Τελευταία Νέα από τη Διοργάνωση, στις 31.10.2006

Submitted by admin1 on Κυρ, 11/05/2006 - 18:37

Παρά το γεγονός ότι οι συμμετοχές για τον επόμενο αγώνα αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε πρόβλεψη, η διοργάνωση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τέτοιου πλήθους. Αν όμως όσοι θα αποφασίσουν να δηλώσουν συμμετοχή, είναι και συνειδητοποιημένοι αλλά και κατάλληλα προετοιμασμένοι για ένα τόσο δύσκολο αγώνα, τότε θα βοηθήσουν σημαντικά και τη δουλειά των διοργανωτών. Παραμένει πάντως ανοιχτό το θέμα ενός κριτηρίου συμμετοχής –όποιο θα μπορούσε να είναι αυτό-και ίσως στο μέλλον να χρειαστεί επανεξέταση του χρονικού ορίου, δεδομένων των περιορισμών που επιβάλλει ένα τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα, όπως αυτό του Ολύμπου αλλά και οι οργανωτικές δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας του δυσπρόσιτου της περιοχής και των στενών και κακής ποιότητας μονοπατιών της διαδρομής.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Ενώ ξεκινούν οι εγγραφές για τον αγώνα του 2007 και η προσοχή όλων θα βρίσκεται στραμμένη από την 1η Νοεμβρίου στον Πίνακα Συμμετεχόντων του ΟΜ, οι εργασίες αναβάθμισης της ιστοσελίδας συνεχίζονται. Μαζί συνεχίζονται και οι βελτιώσεις που είναι χρήσιμες για τους ίδιους τους αθλητές και τους επισκέπτες του site της διοργάνωσης. Είναι δηλωμένη εξάλλου η πρόθεση της διοργάνωσης για βελτίωση του αγώνα σε κάθε επίπεδο. Έτσι, οι επισκέπτες του site μπορούν από σήμερα να εκτυπώνουν πιστοποιητικά συμμετοχής των αθλητών. Τα πιστοποιητικά αυτά αναφέρονται και στις τρεις μέχρι σήμερα διοργανώσεις. Έχουν το φόντο και την τυποποίηση (φόντο, γραμματοσειρά) του διπλώματος που μοιράστηκε στον αγώνα του 2006 και είναι γραμμένα στα αγγλικά, προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες –παρούσες και μελλοντικές- όλων των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Στα στοιχεία που αναγράφονται υπάρχουν: το όνομα του αθλητή, η επίδοσή του, η σειρά γενικής κατάταξης και η σειρά κατάταξης στην κατηγορία που ανήκει. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τυπώσει το πιστοποιητικό συμμετοχής που θέλει με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο, σε δύο βήματα: Πρώτον, συμπληρώνει τον αριθμό αθλητή για τη χρονιά που ενδιαφέρεται και δεύτερον τυπώνει στον εκτυπωτή του το πιστοποιητικό που θα εμφανιστεί στην οθόνη του. Αναγκαία προϋπόθεση για την εκτύπωση είναι η ύπαρξη του προγράμματος Acrobat Reader, το οποίο θα πρέπει να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή του χρήστη. Επιλέχτηκε η μορφή αρχείου pdf ώστε να προσφέρεται απόλυτη ασφάλεια και εγκυρότητα των αναγραφόμενων στοιχείων, τα οποία αντλούνται από τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας, όπου βρίσκονται καταχωρημένα αναλυτικότατα τα στοιχεία των μέχρι τώρα διοργανώσεων του ΟΜ. Για να φτάσει κανείς στην εκτύπωση των πιστοποιητικών αρκεί να κάνει κλικ στην επιλογή «Ο Αγώνας» του οριζόντιου μενού και μετά στην υπο-επιλογή «Πιστοποιητικό». Για άμεση πρόσβαση κάντε κλικ εδώ: http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Olympusm&op=certificate. Από το 2007, τα διπλώματα που μοιράζονται στους αθλητές τη μέρα του αγώνα, χάρη σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα θα τυπώνονται άμεσα τη στιγμή του τερματισμού και θα επιδίδονται στον κάθε αθλητή ελάχιστα λεπτά αργότερα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ: Μια ακόμα καινοτομία στην ιστοσελίδα του ΟΜ αποτελεί πλέον και το «Βιογραφικό Αθλητή». Ο κάθε επισκέπτης του Πίνακα Συμμετεχόντων και στο εξής και των Πινάκων Αποτελεσμάτων του 2007 και πέρα, θα μπορεί να βλέπει τις σημαντικότερες στιγμές της αθλητικής καριέρας των αθλητών που συμμετέχουν στον ΟΜ. Αυτή η βάση δεδομένων τροφοδοτείται από τους ίδιους τους αθλητές στη φάση που υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους. Μετά την διαγραφή του Πίνακα Συμμετεχόντων, όταν πραγματοποιείται ο αγώνας, τα βιογραφικά θα παραμένουν στον Πίνακα Αποτελεσμάτων, χωρίς να διαγράφονται ποτέ. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα παρατήρησης της πορείας ενός αθλητή στο χρόνο, αφού κάθε χρονιά θα παρουσιάζεται ένα ελαφρά ανανεωμένο βιογραφικό. Απλά κάντε κλικ πάνω στα ονόματα των συμμετεχόντων και δείτε τα βιογραφικά τους. Για την εξυπηρέτηση και των αλλοδαπών επισκεπτών, οι ελληνικοί αγώνες διεθνούς εμβέλειας ή οι ξένοι αγώνες θα είναι καταχωρημένοι με λατινικούς χαρακτήρες.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΩΡΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανακοίνωση σχετικά με τις εγγραφές του 2007, η διοργάνωση για να ανταποδώσει την τιμή στους φίλους του ΟΜ που σπεύδουν να εγγραφούν από το ξεκίνημα των εγγραφών. Έτσι, ανάμεσα στους αθλητές που θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στις 1 & 2 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα χρηστικό ρούχο που θα συνοδεύει έναν τυχερό στις χειμερινές του προπονήσεις και εξορμήσεις, με κεντημένο το λογότυπο του αγώνα και το όνομα του κατόχου του. Το ρούχο αυτό θα είναι ένα μπουφάν “Elixir” της The North Face, η οποία ευγενικά προσφέρει το χρήσιμο αυτό δώρο, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της σε έναν χώρο που η ίδια πρωταγωνιστικά συμμετέχει, εξοπλίζοντας τους αθλητές του mountain running με κορυφαία υλικά. Το Elixir είναι ένα λειτουργικό ρούχο, φτιαγμένο από το επαναστατικό υλικό Apex, το οποίο συνδυάζει αντιανεμικές και (εν μέρει) αδιάβροχες ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα έχει την αίσθηση ενός μαλακού ρούχου. Η κλήρωση θα γίνει μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου με έναν απλό αλλά αδιάβλητο τρόπο.