Olympus Marathon 2007 (2ο Δελτίο Τύπου): Με τριπλάσιο ρυθμό οι εγγραφές στη φετινή διοργάνωση

Submitted by admin1 on Σάβ, 02/03/2007 - 05:13

Μια σύγκριση του φετινού ρυθμού εγγραφών με τον αντίστοιχο περσινό, δείχνει σταθερά έναν τριπλασιασμό από το ξεκίνημα των εγγραφών τον Νοέμβριο, μέχρι και σήμερα. Στο τέλος Ιανουαρίου του 2006, οι συμμετοχές έφταναν μόλις τις 50! Σε ποσοστιαία βάση, τον περσινό Ιανουάριο είχε συμπληρωθεί μόλις το 16% των 300 συμμετοχών του περσινού αγώνα ενώ φέτος είχε συμπληρωθεί το 39% των 400 συμμετοχών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής, με βάση τη μέχρι σήμερα δυναμική οι εγγραφές αναμένεται να αγγίξουν τις 400 περίπου τον Απρίλιο, αρκετά νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα αλλά και με το χρονικό όριο λήξης των εγγραφών (31 Μαΐου), το οποίο θα ισχύσει μόνο εφόσον μέχρι τότε δεν έχει συμπληρωθεί το όριο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΟΜ επισημαίνει την εξέλιξη αυτή και εφιστά την προσοχή των ενδιαφερόμενων αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την πορεία των εγγραφών και να επισπεύσουν τις διαδικασίες εγγραφής κατά το δυνατόν, ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο φετινό Olympus Marathon. Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί επίσης τους αναγνώστες της ανακοίνωσης αυτής να ενημερώσουν και άλλους αθλητές, που τυχαίνει να ενδιαφέρονται για τον αγώνα αλλά δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο χαρακτήρας του βουνού του Ολύμπου, όπως επίσης και οι οργανωτικές ιδιαιτερότητες του Olympus Marathon, δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή απεριόριστων αθλητών στον αγώνα. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί το όριο των συμμετεχόντων στον φετινό ΟΜ, παρά μόνο ενδεχομένως για ένα εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ξένων αθλητών, ώστε να εξισορροπηθεί η άνιση σε βάρος τους αντιμετώπιση και να διατηρηθεί ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης.

Η απόφαση για τον περιορισμό των συμμετεχόντων στον εξαρχής εξαγγελθέντα αριθμό των 400 αθλητών είναι τελεσίδικη και δεν πρόκειται ούτε το όριο να αυξηθεί αλλά ούτε και παράταση εγγραφών να δοθεί, ακόμα και στην περίπτωση που οι 400 συμμετοχές δεν έχουν συμπληρωθεί μέχρι τις 31 Μαΐου. Η Οργανωτική Επιτροπή ζητά συγνώμη και κατανόηση από το αθλητικό κοινό, όμως οι εξελίξεις δεν είναι πάντα προβλέψιμες.

Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή του ΟΜ, εκφράζοντας και τα συναισθήματα των δεκάδων ένθερμων εθελοντών της διοργάνωσης, θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φίλους του Olympus Marathon για την έμπρακτη αγάπη τους προς το θεσμό και να τους υποσχεθεί ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τον προσεχή Ιούνιο όλοι να ζήσουν έναν αγώνα αντάξιο των προσδοκιών τους.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Λιτόχωρο, 2 Φεβρουαρίου 2007