UTMB : Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του 2007

Submitted by admin1 on Παρ, 10/20/2006 - 00:15

Η σπουδαιότερη ωστόσο είδηση στην εξαγγελία του 2007 δεν βρισκόταν στην ημερομηνία έναρξης των εγγραφών αλλά στη θέσπιση προδιαγραφών για τη συμμετοχή κάποιου αθλητή. Έτσι, για να μπορεί κάποιος να αγωνιστεί στο UTMB θα πρέπει πλέον να έχει μια μικρή ιστορία στους αγώνες mountain/trail running. Παράλληλα, για 2η φορά θα γίνει και ο μικρός αγώνας, σε μέρος της διαδρομής, μήκους 90 km, για τον οποίο όμως δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στη συμμετοχή.

To A-Z αναλαμβάνει να συντονίσει τις ενέργειες των Ελλήνων fun του UTMB, ώστε να τους βοηθήσει στην προσπάθεια να λάβουν μέρος στον σπουδαίο αυτό αγώνα, που αποτελεί πια το σημαντικότερο πόλο έλξης του trail running παγκοσμίως, με 2500 συμμετοχές το 2006. Για το λόγο αυτό δημιουργεί χώρο συζήτησης (topic) στο Forum του Α-Ζ, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συζητούν μεταξύ τους αλλά και να λαμβάνουν απαντήσεις για απορίες και ερωτήματά τους. Παράλληλα, θα υπάρχει ειδική σελίδα στο Α-Ζ, από όπου θα ανακοινώνονται ειδήσεις και άλλα θέματα (περιεχομένου γενικότερης προετοιμασίας) που αφορούν το UTMB-2007. Τεχνικός σύμβουλος της ενότητας αυτής θα είναι ο Δημήτρης Βενετικίδης, ο αθλητής που συμμετείχε δύο φορές (2005 & 2006) στο UTMB και θα βοηθήσει με την εμπειρία του όλους εκείνους που φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στο 5ο UTMB.

Το UTMB είναι ένας αγώνας trail running μήκους 160 km και υψομετρικής διαφοράς +9000 μέτρων, που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στο Mont Blanc των Άλπεων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκονται στο Σαμονί της Γαλλίας και οι αθλητές διασχίζουν τρεις χώρες στη διάρκεια του αγώνα (Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία). Το όριο τερματισμού είναι 45 ώρες και το ρεκόρ αγώνα βρίσκεται στις 21 ώρες. Η εκκίνηση δίνεται απόγευμα και το 95% των αθλητών διανύει δύο νύχτες μέχρι να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Το ποσοστό των αθλητών που τερμάτισαν το 2006 έφτασε στο 45% αυτών που πήραν εκκίνηση.

Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το UTMB κάντε κλικ εδώ