Τα τελευταία νέα από τον αγώνα του 2008

Submitted by admin1 on Τρί, 06/17/2008 - 22:26

29.06.08 (12.05) - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ Ευδιάθετος και γεμάτος ενέργεια εμφανίστηκε, λίγη ώρα, μετά τη νίκη του ο Ισπανός αθλητής. Ο Hernadez τόνισε οτι δε δυσκολεύθηκε σε κανένα σημείο της διαδρομής, καθώς προπονείται στα βουνά της Καταλονίας. Ο Όλυμπος του άρεσε πολύ και φυσικά θα έρθει για να αγωνιστεί ξανά. Όσο για τον αποψινό τελικό του Euro 2008, σημείωσε πως θέλει να κερδίσει η πατρίδα του, αλλά δε διακινδύνευσε κάποια πρόβλεψη.

29.06.08 (12.00) - Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON Ο Γιώργος Σιγάλας ένας ο ένας εκ των τριών επίσημων προσκεκλημένων, ο οποίος μετέβη στο Λιτόχωρο από το Μέτσοβο, όπου βρίσκεται με την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών, ενώ το απόγευμα θα κάνει την βράβευση των αθλητών με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Ολυμπιονικών. Ένα πόστο, που ανέλαβε πριν από τρεις μήνες και το οποίο δείχνει να τον ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Όπως ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος δήλωσε ο ίδιος από τον αγώνα των αθλητών, τονίζοντας: «Πρόκειται πραγματικά για κάτι το ιδιαίτερο, που σου δημιουργεί απίστευτα συναισθήματα. Είναι μία καλή ευκαιρία για τους διοργανωτές να προβάλλουν τόσο τον τόπο τους, έχοντας παράλληλα πολλά οφέλη όσο και τον πολιτισμό», για να συμπληρώσει: «Ίσως, όμως, θα ήταν αναγκαία κι η βοήθεια της πολιτείας, όχι μόνο η στήριξη από την τοπική κοινωνία». Ο Γιώργος Σιγάλας, πάντως, δεν παρέλειψε να κάνει και μία πρόταση για του χρόνου: «Θα ήταν καλό να δημιουργηθεί κι ένας Μαραθωνοδρόμος για τους απλούς ανθρώπους, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν κι αυτοί».

29.06.08 (10.00) - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ο ΣΚΑΪ Olympus Marathon Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιατζόγλου μίλησε, νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος. Ο κύριος Τσιφοδήμος εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από τη φετινή διοργάνωση, τονίζοντας οτι κάθε χρόνο ο ΣΚΑΪ Olympus Marathon γίνεται καλύτερος. Πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά οτι κάθε διοργάνωση είναι καλύτερη από την προηγούμενη και λίγο χειρότερη από την επόμενη. Κλείνοντας τη συνέντευξή του έδωσε ραντεβού με όλους το 2009 στον 6ο ΣΚΑΪ Olympus Marathon.

29.06.08 (12.00) - Η GO MOUNTAIN RUNNING PHOTOS ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Η ομάδα GO mountain running photos ανέλαβε την φωτογραφική κάλυψη του 5ου ΣΚΑΪ Olympus Marathon, με τους 7 φωτογράφους που την απαρτίζουν να βρίσκονται από χθες στο βουνό των Θεών, καλύπτοντας περισσότερα από 11 σημεία της διαδρομής, όπως το Δίον, το Ρέμα του Ορλιά, την Κοροπμηλιά, την Σκούρτα, το Οροπέδιο των Μουσών, τα Ζωνάρια, τον Ενιπέα και το Λιτόχωρο. Η ομάδα θ΄ αποτυπώσει όλο το διήμερο στο φακό του τις μοναδικές προσωπικές στιγμές των αθλητών και του αγώνα.

29.06.08 (10.00) - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 89 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών κέρδισαν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων για τη συμμετοχή τους στον Παιδικό ΣΚΑΪ Olympus Marathon, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Οι μικροί αθλητές διένυσαν μία απόσταση περίπου 4,5 χιλ. εντός του Λιτοχώρου, με τον πρώτο να τερματίζει σε χρόνο 15 λεπτών. Ως επιβράβευση των κόπων τους, οι συμμετέχοντες έλαβαν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, δώρα κι αναμνηστικά.

28.06.08 (20.00) - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ Το πρόγραμμα της Κυριακής 29 Ιουνίου έχει ως εξής: 4.45 – 5.30 Αναχωρήσεις λεωφορείων από την πλατεία για την εκκίνηση 6.05 Εκκίνηση 5ου ΣΚΑΪ Olympus Marathon 9.00 – 10.00 Παιδικός αγώνας, τερματισμός και κλήρωση δώρων 11.00 – 13.00 «Ελάτε να παίξουμε» (Ζωγραφική, διδασκαλία παραδοσιακών παιχνιδιών, ιππασία, προσφορά αναψυκτικών, τα οποία έχουν φτιαχτεί από παιδιά με αρωματικά βότανα του Ολύμπου) 10.45 – 16.05 Τερματισμοί 5ου ΣΚΑΪ Olympus Marathon 16.30 – 17.30 Συνέντευξη τύπου 19.30 – 20.30 Απονομές 28.06.08 (14.00) - Ο OLYMPUS MARATHON ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ Με απευθείας συνδέσεις από το Λιτόχωρο, οι άνθρωποι του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ μεταφέρουν και μεταδίδουν τον παλμό του ΣΚΑΪ Olympus Marathon.

Από τη μία το μεσημέρι και μετά, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιατζόγλου συνομιλεί με τους διοργανωτές, τους αθλητές και τους εθελοντές της διοργάνωσης, ενώ φιλοξενεί και εκπροσώπους των φορέων του Λιτοχώρου, σε μία εκπομπή που μεταδίδεται απευθείας από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Υπ’ ατμών βρίσκονται, επίσης, κι οι άνθρωποι της τηλεόρασης, ετοιμάζοντας ρεπορτάζ, αφιερώματα και απευθείας συνδέσεις, προβάλλοντας με μοναδικό τρόπο την μαγεία του ΣΚΑΪ Olympus Marathon.

28.06.08 (12.00) - ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η ομάδα των αθλητών για τα δικαιώματα των ζώων δίνει το παρόν στον ΣΚΑΪ Olympus Marathon. Έξι άτομα θα αγωνιστούν με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για μια όσο γίνεται πιο ηθική διαχείριση των ζώων. Ανάμεσά τους η Ναταλία Παπουνίδου, η οποία το 2007 κατάκτησε την πρώτη θέση στη γυναικεία κατάταξη.

Ανάμεσα στα αιτήματα των αθλητών για τα δικαιώματα των ζώων βρίσκονται τα εξής: Απαγόρευση της χρήσης ζώων στα τσίρκο. Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης παραγωγής και συντροφιάς. Αναχαίτιση της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς. Σεβασμός του δικαιώματος στη ζωή οποιουδήποτε πλάσματος συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.athletesofanimalrigths.gr.

28.06.08 (11.30) - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10:00-24:00 Εγγραφές

11:00-14:00 Ημερίδα για το περιβάλλον (Διοργάνωση Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου) Θ΄ ακουστούν οι παρακάτω εισηγήσεις: - Εθνικός Δρυμός και Φορέας Διαχείρισής του (Γ. Παπαστεργίου, Νομάρχης Πιερίας) - Για μία νέα δασική πολιτική (Κ. Κιλτίδης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) - Φυσικό κι Αρχαιολογικό Περιβάλλον (Δ. Παντερμαλής, Καθηγητής Αρχαιολογίας) - Ιδιαιτερότητες του Ολύμπου κι η σημασία για την ανάπτυξή του (Σ. Ντάφης, Καθηγητής Δασολογίας) - Παλιά και Νέα Διλήμματα (Σ. Κουρουζίδης, Πρόεδρος Ευωνύμου Βιβλιοθήκης) - Ένα Μουσείο αφηγείται την ιστορία (Μ. Κατσακιώρης, Περιβαλλοντολόγος, Εκπρόσωπος Ε.Κ.Β.Ι.Υ.)

16:00-17:30 Επιστημονική ημερίδα για αθλητές (αίθουσα 2ου Δημοτικού Σχολείου) Εισηγητές είναι οι εξής: - Χρ. Δρούγιας, Αθλητίατρος - Χ. Τσιάνος, Ερευνητής Φυσιολόγος - Η. Ζαρογιάννης, Εργοφυσιολόγος - Κ. Λάβδας, Αναισθησιολόγος ΕΚΑΒ

18:00-20:00 Πρωτοβουλία αθλητών-Συζήτηση για το ορεινό τρέξιμο στην Ελλάδα (Αίθουσα 2ου Δημοτικού Σχολείου)

20:30-21:00 Τεχνική ενημέρωση ξένων αθλητών

21:00-23:30 Παιδική ορχήστρα σύγχρονης ελληνικής μουσικής (Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, Διεύθυνση Π. Λυμπανοβνός) Χορευτικό πρόγραμμα από το Χοροθέατρο Ολύμπου (Διδασκαλία: Γ. Πίνος-Χρ. Μπάρα)

21:00-21:15 Καλωσόρισμα αθλητών-κλήρωση δώρων (Πάρκο Λιτοχώρου)

21:00 River Party-Συναυλία με τους Onirama (ρέμα Αγίας Τριάδας-Βροντού)

27.06.08 (21.00) - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ Τη μοναδική εμπειρία που της προσφέρει η συμμετοχή της στον ΣΚΑΪ Olympus Marathon θέλει να ζήσει η Γαλλίδα αθλήτρια, Corine Favre, η οποία θα λάβει μέρος για πρώτη φορά. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην Ελλάδα, στην οποία είχε έρθει πριν 5-6 χρόνια κι από τότε δηλώνει μαγεμένη. Ο λόγος για τον οποίο πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή είναι ο ανταγωνισμός, αφού όπως τόνισε η ίδια: «Το γεγονός ότι στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος σπουδαίου Έλληνες και ξένοι αθλητές ήταν το μεγαλύτερο κίνητρό μου για να έρθω. Μου αρέσει πολύ ο υγιής ανταγωνισμός», ενώ σχετικά με τα συναισθήματά της κατά την πρώτη ημέρα παρουσίας της: «Από τα όσα πρόλαβα να δω, μου άρεσε πολύ το βουνό, το μέρος, όλα είναι πολύ όμορφα κι ελπίζω να γίνει ένας εξίσου όμορφος αγώνας».

Ο Ελβετός Κριστόφ Ζακερό εμφανίστηκε ενθουσιασμένος που βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα και θα διαγωνιστεί εκ νέου στον Olympus Marathon. Στόχος του είναι να μειώσει το χρόνο του και να καλύψει τη διαδρομή σε λιγότερες από πέντε ώρες, καθώς έχει βελτιώσει πολύ την τεχνική του στην ανηφόρα.

Ο Sherpa Dachhiri ήρθε από το ορεινό Νεπάλ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μας και φυσικά για την πρώτη του συμμετοχή στον ΣΚΑΪ Olympus Marathon. Ο αθλητής μας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και την περιοχή, τονίζοντας ότι θα επιστρέψει σύντομα για διακοπές. Βλέπετε, το πρόγραμμά του δεν του επιτρέπει να γνωρίσει καλύτερα το βουνό και τις ομορφιές του.

Ο Tudor Butu ήρθε από τη Ρουμανία, έχοντας λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες ορεινού τρεξίματος. Στον ΣΚΑΪ Olympus Marathon συμμετέχει για πρώτη φορά, έχοντας ως στόχο να καλύψει τη διαδρομή σε 9 με 10 ώρες.

Ο Μάριος και ο Ζαφείρης Καγιόπουλος είναι δίδυμοι και λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στον ΣΚΑΪ Olympus Marathon. Όπως τόνισαν οι ίδιοι στόχος τους δεν είναι η νίκη. Περισσότερο μετράει η συμμετοχή, το περιβάλλον, ο μύθος του Ολύμπου και η αγάπη τους για το αθλητισμό. Δήλωσαν πολύ καλά προετοιμασμένοι, τόσο για τον αγώνα όσο και για μία ακόμη συναρπαστική εμπειρία στο βουνό των θεών.

Ο Διονύσης Στρογγύλης μεγάλωσε στο Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου. Παρά το ότι λατρεύει το βουνό και τον αθλητισμό, δεν έχει λάβει ξανά μέρος στο μαραθώνιο. Φέτος όμως δηλώνει πανέτοιμος και αποφασισμένος να κάνει κάτω από 8 ώρες.

27.06.08 (20.30) - TOMPETER: «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ» Ενθουσιασμένος από την παρουσία του στο Λιτόχωρο και τον ΣΚΑΪ Olympus Marathon δηλώνει ο Αυστριακός δημοσιογράφος, Von Georgios Theodosios Tompeter, ο οποίος βρίσκεται στην Πιερία, προκειμένου να καλύψει τον αγώνα τόσο για το αυστριακό περιοδικό «Marathon Laufsport» όσο και για το μεγαλύτερο αμερικάνικο αθλητικό περιοδικό, το «Runner’s World».

Ο ίδιος, παρ΄ ότι έχει επισκεφτεί την Ελλάδα αρκετές φορές κατά το παρελθόν, είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε το Λιτόχωρο και μάλιστα για τις ανάγκες ενός τέτοιου γεγονότος. Την πληροφορία για την διεξαγωγή του Olympus Marathon την πήρε, όπως λέει, από έναν μοναχό κι αμέσως του άρεσε πάρα πολύ η ιδέα να βρεθεί και να το ζήσει από κοντά. Ο Αυστριακός δικαιώθηκε, πάντως, απόλυτα για την επιλογή του, αφού όπως τόνισε: «Νιώθω ήδη εδώ σαν το σπίτι μου, σαν την οικογένειά μου».

Ο Von Georgios Theodosios Tompeter είχε την ευκαιρία χθες να περιηγηθεί σ΄ ένα τμήμα του Ολύμπου και να δει από κοντά την ομορφιά του βουνού, κάτι που απ΄ ότι φαίνεται δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ίδιο. Εξάλλου, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη μοναδική αυτή εμπειρία που βίωσε, αρκέστηκε να πει: «Είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς αυτό με λέξεις και να το αποτυπώσει στο χαρτί. Είναι μία πραγματικά περίεργη εμπειρία». Αναφορικά, πάντως, με το ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο, το οποίο τον γοήτευσε περισσότερο, ο Von Georgios Theodosios Tompeter ήταν κατηγορηματικός: «Δεν είναι μόνο το βουνό, το οποίο, έτσι επιβλητικό όπως είναι, μπορεί να σε καθηλώσει. Είναι τα πάντα: το μέρος, οι άνθρωποι, όλα είναι μοναδικά». Ο ερχομός του και την επόμενη χρονιά είναι κάτι παραπάνω από δεδομένος, αφού όπως χιουμοριστικά επεσήμανε κι ο ίδιος: «Αυτόν τον χρόνο μπορεί να ήρθα για δουλειά, τον επόμενο, όμως, σίγουρα θα έρθω για διασκέδαση».

Τέλος, ο Von Georgios Theodosios Tompeter, γνωρίζοντας αρκετά επί του Μαραθωνοδρόμου στο βουνό κι έχοντας κατά το παρελθόν επισκεφτεί κι άλλες ανάλογες διοργανώσεις, δεν παρέλειψε να κάνει τη δική του πρόταση για την επόμενη χρονιά, προκειμένου ο ΣΚΑΪ Olympus Marathon να έχει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη: «Καλό θα ήταν οι διοργανωτές να προτείνουν στον Jonathan Wyatt, ο οποίος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής βουνού, να βρεθεί του χρόνου στον ΣΚΑΪ Olympus Marathon, καθώς δεν υπάρχει αθλητής που ν΄ ασχολείται με τον Μαραθωνοδρόμο βουνού και να μην γνωρίζει τον Jonathan Wyatt».

27.06.08 (17.30) - ΤΡΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON O Γιώργος Σιγάλας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και η Τασούλα Καλεσίδου θα βρεθούν την Κυριακή στο Λιτόχωρο για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών του ΣΚΑΪ Olympus Marathon. Ο Γιώργος Σιγάλας θα περιμένει τους δρομείς στο σημείο του τερματισμού και θα απονείμει το χρυσό μετάλλιο στον πρώτο νικητή. Ο Δημοσθένης Ταμπάκος και η Τασούλα Κελεσίδου θα δώσουν το παρόν στην ειδική τελετή για την απονομή των βραβείων και τη λήξη της διοργάνωσης.

27.06.08 (12.30) - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων έχει ως εξής: 18.00 - 22.00 Εγγραφές αθλητών και ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. 21.00 - 23.15 Παρουσίαση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από μαθητές των σχολείων του Λιτοχώρου στο πάρκο του Λιτοχώρου.

25.06.08 - Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για την Κυριακή 29/6, για την περιοχή του Ολύμπου είναι ανάπτυξη κατακόρυφης νέφωσης τις πρωινές/μεσημεριανές ώρες λόγω ατμοσφαιρικής αστάθειας και εκδήλωση βροχής και πιθανής καταιγίδας μετά τις 11-12 το πρωί. Στη συνέχεια οι βροχές θα επεκταθούν σε όλο τον ορεινό όγκο, ακόμα και στις πεδινές περιοχές. Με αυτές τις μέχρι τώρα προβλέψεις, δεν τίθεται θέμα αναβολής του αγώνα, παρά μόνο πιθανής μετατόπισης της ώρας εκκίνησης (ενδεχόμενα στις 5:30), ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες επιπτώσεων στους αθλητές που θα περάσουν τελευταίοι από τα εκτεθιμένα τμήματα της διαδρομής (ΚΜ-18 έως ΚΜ-24). Νεότερη ενημέρωση των αθλητών θα υπάρξει την Πέμπτη 26/6

17.06.08 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON Η διοργάνωση του ΟΜ στην προσπάθεια πληρέστερης υλοποίησης του φετινού αγώνα, σχεδίασε μικρή ημερίδα για τους αθλητές της, στη διάρκεια της οποίας οι τελευταίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις επιστημόνων σχετικά με θέματα που τους αφορούν άμεσα. Το Σάββατο 28/6, στις 4 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η ημερίδα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, σε μικρή απόσταση από το χώρο της διοργάνωσης. Θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα: - "Κατανοώντας τις αρχές της γενετικής προδιάθεσης σε σχέση με τις αθλητικές επιδόσεις" από τον ερευνητή Δρα Γεώργιο Τσιάνο και τη συνεργάτιδά του Δρα Φαίνια Κάββουρα - "Εξωγενής υποστήριξη της αθλητικής προσπάθειας των αθλητών αντοχής μεγάλης διάρκειας" από τον αθλητή και αθλητίατρο Δρα Χρόνη Δρούγια - "Όρια ανθρώπινης απόδοσης σε μέγιστη προσπάθεια διάρκειας μεγαλύτερης από 5 ώρες" από τον Εργοφυσιολόγο Δρα Ηλία Ζαχαρόγιαννη Οι εισηγήσεις των επιστημόνων θα είναι μικρής διάρκειας και θα ακολουθεί διάλογος με το κοινό. Η συνολική διάρκεια της ημερίδας θα είναι δύο ώρες.

17.06.08 - Ο ΟΜ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΒΟΥΝΟΥ Η διοργάνωση του Olympus Marathon έλαβε επιστολή-πρόταση από την Συντονιστική Επιτροπή της "Πρωτοβουλίας αθλητών για το μέλλον των ελληνικών αγώνων βουνού", την οποία και δημοσιεύει σήμερα στο Φόρουμ της ιστοσελίδας της. Ανταποκρινόμενη δε στο αίτημα της "Πρωτοβουλίας" αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθειά της και να παραχωρήσει την Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου για να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση αυτή, το Σάββατο 28/6 στις 18:00 ώρα και να της παρασχεθούν όλες οι τεχνικές διευκολύνσεις για το λόγο αυτό. Η αίθουσα είναι σύγχρονη και διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας αυνάντησης. Η διοργάνωση του ΟΜ στηρίζει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προώθηση του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και θα είναι πάντα αρωγός, στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

16.06.08 - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΣΤΑΘΜΟΥ (ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) ΣΤΟ 5ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των αναγκών των αθλητών, ο πρώτος Σταθμός του αγώνα, μετακινείται από το 6ο στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής και από υψόμετρο . Ο Σταθμός θα προσφέρει από φέτος και ισοτονικό υγρό εκτός από νερό. Το νέο σημείο προσφέρεται καλύτερα για εξυπηρέτηση των αθλητών, καθώς βρίσκεται μόλις στο ξεκίνημα του ανήφορου και προσφέρει άφθονο χώρο για χωροθέτηση αρκετών τραπεζιών τροφοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το σημείο όλοι οι αθλητές κινούνται με σχετικά μεγάλη ταχύτητα (λιγότερο από 4min/km οι προπορευόμενοι) και πρέπει να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς επιβάρυνση γι αυτούς, επιβάρυνση που δέχονταν μέχρι σήμερα, αναγκαζόμενοι να προσλάβουν υγρά τρέχοντας για ώρα στον ανήφορο. Παράλληλα, δημιουργείται ένας βοηθητικός Σταθμός στο 7ο χιλιόμετρο, στη βρύση "Ίταμος", ώστε να αξιοποιηθεί με οργανωμένο τρόπο το νερό της πηγής αυτής, το οποίο θα προσφέρεται στη μέση της απόστασης από τον 1ο στο 2ο Σταθμό, ανακουφίζοντας τη δίψα των αθλητών. Αναφορικά με τους υπόλοιπους Σταθμούς, αντιμετωπίζεται το τεχνικό πρόβλημα διακοπής της υδροδότησης της Κορομηλιάς (Σ-3) και της Μπάρας (Σ-4), πρόβλημα που αναμένεται να έχει λυθεί τις επόμενες ημέρες. Ο σωλήνας μεταφοράς νερού, συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων έχει υποστεί καταστροφές σε σημεία της διαδρομής του και χρειάζεται μικρές επιδιορθώσεις.