Στις 23 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον επετειακό 10ο Olympus Marathon 2013

Submitted by admin1 on Δευ, 12/31/2012 - 15:02

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ημέρα που το Λιτόχωρο γιορτάζει τον προστάτη του, τον Άγιο Διονύσιο «εν Ολύμπω», θα ξεκινήσουν οι εγγραφές του 10ου Olympus Marathon, η διεξαγωγή του οποίου συμπίπτει φέτος με τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα. Η τιμή για την έναρξη των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων δόθηκε στον Olympus Marathon, ο οποίος θα γιορτάσει παράλληλα τα δέκα χρόνια από την πρώτη υλοποίησή του τον Ιούνιο του 2004.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2013. Από της 23/1 έως 14/2 οι αθλητές θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, οι οποίες θα εξετάζονται ως προς την ακρίβεια των κριτηρίων που δηλώνονται. Παράλληλα θα δημοσιοποιηθεί ο βαθμολογικός πίνακας κατάταξης των αιτήσεων. Από τις 14/02 θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών και ολοκλήρωσης της εγγραφής για τους 500 αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία, διαδικασία η οποία θα λήξει στις 14/3. Κενά ή και ακυρώσεις εγγεγραμμένων αθλητών που θα προκύψουν μετά τις 15/3 θα συμπληρώνονται από τους επιλαχόντες του βαθμολογικού πίνακα, με απόλυτη προτεραιότητα.

Εγγραφή τιμής ένεκεν:

Η οργανωτική επιτροπή του Olympus Marathon αποφάσισε την τιμής ένεκεν εγγραφή στον επετειακό 10ο Olympus Marathon των αθλητών οι οποίοι έχουν τερματίσει και στους εννέα αγώνες της διοργάνωσης. Με τιμή και πολλές ευχαριστίες προσκαλεί τους:

Καλοφύρη Νικόλαο, Αρκούδη Προκόπη, Μαλιμπόρσκα- Κυριάκου Ιρένα, Καγιόπουλο Ζαφείρη, Καλαβέα Γεώργιο, Μελανοφρύδη Γεώργιο, Αλέρτα Γεώργιο, Κοτίδη Παναγιώτη και Τσιαλαβό Βασίλειο να συμμετάσχουν στον 10ο επετειακό Olympus Marathon .

Σύστημα επιλογής συμμετεχόντων στον 10ο Olympus Marathon

Το σύστημα επιλογής των αθλητών που θα συμμετάσχουν στον ΟΜ 2013 παραμένει αυτό που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2010, το οποίο βασίζεται στη βαθμολόγηση των αγώνων αλλά και της προσπάθειας των αθλητών. Συνολικά, το σύστημα του ΟΜ, εξετάζει μια σειρά παραμέτρων που αναφέρονται στους αγώνες και στους αθλητές, προκειμένου να δώσει μια αντικειμενική βαθμολογία. Συνοπτικά, οι βασικές αρχές του συστήματος επιλογής αθλητών του ΟΜ είναι οι εξής:

• Δηλώνονται από ένας μέχρι έξι αγώνες, ορεινού τρεξίματος οι οποίοι έχουν πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών (για φέτος ισχύει το διάστημα από 01.01.2010 έως 31.12.2012). Τα χρονικά όρια εγκυρότητας των αγώνων-κριτηρίων, ορίζονται από τον ΟΜ σε ειδικό πίνακα (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Olympusm&file=criterion_races).

• Οι βαθμοί που δίνει ο κάθε αγώνας, υπολογίζονται με βάση το μήκος και την υψομετρική ανάβασή του. Προσαυξάνονται επίσης από την επίδοση του αθλητή, την ηλικία και το φύλο του, προκειμένου να προσμετρούνται όλες οι μεταβλητές της αγωνιστικής δράσης των αθλητών.

• Το ελάχιστο όριο βαθμών ανά αίτηση είναι οι 50 βαθμοί. Αιτήσεις με μικρότερο άθροισμα δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.olympus-marathon.com, ενώ διαθέσιμο είναι πρόγραμμα υπολογισμού των βαθμών για τους αγώνες-κριτήρια, ώστε να διευκολυνθούν οι αθλητές στη φάση των εγγραφών.

Κανονισμοί εγγραφών και κανονισμοί αγώνα.

Οι κανονισμοί εγγραφών και οι κανονισμοί του αγώνα δημοσιεύονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Από την οργανωτική επιτροπή

Λιτόχωρο, 31 Δεκεμβρίου 2012