Οι τελευταίες εργασίες για τον «Χειμωνιάτικο Ενιπέα»

Submitted by admin1 on Τρί, 12/05/2006 - 04:25

Μια δεύτερη εργασία αφορούσε την ασφάλιση των χαλαρών μεταλλικών πασσάλων που συγκρατούν τα σκαλοπάτια του μονοπατιού και που αρκετά από αυτά προεξείχαν επικίνδυνα, αποτελώντας παγίδες για κάθε αθλητή ή πεζοπόρο. Οι πάσσαλοι βυθίστηκαν και πάλι στο έδαφος, κάνοντας ασφαλές το γρήγορο πέρασμα των αθλητών. Τέλος, απομακρύνθηκε το παχύ στρώμα ξερών φύλλων σε τμήματα της διαδρομής, όπου το μονοπάτι περνούσε από δάσος πλατύφυλλων δέντρων. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι τέτοια εργασία δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο μονοπάτι που διασχίζει τον Ενιπέα, γεγονός που είχε προκαλέσει σε σημεία της διαδρομής το ολοκληρωτικό θάψιμο του μονοπατιού κάτω από ένα μόνιμο στρώμα ξερών και σαπισμένων φύλλων όλες τις εποχές του χρόνου. Μια ακόμα εργασία ήταν ο καθαρισμός ενός ιδιαίτερα επιβαρυμένου τμήματος της διαδρομής, λίγο πριν το μονοπάτι φτάσει στα Πριόνια. Μαζεύτηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων που σε βάθος χρόνου μαζεύτηκε στην περιοχή Παλιοπρίονο, τα οποία και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Στο θέμα της σηματοδότησης, δόθηκε έμφαση στα 4-5 σημεία, όπου ένας μη γνώστης του μονοπατιού θα μπορούσε να μπερδευτεί. Τοποθετήθηκαν κατευθυντικές πινακίδες του Olympus Marathon και χαρακτηριστικό φωσφορούχο χρώμα σε βράχους και κορμούς δέντρων, όπως επίσης και πλαστική ταινία έργου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και θα βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες, ειδικά εκείνους που δεν έχουν καλή γνώση του χώρου και θα αποφασίσουν να κινηθούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ: Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις της ΕΜΥ (απόγευμα Δευτέρας 4/12), ο καιρός την Κυριακή στην περιοχή του Ολύμπου θα είναι ήπιος, με λίγες νεφώσεις, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά τους συμμετέχοντες. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε κανονικά έως υψηλά επίπεδα για την εποχή, από 3 έως 8 βαθμούς πάνω απ το μηδέν.

ΥΠΟΔΟΧΗ: Την παραμονή του αγώνα, Σάββατο 9/10, εκπρόσωποι της διοργάνωσης θα βρίσκονται τις βραδινές ώρες (6-10 μ.μ.) στο εστιατόριο «Γαστροδρόμιο» (εκεί είχε δοθεί το pasta-party του φετινού Olympus Marathon), στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της εκδήλωσης που θα χρειάζονται ενημέρωση για θέματα φιλοξενίας ή αγωνιστικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η όλη εκδήλωση θα εξελιχθεί την Κυριακή, στην τοποθεσία ‘Μύλοι’, στην βορειοδυτική άκρη του Λιτοχώρου, εκεί όπου ξεκινά το διεθνές μονοπάτι Ε4 για την καρδιά του βουνού. Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 8:30 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10:00, οπότε θα δοθεί και η εκκίνηση. Στις 9:30 θα γίνει μικρή τεχνική ενημέρωση των συμμετεχόντων. Μετά το τέλος του αγώνα, όσοι αθλητές επιθυμούν (πρέπει να δεσμευτούν από πριν) μπορούν να συμμετάσχουν με δικά τους έξοδα σε γεύμα γνωριμίας σε παρακείμενη στο χώρο του τερματισμού ταβέρνα. Ο αγώνας κλείνει στις 4:00 το απόγευμα, με την εκπνοή του 6ώρου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Την Τετάρτη 6/12 θα δημοσιευτούν από εδώ αναλυτικές χρήσιμες οδηγίες προς τους συμμετέχοντες.