαλής ιατρού του αγώνα Μιχαήλ Κατσαμάκα.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει φροντίσει να βρίσκεται ασθενοφόρο σε αναμονή στο παλαιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου αλλά και ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου.

Το Νοσοκομείο Κατερίνης, το Ε.Κ.Α.Β., η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και το /Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΧΕ 2015 παρακαλεί τους αθλητές και τις αθλήτριες να δέχονται αδιαμαρτύρητα τις υποδείξεις –επισημάνσεις των Σαμαρειτών και των ιατρών και τους εύχεται κάθε επιτυχία στους αγωνιστικούς στόχους τους.

Τους ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων για την πολύτιμη μέριμνα και βοήθεια και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

Η Οργανωτική επιτροπή του

Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2015